Το International Foundation for Greece (IFG) προβαίνει σε μία καλλιτεχνική συνεργασία με τον Κωστή Γεωργίου, διεθνώς καταξιωμένο δημιουργό με έντονη καλλιτεχνική παρουσία στα σπουδαιότερα διεθνή εικαστικά κέντρα.

Ο Κωστής Γεωργίου έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 120 ατομικές   και πλέον των 300 ομαδικών  εκθέσεων σε μουσεία και γκαλερί της Ευρώπης, της Αμερικής, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ισπανίας κλπ, αποσπώντας διεθνή  βραβεία και διακρίσεις. Τα  μνημειακών διαστάσεων γλυπτά του είναι εγκατεστημένα σε πάρκα, πλατείες  και γενικώς σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πρόσφατη εγκατάσταση στην παραλία της Θεσσαλονίκης το δώδεκα μέτρων ύψους γλυπτό του “METEORON”.
Ο Κωστής Γεωργίου δημιούργησε αφιλοκερδώς για το International Foundation for Greece (IFG)  ένα πρωτότυπο μπρελόκ – charm σε limited edition με την ονομασία “TAURUS”. Το μικρογλυπτό “TAURUS” έχει άμεση αναφορά στα μνημειακών διαστάσεων γλυπτά του Κωστή Γεωργίου με ταύρους και χορευτές. Αποτελεί δε δείγμα του εύρους της κλίμακας στην οποία κινείται με άνεση και δεξιοτεχνία ο δημιουργός. Είναι ένα σύγχρονο μικρογλυπτό και μια  γέφυρα που συνδέει το σήμερα  με την αρχαία ελληνική ιστορία. Το μικρογλυπτό “TAURUS” εντάσσεται στον ευρύτερο κύκλο  της σειράς “ΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ”.

 

Το έργο θα διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα για τους κοινωφελείς σκοπούς του Ιδρύματος, ειδικότερα στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία & ευαγή Ιδρύματα – Fuel for Schools project -, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας – γκαλερί του οίκου Τέχνης |’n Art|.

 

KΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ:

Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

1982 : Ζωγραφική και γλυπτική στην  ΑΣΚΤ  ΑΘΗΝΩΝ

1985-86:  ROYAL COLLEGE OF FINE ARTS- LONDON με καθηγητή τον Peter de Francia

1982-1988 : Σκηνογράφος στην ΕΡΤ και στο Ελληνικό Θέατρο.

1988-1991: Καθηγητής ζωγραφικής και σκηνογραφίας στη διεθνή Σχολή Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου

Ο Κωστής Γεωργίου είναι ζωγράφος και γλύπτης με δράση διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας. Τα γλυπτά του, μνημειακών διαστάσεων, είναι εγκατεστημένα στο Βέλγιο (St. Elizabeth Hospital-Brussels), στην Κίνα (Vanke Mall , Yia Yuan Gardens etc), στην Αθήνα (Greek Riviera – Vouliagmeni), στη Θεσσαλονίκη (παραλία Θεσσαλονίκης), στο Λουξεμβούργο, στον Καναδά, στο Μαϊάμι κλπ. Έργα του επίσης βρίσκονται σε  μεγάλα μουσεία, ιδρύματα και Τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις (Ιαπωνία, Ιταλία, Βέλγιο κλπ).

