Το Make-A-Wish γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και «φώτισε» ξανά την ελπίδα, προοιωνίζοντας μία ιδιαίτερη δράση , που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με κατάληξη στο φωταγωγημένο μπλε Ζάππειο! Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μία μοναδική εμπειρία εκπλήρωσης ευχής στον πιο φωτεινό περίπατο πλημμυρισμένο από μπλε χρώμα, ελπίδα, αισιοδοξία και παιδικά χαμόγελα!

Φαίη Σκορδά, Πρέσβειρα Make-A-Wish Ελλάδος, Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Χρυσούλα Σπανού, εθελόντρια, Αναστασία Μανιά, πρώην Πρόεδρος Make-A-Wish Ελλάδος,Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish Ελλάδος

Ο περίπατος αυτός που γίνεται αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση τα χρόνια της πανδημίας που γινόταν διαδικτυακά, αποτελεί την κάθαρση, την εξιλέωση, την εξισορρόπηση  στον ανηφορικό δρόμο των παιδιών που ασθενούν! Το γκρι χρώμα έρχεται σε αντίθεση με το μπλε, η δυστυχία με τη χαρά, το άψυχο με τη ζωντάνια!

Ο Δήμος Αθηναίων φώτισε μπλε το Σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες!
Με τη συμβολική αυτή κίνηση  φαίνεται πώς ένας άχρωμος δρόμος μπορεί να πάρει χρώμα, ψυχή και χαρά, πώς μια μουντή ζωή μπορεί να φωτιστεί με τη λάμψη της ελπίδας και τησαισιοδοξίας!

Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish Ελλάδος, Αναστασία Μανιά, πρώην Πρόεδρος Make-A-Wish Ελλάδος, Φαίη Σκορδά, Πρέσβειρα Make-A-Wish Ελλάδος Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.


Φαίη Σκορδά, Πρέσβειρα Make-A-Wish Ελλάδος

Ο Δήμος Αθηναίων, υποστηρίζοντας το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και συμβάλλοντας στη διάδοση του οράματος και του έργου του, φωταγώγησε το σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του οργανισμού και το βράδυ της Παρασκευής 29 Απριλίου, γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, δίνοντας δύναμη με τον συμβολικό αυτό τρόπο σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες που το έχουν ανάγκη.

Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish Ελλάδος, Φαίη Σκορδά, Πρέσβειρα Make-A-Wish Ελλάδος

Η εκπλήρωση της ευχής του παιδιού με σοβαρή ασθένεια μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αντικαθιστώντας τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά και το άγχος με την ελπίδα.  Προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών.


Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish Ελλάδος,Αναστασία Μανιά, πρώην Πρόεδρος Make-A-Wish Ελλάδος, Φαίη Σκορδά, Πρέσβειρα Make-A-Wish Ελλάδος

Η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) δήλωσε: «Επιστρέφοντας στην νέα μας πραγματικότητα και με τη μερική άρση των περιορισμών, έχουμε επιταχύνει, ώστε να διπλασιάσουμε τις εκπληρώσεις ευχών. Υπάρχουν παιδιά μας που περιμένουν ακόμα και 2 χρόνια για την εκπλήρωση. Η συμβολή όλων μας για την θεραπεία τους είναι σημαντική! Οι Δήμοι είναι κοντά μας και ανταποκρίνονται σε κάθε μας αίτημα! Σας ευχαριστούμε πολύ!»


Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Φαίη Σκορδά, Πρέσβειρα Make-A-Wish Ελλάδος

Η Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών δήλωσε: «Πώς να χωρέσουν σε μερικές λέξεις όσα θέλουμε να πούμε γι’ αυτά τα παιδιά; Και πώς να χωρέσουν σε μερικές πράξεις όσα θέλουμε να κάνουμε; Μπροστά στο δικό τους θάρρος και στη δική τους θέληση πάντα θα υστερούμε. Ακόμη και αν ο κόσμος τιους φαντάζει βουνό εκείνα το ανεβαίνουν και θα είμαστε μαζί τους σε αυτήν την προσπάθεια, συμβολικά και ουσιαστικά. O Δήμος αγκαλιάζει την πρωτοβουλία του “Make-A-Wish” για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής και υπόσχεται να βρίσκεται κοντά στον Οργανισμό».


Φαίη Σκορδά, Πρέσβειρα Make-A-Wish Ελλάδος, Αναστασία Μανιά, πρώην Πρόεδρος Make-A-Wish Ελλάδος

Λίγα λόγια για την πρώτη ευχή:

Ο επτάχρονος Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α), το 1980 ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έπασχε, όμως, από λευχαιμία και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Καμάρωνε το ελικόπτερο της αστυνομίας που στα μάτια του φάνταζε σαν να ήταν ολόκληρος ο κόσμος. «Κι αν μπορούσε να δει το ελικόπτερο από κοντά;», σκέφτηκε η μητέρα του, η Linda. Η Linda δεν άργησε να σκεφτεί πολλές ακόμα δράσεις για την υπέροχη ημέρα που οργανώθηκε για τον Chris σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Και ο Chris μεταμορφώθηκε. Έδειχνε πιο δυνατός, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ελπίδα για το «αύριο». Το «αύριο» δεν ήρθε για τον Chris, αλλά η πρωτοβουλία αυτή έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, η Linda, πηγαίνοντας να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς και όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής του μοναχοπαιδιού της, τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσφέρουν ό,τι έκαναν για τον Chris και σε άλλα παιδιά που πάλευαν μία απειλητική ασθένεια. Και όλοι συμφώνησαν. Συναντήθηκαν ένα απόγευμα στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών και βγάζοντας από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους, συγκέντρωσαν 37,76$ και ίδρυσαν το Make-A-Wish!

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον μπλέ περίπατο , που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.makeawish.gr ή τις σελίδες των social media του οργανισμού (@Make-A-Wish Greece).


ΠΗΓΗ: studio panoulis