Τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, από τα πιο λαμπρά μυαλά της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και καθηγητή στο Μ.Ι.Τ., τίμησε  πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Σύλλογος ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που ξεκίνησε το 2014. 

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα βίντεο για τη ζωή και την πορεία του Κ. Δασκαλάκη στον θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Στη συνέχεια ο Δασκαλάκης απάντησε στις πολλές ερωτήσεις που είχαν στείλει 1.200 μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Συντονιστής και παρουσιαστής ήταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας. Στην κατάμεστη Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» κυριάρχησε με την παρουσία της η νέα γενιά και οι νέοι επιστήμονες.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΚΛΗΣ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, η Πρόεδρος Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών κυρία Δήμητρα Κ. Φιλίππου. Παραβρέθηκαν επίσης διακεκριμένοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΝΤΕΛΑ ΡΟΥΝΙΚ

ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΒΕΛΕΡ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΑΛΙΚΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ, ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ, ΚΙΡΣΤΕΝ ΜΑΝΟΥ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΧΕΛΜΗ, ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΜΗΣ

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ, ΡΟΔΑΝΘΗ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ

ΑΛΙΚΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ, ΜΑΙΡΗ ΜΠΑΚΑΚΟΥ

ΠΗΓΗ: studio panoulis