Υπέροχα και ιδιαίτερα κοσμήματα, το καθένα διαφορετικό, φτιαγμένα ολοκληρωτικά στο χέρι από μέταλλα (αλπακά, ορείχαλκο, μπρούτζο), φυσικές πέτρες, άμμο και ξύλο) θα βρείτε στο «Τεχνοσκούφι».


«Της τέχνης το σκουφί» είναι ένα εγχείρημα που περιλαμβάνει ωστόσο και ξύλινες χειροποίητες κατασκευές, ζωγραφισμένες στο χέρι με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια για χρήση τόσο οικιακή όσο και επαγγελματική.

Η αγάπη για το ξύλο ως υλικό, σε συνδυασμό με την ανάγκη να ξαναζωντανέψουν παλιές θύμησες, γραφικές εικόνες παραδοσιακών οικισμών και μυρωδιές άλλων καιρών σε μια Ελλάδα ζωγραφιά απ άκρη σ άκρη, είναι τα δύο κύρια συστατικά της “εμμονής” για την παραδοσιακή χειροποίητη ξύλινη ζωγραφιστή επιγραφή.

Η γκάμα περιλαμβάνει διάφορες ξύλινες κατασκευές που μπορούν να λειτουργήσουν ως διακοσμητικά, ενθύμια, δώρα, είδη οικιακής χρήσης που θα προσθέσουν μία νότα 

“Η αγάπη για τη δημιουργία, την τέχνη, τις μικτές τεχνικές, το ξύλο, το ύφασμα, το χρώμα, το μέταλλο, την αισθητική και το ξεχωριστό αποτέλεσμα σε κάθε γωνιά του προσωπικού μας χώρου, οδήγησε  «της τέχνης… το σκουφί» να περικλείσει μέσα του κάθε μορφή χειροποίητης κατασκευής που ομορφαίνει τη γυναίκα, το σπίτι, τον προσωπικό χώρο και κατ επέκταση τη ζωή», μας λέει η Αναστασία Δελλή, η οποία ασχολείται ερασιτεχνικά με την κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος με μέταλλα, ξύλο, ύφασμα, ανακυκλώσιμα υλικά, υγρό γυαλί κ.α.

Η Αναστασία Δελλή κατασκευάζει και  ζωγραφίζει επίσης χειροποίητες ξύλινες επιγραφές για γραφικούς προορισμούς με σκοπό τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής και της ομορφιάς (Μονεμβασία, Σέριφος, Ναύπλιο, Μυτιλήνη, Λεωνίδιο κ.λπ)

site: www.technoskoufi.gr