Το ICC WOMEN HELLAS γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021 και ταυτόχρονα 1 ακριβώς χρόνο μάχης για τις ζωές μας και την υγεία μας  και μας καλεί να  γνωρίσουμε γυναίκες – πρότυπα δύναμης και εξέλιξης μέσα από σκληρούς αγώνες και θα  έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε ολα εκείνα που επιτέλους «κινούνται» σε παγκόσμιο επίπεδο υπέρ των γυναικών, μέσα από τη διαδικτυακή εκδήλωση «Η Γυναικεία Ηγεσία για Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα – Η νέα Ψηφιακή Εποχή» την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021.

 

Μέσα σε αυτό τον ασφυκτικό λόγω πανδημίας χρόνο , το ICC WOMEN HELLAS άνοιξε τα φτερά του εδώ και 1 χρόνο, επιβιβάστηκε στην ψηφιακή εποχή, μεταδίδοντας το μήνυμα “MORE WOMEN MORE GROWTH” στις Ελληνίδες εντός και εκτός των συνόρων της χώρας μας.

Η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου

 

Στο ζητούμενο της ενδυνάμωσης των γυναικών και της υλοποίησης του οράματος  για μία Ελλάδα όπου οι γυναίκες και οι άνδρες θα επιχειρούν ισότιμα , όλο αυτό τον χρόνο ανταποκρίθηκαν δεκάδες σπουδαίες Ελληνίδες απο όλους τους τομείς και έγιναν μέλη του σωματείου .
Μέσω πληθώρας διαδικτυακών συζητήσεων και αξιοποίησης των κοινωνικών δικτύων, το ICC WOMEN HELLAS έστειλε το μήνυμα «η ισχύς εν τη ενώσει» , ανέπτυξε ενα δίκτυο αξιολογότατων γυναικών – μελών του στην Ελλάδα, τον Καναδά, την Βόρεια Αμερική, τα ΗΑΕ -Dubai & στην υπόλοιπη Ευρώπη .

Με slogan  “Μore Women More Growth” , οι γυναίκες του ICC WOMEN Hellas δούλεψαν για το «εμείς»και όχι για το εγώ, δούλεψαν για το καλό των γυναικών και κυρίως για το καλό της χώρας, γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι χωρίς τις γυναίκες δεν υπάρχει ανάλογη ανάπτυξη !  

Την χρονιά που πέρασε έγιναν πολλές δράσεις, συζητήσεις, brainstormings, εισδοχή πολλών νέων μελών, ενεργοποίηση σε clusters & συμβολή των Ambassadors του περασμένου χρόνου κ.α. 


 


Πιο συγκεκριμένα στο ICC WOMEN Hellas 10 clusters, έγινε μια ομαδική συνάντηση στο Ξενοδοχείο Athens Plaza για να ανακοινωθούν τα επιτίμια μέλη, έγινε  στο Ηρώδειο ξενάγηση σε έκθεση γλυπτικής, έγιναν live meetings στο Instagram, έγιναν διαδικτυακές συναντήσεις με φίλες από την Αμερική τον Καναδά , τις Βρυξέλλες. Εξάλλου το ICC ανακήρυξε σπουδαίες Ελληνίδες πρέσβεις για τον Τουρισμό την Ισότητα & την Ψηφιακή Ελλάδα, έκανε γιορτή όλων των μελών του τα Χριστούγεννα μέσω Διαδικτύου, δημιούργησε το α’ πιλοτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας των γυναικών της Λακωνίας και πολλά άλλα.

Στην διαδικτυακή   εκδήλωση του  ICC WOMEN HELLAS με τίτλο :«Η Γυναικεία Ηγεσία για Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα – Η νέα Ψηφιακή Εποχή» θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε γυναίκες – πρότυπα δύναμης που εξελίχθηκαν μέσα από σκληρούς αγώνες και  να μάθουμε ολα εκείνα που «κινούνται» σε παγκόσμιο επίπεδο υπέρ των γυναικών.

Θα συναντήσουμε στο Α’ ΜΕΡΟΣ , 4 γυναίκες μέλη του σωματείου και θα μάθουμε τις ιστορίες τους : Πώς η Τζούλια Χαϊδά πήρε τα μάρμαρα της εταιρείας της Ικτίνος και τα εστειλε σε όλο τον κόσμο και έτσι αναδείχθηκε “Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας” – “Επιχειρηματίας της Χρονιάς” !

Τζούλια Χαϊδά

Θα έχουμε στην συνέχεια την ευκαιρία να υποδεχθούμε την Ζήνα Μαυροειδή τη νεαρή δημιουργό του e-fresh του online σούπερ μάρκετ , του μοναδικού, ανεξάρτητου διαδικτυακού με μεγάλο μερίδιο στην αγορά !

