Το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών αποτελεί πρότυπη κτηνιατρική μονάδα υποστήριξης και απευθύνεται σε όλους τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για πάσης φύσης κτηνιατρικά περιστατικά. Ξεκίνησε σαν ιδέα το 1996 από μία ομάδα έμπειρων Κτηνιάτρων οι οποίοι διαπίστωσαν την ανάγκη για άμεση και  ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των κτηνιατρικών περιστατικών.


Παναγιώτα Κασφίκη (Γραμματεία ΝΖΑ), Ροδή Σκουλά (Κτηνίατρος), Αγγελική Χριστοπούλου (Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος), Εμμανουήλ Πολιτάκος (Υπεύθυνος Εξωτερικών Εργασιών), Ανδριάνα Χριστοπούλου (Κτηνίατρος Απόφοιτη Α.Π.Θ. μετεκπαιδευόμενη στη Νευρολογία ESAVS και στη Χειρουργική Improve International), Ιωάννης Χριστόπουλος (Κτηνίατρος Απόφοιτος Α.Π.Θ.), Αλέξανδρος Σασαρώλης (Κτηνίατρος Απόφοιτος Α.Π.Θ.), Ειρήνη Δελλατόλα (Κτηνίατρος), Χριστίνα & Παναγιώτα Zoto (Υπάλληλοι Εργαστηρίου), Τριανταφυλλιά Καψάλη (Νοσηλεύτρια), Δήμητρα Κοντοβάϊου (Υπεύθυνη Εργαστηρίου), Ευγενία Φωτοπούλου (Γραμματεία ΝΖΑ), Δημήτριος Παπαδημητρίου (Κτηνίατρος μετεκπαιδευόμενος στη Χειρουργική, University Of Bristol)

 

Mε την ανάλογη τεχνολογική υποστήριξη που απαιτούν οι ραγδαίες εξελίξεις της κτηνιατρικής πράξης στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών, λειτουργεί από το 1998 και συνεχίζει με επιτυχία μέχρι σήμερα να προσφέρει υποστήριξη στα ζώα, στελεχωμένο από έμπειρους κτηνιάτρους και εξειδικευμένο βοηθητικό προσωπικό.

Αμάτι Ρέζαρτ (Νοσηλεύτρια), Ειρήνη Ασημακοπούλου (Νοσηλεύτρια)

 

Στο 21o χλμ. της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι και με εύκολη πρόσβαση από την Αττική οδό, το Νοσοκομείο Ζώων λειτουργεί σε 24ωρη βάση, δέχεται όλα τα περιστατικά παθολογικά και χειρουργικά (ορθοπεδικά και μαλακών ιστών), και αντιμετωπίζει τα επείγοντα ημέρα και νύχτα.


 Ανδριάνα Χριστοπούλου (Κτηνίατρος μετεκπαιδευόμενη στη Νευρολογία)

Για την υποστήριξη των επειγόντων περιστατικών, η μεταφορά των ασθενών ζώων πραγματοποιείται με ασθενοφόρο. Εκτός των περιστατικών ρουτίνας, άμεσα και αποτελεσματικά αντιμετωπίζονται τροχαία ατυχήματα, δηλητηριάσεις, καισαρικές τομές, ορθοπεδικά-νευρολογικά- παθολογικά περιστατικά, μεταγγίσεις αίματος, δήγματα φιδιών κ.α.


Ειρήνη Δελλατόλα (Κτηνίατρος)

Το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών εκσυγχρονίζεται συνεχώς. Διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα με σύστημα ψηφιακής ακτινογραφίας, το οποίο εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας ακτινογραφίες με αποτελέσματα σε ψηφιακή μορφή. Eπίσης, διαθέτει μηχάνημα υπερήχων Esaote που πραγματοποιεί υπέρηχο κοιλίας, καρδιάς, θυρεοειδούς, οφθαλμού, μυοσκελετικού συστήματος και θώρακα.


Το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών αντιμετωπίζει, υποστηρίξει και παρακολουθεί κτηνιατρικά περιστατικά

Στο χώρο του ΝΖΑ λειτουργεί μαγνητικός τομογράφος MRI GRANDE, ο μοναδικός —εξειδικευμένος για ζώα— στην Ελλάδα. Η μαγνητική τομογραφία διενεργείται από εξειδικευμένο προσωπικό και η διάγνωση γίνεται  από την ομάδα ακτινοδιαγνωστών VEDIM, εντός 24ώρου, κατόπιν νευρολογικής εκτίμησης του περιστατικού.


Το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών αντιμετωπίζει, υποστηρίξει και παρακολουθεί κτηνιατρικά περιστατικά

 

Το μικροβιολογικό εργαστήριο εξάγει άμεσα αποτελέσματα και υποστηρίζει την παρακολούθηση των νοσηλευομένων ζώων με εξετάσεις. Το νοσηλευτήριο διαθέτει 50 κλωβούς νοσηλείας με αυτόνομο κλιματισμό-εξαερισμό και ξεχωριστή είσοδο στο προαύλιο για τον περίπατο των ζώων.      


Το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών αντιμετωπίζει, υποστηρίξει και παρακολουθεί κτηνιατρικά περιστατικά

Στον αναρίθμητο κατάλογο περιστατικών προστίθεται τα τελευταία χρόνια η περίθαλψη και νοσηλεία αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με πολλούς Δήμους της Αττικής, από το 2010 μέχρι σήμερα, με μεγάλη επιτυχία.