ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ!
Χρυσό μετάλλιο για το ομαδικό Γυναικών και χάλκινο μετάλλιο για την Πηνελόπη Νίκα στο ατομικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα laser run που διεξάγεται στο Καΐρο. Η ομάδα laser run γυναικών απαρτίζεται απο την 24χρονη Πηνελόπη Νίκα και τις 16 χρονες Αριάδνη Νάσκαρη και Αθηνά Σάρρα.


Τα συγχαρητήρια της έστειλε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η νέα πρόεδρος της ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, που εξελέγη ομόφωνα πρόσφατα, Ντόρα Πάλλη, 
η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι  «το μέλλον τους ανήκει και ότι το άθλημα του pierre de coubertin γνωρίζει νεα άνθηση στην Ελλάδα!»

Η Ντόρα Πάλλη, πρόεδρος της ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, που εξελέγη ομόφωνα πρόσφατα, συνεχάρη τις αθλήτριες

Οι δυο αθλήτριες, Αριάδνη Νάσκαρη και Αθηνά Σάρρα, επέλεξαν να συμμετάσχουν στην κατηγορία των γυναικών παρόλο που είναι μόλις 16 χρόνων, με στόχο τη δημιουργία ομαδικού γυναικών (πρέπει να υπάρχουν 3 αθλήτριες), με την Ελλάδα να κατακτά το χρυσό μετάλλιο.
Η Πηνελόπη Νίκα καταφερε να ξαναβρεθεί στο βάθρο κατακτώντας πάλι το χάλκινο μετάλλιο, με επίδοση 14’40’’04, αν και δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα στην σκοποβολή. Ουσιαστικά, η Πηνελόπη Νίκα υπερασπίστηκε το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser Run Μοντέρνου Πεντάθλου, στη Βουδαπέστη το 2019. Πρώτη αναδείχτηκε η Αμερικανίδα Γκριν Κλερ, τη 2η θέση κατέλαβε η επίσης Αμερικανίδα Σαμάνθα Σουλτς, η οποία εξασφάλισε και την Ολυμπιακή πρόκριση. Η τέταρτη και η πέμπτη θέση αποδείχτηκαν επίσης ελληνική υπόθεση με την Αριάδνη Νάσκαρη 4η και την Αθηνά Σάρρα 5η αντίστοιχα, με χρόνους 14’52’’07 και 15’27’’07.

Οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Laser Run στο Κάιρο συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή των ανδρών, καθώς και τις σκυτάλες. Οι άνδρες της ελληνικής αποστολής είναι οι Θεοχάρης Μάινας και Δημήτρης Δραζίνος. Προπονητής της εθνικής ομάδας είναι ο Αλέξανδρος Πανταζίδης.

 

Πηγή.naftemporiki.gr