Ζήνα Μαυροειδή

Θα γνωρίσουμε την συναρπαστική πορεία της Δέσποινας Πορτοκάλη στην διαφήμιση, οταν έφτιαξε την τεράστια εταιρεία σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα , την Orange και στην ωριμότητα της, έκανε άλμα στον τουρισμό και την ενέργεια .

Δέσποινα Πορτοκάλη

Τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να υποδεχτούμε  την Ελληνο- Καναδέζα Μελίσσα Καργιαννάκη, μια wonderwoman που συγκαταλέγεται πλέον στις 100 ισχυρότερες γυναίκες του Καναδά, ενω στα 25 της, την βράβευσε, η Βασίλισσα της Αγγλίας !

Μελίσσα Καργιαννάκη

Στο Β’ ΜΕΡΟΣ, θα είναι ομιλήτριες τρείς Ευρωπαίες επίτιμες καλεσμένες του ICC WOMEN HELLAS, η Ευρωπαία Επίτροπο Mariya Gabriel, η Γαλλίδα Υπουργό Elisabeth Moreno & η Ελληνογαλλίδα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ενώ  το event θα κλείσει με τις Ελληνίδες πολιτικούς Μαρία Συρεγγέλα , Ολγα Κεφαλογιάννη , Ελιζα Βόζεμπεργκ & Ζέφη Δημαδάμα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

13:00 Συντονιστής: Ειρήνη Νικολοπούλου, Υπεύθυνη επικοινωνίας ΙCC WOMEN HELLAS

Ειρήνη Νικολοπούλου, συντονίστρια και Υπεύθυνη επικοινωνίας ΙCC WOMEN HELLAS

13:02 – 13:07 Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου, Πρόεδρος ΙCC WOMEN HELLAS

Μαρίνα Οφλούδη - Γιαβρόγλου, Πρόεδρος ΙCC WOMEN HELLAS

13:07 – 13:10 Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος ΙCC HELLAS


Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος ΙCC HELLAS

ΕΝΑΡΞΗ Ά ΜΕΡΟΥΣ

13:10 – 13:12 Συντονιστής: Ειρήνη Νικολοπούλου, Υπεύθυνη επικοινωνίας ΙCC WOMEN HELLAS Ά ΜΕΡΟΥΣ

13:12 -13:22 Τζούλη Χαϊδά, Αντιπρόεδρος Iktinos Hellas & Πρόεδρος Συλλόγου Μαρμάρων Μακεδονίας Θράκης

13:22 – 13:32 Ζήνα Μαυροειδή, Ιδρύτρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος, e-fresh.gr

13:32 – 13:42 Δέσποινα Πορτοκάλη, Διευθύνουσα Σύμβουλος Orange Advertising, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος ΛΑΥΡΗΣ ΑΕ

13:42 -13:52 Μελλίσα Καργιανάκη, Ιδρύτρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος Skritswap Inc.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΜΕΡΟΥΣ

13:52 – 13:54 Συντονιστής: Αλεξία Κουλούρη, Δημοσιογράφος – Διευθύντρια Ενημέρωσης, Κανάλι Βουλής

Συντονίστρια Β´ μέρους η δημοσιογράφος Αλεξία Κουλούρη

ΟΜΙΛΙΕΣ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ 

13:54 – 14:04 Mariya Gabriel, Επίτροπος Ευρωπαϊκής Ένωσης Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευση και Νεολαίας

Mariya Gabriel, Επίτροπος Ευρωπαϊκής Ένωσης Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευση και Νεολαίας

14:04 – 14:14 Elisabeth Moreno, Γαλλίδα Υπουργός Ισότητας Φύλων, Διαφορετικότητας και ίσων ευκαιριών

Elisabeth Moreno, Γαλλίδα Υπουργός Ισότητας Φύλων, Διαφορετικότητας και ίσων ευκαιριών

ΟΜΙΛΙΕΣ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΜΕΛΩΝ ICC WOMEN HELLAS

« Ίσα δικαιώματα στην Ελλάδα – Αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης κατά των γυναικών στην εργασία »14.14-14.20

Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

« 10 χρόνια μετά την εφαρμογή του νόμου COPE -ZIMMERMANN στη Γαλλία»14:20 – 14:26

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα Γυναικολόγος – Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα Γυναικολόγος – Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

« Η διεθνής εμπειρία και οι τάσεις στη γυναικεία ηγεσία » 14:26 – 14:32

Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής – Πρώην Υπουργός, Πρέσβειρα Ελληνικού Κοινοβουλίου, Women Political Leaders

 Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής - Πρώην Υπουργός, Πρέσβειρα Ελληνικού Κοινοβουλίου, Women Political Leaders

 

« Οι ευρωπαϊκοί νόμοι που ενδυναμώνουν τις γυναίκες »
14:32 – 14:38

Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος ‘’FEMM’’ Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων


Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος ‘’FEMM’’ Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων

 

« Εμπνευσμένες γυναίκες, ευημερία και δίκαιη οικονομία. Κλειδί η Νέα Ατζέντα της Ε.Ε για τη Μεσόγειο »14:38 – 14:44

Δρ Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Λέκτορας Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Δρ Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Λέκτορας Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο

14:44 – 14:59 Ερωτήσεις & απαντήσεις

15:00 Συμπεράσματα – Τέλος εκδήλωσης

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ανοιχτή επιστολή με τα συμπεράσματα προς τον Πρωθυπουργό, ενόψει της 8ης Μαρτίου Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

 

Το ICC WOMEN HELLAS μας περιμένει να γνωρίσουμε φωτεινά παραδείγματα και αληθινές ιστορίες γυναικών που πέτυχαν, αλλά και να πάρουμε μιά ολοκληρωμένη εικόνα με όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, την Ευρώπη και διεθνώς γιά την ενδυνάμωση των γυναικών στην ψηφιακή εποχή μας!

Μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς με ερωτήσεις που γράφετε στην πλατφόρμα κατά την διάρκεια των ομιλιών του διαδραστικού  digital forum.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το έτος 2021, εκτός από την στήριξη και την ανάδειξη των Ελληνικών Startups με ιδρυτικά μέλη (και) γυναίκες το ICC Women Hellas, με γνώμονα την επιχειρηματικότητα, και με  κοινό σκοπό την ισότητα των φύλων μεθοδεύονται και τα παρακάτω projects :

 • Υλοποίηση του πολύ σημαντικού «Sparta Project», το οποίο είναι πιλοτικό, με στόχο να αρχισει από την Σπάρτη και να προχωρήσει σιγά σιγά σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα !
  Στο Sparta project επικεφαλής είναι
  η Αιμιλία Ρηγάκου και η Μαριλένα Κουτσούκου-Καλλιτσάντση .
  Το ICC WOMEN HELLAS έχει ολοκληρώσει ένα μεγάλο στάδιο προετοιμασίας μιάς εκτεταμένης παρέμβασης στην Λακωνία γιά την ενθάρρυνση γυναικών στο τομέα του επιχειρείν σε όλο το νομό αυτό της Πελοποννήσου και με έμφαση στον Τουρισμό, το εμπόριο, την ανάπτυξη αγροτικών προϊόντων , την γαστρονομία .
  Ανάπτυξη και αξιοποίηση των τις εν εξελίξει σε επίπεδο θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης νέων πολιτικών για την ψηφιακή επιμόρφωση γυναικών που επιχειρούν, μετά τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις της Digital Ambassador Εύας Καϊλή.
  -Συγκεκριμένες
  προτάσεις με την πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων UAE,
  μετά από σειρά συζητήσεων με την επιτετραμμένη και το νέο Πρέσβη για την συμμετοχή μελών του ICC WOMEN HELLAS αλλά και στον συντονισμό δράσεων στην EXPO DUBAI UAE 1/10/2021-31/3/2021 https://www.expo2020dubai.com 
  Σε αυτή την κατεύθυνση είναι μεγάλη η συμβολή της Tourism Ambassador
  Άντζελας Γκερέκου.
  -Δημιουργία του
  cluster στην Washington όπως ανακοινώθηκε στο Christmas Zoom Gala με  επικεφαλής την Μαρία Κοντού.
  -Όσον αφορά
  το cluster του Καναδά, ήδη προχώρησε σε προτάσεις για να αξιοποιηθεί το know how ανάπτυξης γυναικών επιχειρηματιών στην Ελλάδα με βάση τις καλές πρακτικές που ακολουθεί ο Καναδάς δηλαδή μία από τις χώρες που ανήκει στους G8, των πλουσιότερων και πιο ανεπτυγμένων στον πλανήτη .Τα μέλη του ICC εκεί είναι στη διάθεσή του ICC γυναικών Ελλάδας, για μεμονωμένο networking ή συμβολή σε προτάσεις με στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας των Ελληνίδων
 • Σχέδια για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον τουρισμό, υπό την καθοδήγηση της «Tourism Ambassador» Άντζελας Γκερέκου, που συμμετέχει επίσης και στις συζητήσεις με τα ΗΑΕ, ενώ δηλώνει και ενεργή παρουσία στο Σπάρτα project
  Ολοκλήρωση της πρότασης για την διεύρυνση της υιοθέτησης των πολιτικών ισότητας σε όλη την ελληνική από τούδε και στο εξής νομοθεσία, από την βουλευτή Όλγα Κεφαλογιάννη Πρέσβειρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Women Political Leaders, την Ambassador Ισότητας του ICC WOMEN Ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ Αντιπρόεδρο Ισότητας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & την Ζέφη Δημαδάμα Αντιπρόεδρο των Γυναικών Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
  Επίσημη ανακοίνωση του cluster shipping,
   με ενδιαφέρουσες δράσεις που ήδη δρομολογούνται 10/ Πραγματοποίηση 4 μεγάλων Συνεδρίων μέσα στο 2021, είτε live είτε διαδικτυακά και συμμετοχή τον ερχόμενο Μάιο στο Delphi Economic Forum
  Σύγκληση διάσκεψης κορυφής πρώην ΓυναικώνΠρωθυπουργών από κοινού με το GFCC The Global Federation of Competitiveness Councils in Washington DC, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ICC HELLAS Πέτρου Δούκα.
 •  Εξάλλου το ICC WOMEN Hellas ήδη στις 16 Φεβρουαρίου φιλοξένησε την πρώην υπουργό και τέως Ευρωπαία Επίτροπο Άννα Διαμαντοπούλου, επίτιμο μέλος του, η οποία επελέγη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την θέση της Γενικής Γραμματέως στον ΟΟΣΑ (και μάλιστα μόλις πέρασε στους τελικούς 5 φιναλίστ). 
  Η κυρία Διαμαντοπούλου έκανε 
  μια διαδραστική συζήτηση “Το διεθνές σύστημα μετά την πανδημία” με δημοσιογράφους και για την Παγκόσμια δικτύωση που πέτυχε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της και πόσο σημαντική είναι για την Ελλάδα και τις Ελληνίδες η κατάκτηση αυτής της θέσης

