Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού σωματείου Safe Water Sports, κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη, την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρόεδρος του Safe Water Sports αναφέρθηκε σε όλες τις σημαντικές δράσεις του Οργανισμού, καθώς και στη συνεργασία του με αρμόδιους φορείς και Υπουργεία, που υποστηρίζουν το έργο του Οργανισμού, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία, να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών στη θάλασσα και να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους στο νερό.

Η Υφυπουργός Παιδείας, με τη σειρά της, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ανάδειξης αυτής της πρωτοβουλίας και την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών από μικρή ηλικία σε θέματα σχετικά με την ασφάλειά τους στο νερό και τη θάλασσα.
Η πρωτοβουλία του Safe Water Sports είχε, άλλωστε και την αποδοχή του Πρωθυπουργού, που είχε παραστεί σε εκδήλωση του σωματείου.

Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Safe Water Sports και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού «Aσφάλεια στη θάλασσα, στα θαλάσσια σπορ και στο κολυμβητήριο» έχει ενταχθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας στην ενότητα: Ζω καλύτερα – Ευ Ζην – Αυτομέριμνα, Ασφάλεια και Πρόληψη, Οδική ασφάλεια.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Safe Water Sports αφορά στην εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στο νερό (κολυμβητήρια), την παραλία, τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής.
Οι δραστηριότητες του προγράμματος είναι διαθεματικές (πχ. καλλιτεχνικά, γλώσσα, κοινωνική αγωγή, γεωγραφία, φυσική, ξένη γλώσσα, πληροφορική, μουσική κλπ) και μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος.Συμφωνήθηκε, επίσης, ανάλογη ενημέρωση και συναφείς δράσεις να γίνουν και στη Σκιάθο, με πιθανότερη ημερομηνία την 1η Αυγούστου.
Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε σχετικά: «Το Υπουργείο Παιδείας τάσσεται με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα της ενημέρωσης και της πρόληψης και προωθεί την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης του σχολικού περιβάλλοντος και της κοινωνίας σε θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Μέσα από τους θεματικούς κύκλους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ενισχύουμε τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση με καινοτόμες μεθόδους και καλλιεργούμε στους μαθητές την αγάπη και το σεβασμό για τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο, τις αρχές της αυτοπροστασίας και της προστασίας ομάδας, της κριτικής σκέψης, της συνεργασίας, της υπευθυνότητας.
Ο Οργανισμός Safe Water Sports είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης με τον οποίο ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα ασφαλέστερο μέλλον για όλους στο υδάτινο περιβάλλον» .