«Ο δικός μου μπαμπάς» είναι ο τίτλος του βιβλίου της πολυσχιδούς Αλεξάνδρας Γωγούση, που σας το συνιστώ να σας συντροφεύσει στις χαλαρές διακοπές  του Αυγούστου και το οποίο κυκλοφορεί ήδη από τις Εκδόσεις IANOS!

Με το χιούμορ του, την ευαισθησία του, την αμεσότητα, την σπιρτάδα και την τρυφερότητα του, στοιχεία άλλωστε που χαρακτηρίζουν τη συγγραφέα, θ απολαύσετε ακόμα περισσότερο τις μοναδικές παραλίες της Ελλάδας μας ή την πολύτιμη ξεκούραση του σπιτιού σας!

Η πολυτάλαντη συγγραφέας και Πρόεδρος του «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» Αλεξάνδρα Γωγούση, κρατώντας το βιβλίο της «Ο δικός μου μπαμπάς» 

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθεί στην αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα», της οποίας ο Βλάσσης Γωγούσης, πατέρας της Αλεξάνδρας Γωγούση, ήταν το πρώτο ιδρυτικό μέλος.

Με εξέπληξε ευχάριστα ότι στο βιβλίο εμπεριέχονται χιουμοριστικά ποστ ή  σπιρτόζικοι διάλογοι με μια δόση σοφίας, που ανέβαζε στα social media της -στα οποία είμαι πιστή fan- η πολυγραφότατη Αλεξάνδρα, διάλογοι- που μ´ έχουν κάνει να ξεκαρδιστώ στα γέλια-με τον ευφυή ιατρό πατέρα της, Βλάσση Γωγούση, ο οποίος διέθετε μια εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και του αυτοσαρκασμού, στοιχεία που πέρασαν όπως είναι ολοφάνερο και στο DNA της κόρης του.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με αστεία περιστατικά από την καθημερινότητα του πατέρα της, Βλάσση Γωγούση, αλλά και άρθρα του με τα οποία σχολίαζε επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα. Οι ιστορίες αυτές, τις οποίες κατά διαστήματα αναρτούσε η συγγραφέας στα social media, αφορούν κυρίως, όπως επισημαίνει και η ίδια, «τον τρόπο που αντιμετώπισε ο πατέρας μου, ιατρός Βλάσης Γωγούσης, μια περιπέτεια… Την περιπέτεια της υγείας του που ήταν και η τελευταία. Με μεγάλη αισιοδοξία και ακόμη περισσότερο χιούμορ! Όπως, άλλωστε, αντιμετώπιζε όλες τις καταστάσεις στη ζωή του».

Γυναίκα ευφυής, εμπνευσμένη, μορφωμένη (καταξιωμένη δικηγόρος), με καλαισθησία, καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ, δημιουργικότητα, δυναμισμό και ευαισθησίες, η Αλεξάνδρα Γωγούση, έχει κατά καιρούς αναζητήσει να βρει δημιουργικές διεξόδους έκφρασης της πληθωρικότητας του χαρακτήρα της, όπως είναι η τέχνη ή η φιλανθρωπία και έχει ήδη επιτύχει σε όλους τους τομείς! Ως Πρόεδρος ενός αποτελεσματικού σωματείου του Μ.Α.Ζ.Ι., έχει επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα, ανάμεσα στα οποία είναι ότι το 2019 πέτυχε να υλοποιήσει τη δωρεά του  Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ενός ψηφιακού αγγειογράφου  αξίας 1.500.000€, καθώς και ότι πρόσφατα συγκέντρωσε (και με τη συμβολή και άλλων συλλόγων και ιδιωτών) τα χρήματα για την αγορά ενός σημαντικού ιατρικού μηχανήματος για το ΑΧΕΠΑ, ενός  πλήρους μόνιτορ μεταφοράς διασωληνωμένων ασθενών για την κλινική αναισθησιολογίας και εντατικής θεραπείας του ΑΧΕΠΑ,  που είναι Νοσοκομείο αναφοράς covid19 για τη Θεσσαλονίκη!

Η πολυτάλαντη συγγραφέας και Πρόεδρος του «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» Αλεξάνδρα Γωγούση

Εξάλλου, η πρώτη καλλιτεχνική  «εκτόνωση» με τις ποικίλες υπέροχες, ευφάνταστες και πρωτότυπες «καρδιές»- γλυπτά της Αλεξάνδρας Γωγούση, που τη συντρόφευσαν όταν η δική της καρδιά ράγισε από ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν οι γονείς της, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στην πρώτη έκθεση της γλυπτικής που έγινε πρόσφατα στην γκαλερί a.antonopoulou.art, στου Ψυρρή. Είναι βέβαιο πως και η συγγραφική διέξοδος της  καλλιτεχνικής ευαισθησίας της Αλεξάνδρας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!


Οι γονείς της συγγραφέως

Λίγα λόγια για την Αλεξάνδρα Γωγούση:

Η Αλεξάνδρα Γωγούση είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά. Είναι η μαμά του Βλάση και του Βασίλη Σκανδάλη, όπως λέει και η ίδια με καμάρι. Δόκτωρ (αλλά όχι γιατρός)! Μια πτωχή πλην τιμία δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εξειδικευμένη στην προστασία προσωπικών δεδομένων (εκτός από τα δικά της!).

Ο περισσότερος κόσμος τη γνωρίζει για την έντονη φιλανθρωπική δράση της. Α! Και για το χαμόγελό της! Είναι πρόεδρος της αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι.- Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα».

Ασχολείται επιστημονικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και την υπόθεση Μαξ Μέρτεν. Η δημοσιογραφία με άρθρα και εκπομπές στην τηλεόραση ήταν ένα κομμάτι της ζωής της που το «απόλαυσε» επί περίπου 20 χρόνια. Ο αθλητισμός είναι στο DNA της και ο πολιτισμός στην καρδιά της!


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο  IANOS, 2020

Επιμέλεια: Νατάσα Κάντζα

Έργο εξωφύλλου: Γεσθημανή Σεφεροπούλου ISBN: 978-618-5141-74-5

Σελ. 160

Διαστάσεις: 12cm x 18cm

Τιμή: 5.55€