Έχει εκθέσει τα έργα του σε περισσότερες από 120 ατομικές εκθέσεις, σε πολύ σημαντικές γκαλερί και μουσεία (ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ-ΑΘΗΝΑ, ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, MUSEE ABBEYE DE NEUMUNSTER-LUXEMBOURG, MUSEE ANGLET-ΓΑΛΛΙΑ, HILTON ASMUS GALLERY-ΣΙΚΑΓΟ, FEIZI ALLERY-ΣΑΓΚΑΗ-ΚΙΝΑ, SUZHOU MUSEUM-ΣΑΓΚΑΗ-ΚΙΝΑ,VALERIE BACH GALLERY-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 45α ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2010-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΓΚΑΛΕΡΙ ΚΟΥΡΟΣ- ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΓΚΑΛΕΡΙ ΝIEDERHAUSER- ΛΩΖΑΝΗ, ΓΚΑΛΕΡΙ ALLA ROGERS-ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, ΓΚΑΛΕΡΙ CARTEL ΓΡΑΝΑΔΑ-ΜΑΛΑΓΑ, ΓΚΑΛΕΡΙ  COVALENCO-ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ARCO 97-ΜΑΔΡΙΤΗ, ΓΚΑΛΕΡΙ  BARBARA VON STECHOW-ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ,  ΓΚΑΛΕΡΙ Κ-ΛΟΝΔΙΝΟ,  ΓΚΑΛΕΡΙ CATRIN ALTING-ΑΜΒΕΡΣΑ, ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΙΤΑΝΙUM-ΑΘΗΝΑ, ΓΚΑΛΕΡΙ ΕΙΡΜΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΟΚΥΟ ART EXPO 92, ΓΚΑΛΕΡΙ CIEL- ΤΟΚΙΟ κλπ).  Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 ομαδικές εκθέσεις (ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ-ΑΝΔΡΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, HYOGO MUSEUM OF MODERN ART-ΙΑΠΩΝΙΑ,  ABSOLUTE AMERICANA MUSEUM-FLORIDA-ΑΜΕΡΙΚΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΙΕΡΙΔΗ-ΑΘΗΝΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, XX PREMIO DI SULMONA- ΙΤΑΛΙΑ (1Ο ΒΡΑΒΕΙΟ),  OSAKA TRENNALE 1990 KAI I993-ΙΑΠΩΝΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ- ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ, ΔΙΕΘΝΗΣ  BIENNALE ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ-ΣΚΙΡΩΝΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΑ, GLASS  GARAGE GALLERY ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ – ART TEXAS 2001, ART ESSENTIALS- ΚΑΛΓΚΑΡΙ- ΚΑΝΑΔΑΣ κλπ).

Έργα του Κωστή Γεωργίου έχουν πλειστηριαστεί από SOTHEBY’S, BONHAM’S, CHRISTIE’S

 

 

Το International Foundation for Greece (IFG) ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη με κοινωφελή χαρακτήρα. Βασικοί στόχοι του είναι η προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, οι συνέργειες με διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών και η κοινωνική προσφορά.

Το Ίδρυμα στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην εκπόνηση της μελέτης και την κατασκευή του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου, την αγορά ειδικού ιατρικού εξοπλισμού και ασθενοφόρων, την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία και ευαγή ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, την κάλυψη του κόστους για τη διάγνωση και θεραπεία γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και τη χορήγηση υποτροφιών.

Παράλληλα έχει θεσπίσει τα βραβεία IFG AWARDS τα οποία αφορούν στην αναγνώριση και βράβευση διακεκριμένων εν ζωή Ελλήνων του εξωτερικού και σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) συνοδεύονται από έκδοση γραμματοσήμου με την απεικόνισή τους.

Συνεργός και αρωγός πάντα στη δράση του Ιδρύματος o διεθνούς εμβέλειας οίκος |’n Art|, ο οποίος εξειδικεύεται σε θέματα τέχνης και λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του ομίλου εταιρειών AFRICOΝ, επίσημου χορηγού του Ιδρύματος. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων της άρτια επιμελημένης συλλογής του οίκου |’n Art|ενισχύει τους σκοπούς του International Foundation for Greece (IFG).

 Ο Οίκος Τέχνης |’n Art| προέβη συνειδητά, από την ίδρυσή του, σε ψηφιακή παρουσία και υπόσταση. Εντοπίζει και επενδύει στη συσχετιστική δυναμική μεταξύ Τέχνης και Διαδικτύου, οργανώνοντας ένα παράπλευρο πεδίο εποικοδομητικής διάδρασης, με τελικό αποδέκτη τον εκάστοτε επισκέπτη του κυβερνοχώρου, από τον απλό θεατή ως τον πιο απαιτητικό συλλέκτη, προάγοντας ένα διαπολιτισμικό διάλογο σε διεθνές επίπεδο.  

 

Πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση του μικρογλυπτού TAURUS του Κωστή Γεωργίου, στα γραφεία του International Foundation for Greece (IFG) καθώς και την ιστοσελίδα του Ιδρύματος:

W: www.if-gr.org

Τ: +30 2111 987538

E: [email protected]

 

Ηλεκτρονικές πωλήσεις μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας – γκαλερί του οίκου|’n Art|:

W: www.n-art.org

Τ: +30 2111981243

E: [email protected]

 

 

Tel: + 30 211 1987538, www.if-gr.org , e-mail: [email protected] λλε