Μελλοντικά  το ICC WOMEN Hellas ετοιμάζει μεγάλες εκδηλώσεις για το τρέχον εξάμηνο, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι εξής: 

Την 8η Απριλίου το ICC WOMEN Hellas έχει  δρομολογήσει ένα μεγάλο webinar με το cluster των StartUps

Τον Μάιο το ICC WOMEN Hellas θα συμμετέχει στο Delphi Economic Forum με πάνελ διακεκριμένων Ελληνίδων από όλο τον κόσμο, ενώ

 Τον Ιούνιο θα διοργανωθούν οι πρώτες δράσεις του Sparta Project. 


 

 • ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙCC WOMEN:To  ICC  Women είναι η δυναμική & σύγχρονη ένωση γυναικών επαγγελματιών , διακεκριμένων ηγετικών στελεχών & επικεφαλής εταιρειών που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών & την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας με την συνδρομή του παγκόσμιου networking του ICC .
  Αξίζει να σημειωθεί ότι όραμα του ICC  Women είναι:
  -Να συμβάλλει καθοριστικά αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του γυναικείου φύλου στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας
  -Να δημιουργήσει τις κατάλληλες βάσεις & συνθήκες ώστε οι αυριανές γενιές της Ελλάδας να περάσουν επιτέλους σε μια υγιή ανάπτυξη
  -Η συμμαχία του καλού να κτίσει γερές βάσεις & ισχυρά θεμέλια αξιών
  -Για τις Ελληνίδες επιχειρηματίες των 5 Ηπείρων να καταστεί σημείο αναφοράς
  -Το με κάθε τρόπο διεκδικούμενο όραμα σε παγκόσμια κλίμακα για το empowerment of women να ενσωματωθεί στην στρατηγική του ICC  Women
  -Να αλλάξει  η νοοτροπία των Ελλήνων & Ελληνίδων ώστε να επιχειρούν σε ισότιμο περιβάλλον μέχρι το 2030
 •  Η ιδρυτική Πρόεδρος είναι Μαρίνα Γιαβρόγλου, η «σιδηρά κυρία» του επιχειρείν, γνωστή και  ως Mrs Soya Mills Group, που εκτός από την έντονη φιλανθρωπική δράση, αποτελεί σύμβολο της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας, έχοντας τεράστια εμπειρία-πάνω από 30 χρόνια– στις εξαγωγές, μιας κι ο Όμιλος της εξάγει 100 εκατομ. ευρώ σε 30 χώρες. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) , Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Γυναικών WorldBusinessWomenInitiative (WBW).,κ.α