Ένα συγκλονιστικό πολιτιστικό και ανθρωπιστικό γεγονός με παγκόσμια απήχηση, πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»και τη διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019.

Η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με τη Μαίρη Κατράντζου υποδέχτηκαν 500 κορυφαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μια μοναδική βραδιά που τίμησε και υπογράμμισε την αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μέσα από τα ιδεώδη του ανθρωπισμού αλλά και του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού.

ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΑΤΙΑΝΑ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΘΕΟΔΩΡΑ, τ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ NAYLA BINT HAMAD AL KHALIFA, KERRY KENNEDY, GEORGE BRANDENBURG 

Οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Κατράντζου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν από κοινού ένα παγκόσμιο μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου, αφού η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που έχουν καταφέρει να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής, ανέβηκαν στην πασαρέλα και περπάτησαν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου χαρίζοντας απλόχερα την ελπίδα καθώς το παράδειγμα τους αποδεικνύει ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Η κολεξιόν της Μαίρης Κατράντζου για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 ήταν εμπνευσμένη εξολοκλήρου από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα από τις ιδέες που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του 5ου αιώνα π.Χ και από τους Έλληνες φιλοσόφους και μαθηματικούς (Σωκράτη, Ευκλείδη, Πυθαγόρα).

Τα κομμάτια της made to measure συλλογής, πραγματικά έργα τέχνης ήταν σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης υπέγραψε ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου ειδικά για τη βραδιά δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που μετέφερε το κοινό στην αρχαία Ελλάδα.

Ο Οίκος Bulgari είχε φέρει κοσμήματα από το εξωτερικό τα οποία για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν για επίδειξη μόδας.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΑΡΙΕΤΑ ΛΙΒΑΝΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΤΙΝΑ ΠΡΙΤΣΙΒΕΛΗ, ΜΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚH

ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΤΣΑΚΗ ΓΩΓΩ ΤΣΑΤΣΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΒΑΧΑΡΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά που το Υπουργείο Πολιτισμού παραχωρεί αρχαιολογικό χώρο για την πραγματοποίηση τέτοιας εκδήλωσης, στηρίζοντας με μεγάλη ευαισθησία τους σκοπούς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» και τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

ΜΑΡΙΛΥ ΓΛΥΠΤΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΤΣΑΡΗ-ΚΟΡΑΣΙΔΟΥ

 RANDA GHANDOUR NOURA GHANDOUR HOUDA GHANDOUR

 ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΛΑΤΝΙΚ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ, ΘΕΜΙΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

ΛΑΟΥΡΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ

ΛΩΡΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ΧΡΥΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ 

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», και συγκεκριμένα για την αναβάθμιση της Μονάδας σε Κέντρο Αριστείας μέσα από την αγορά νέων μηχανημάτων και μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως με το Dana Farber Cancer Institute του Πανεπιστημίου του Harvard.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

EVANGELO BOUSIS, NOOR FARES, ΕΥΓΕΝΙΑ ΝΙΑΡΧΟΥ, BIANCA BRANDOLINI 

ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΑΛΙΝΑ ΜΙΝΕΤΤΑ, ΝΟΥΛΗ ΜΑΝΩΛΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ

HALA KHOURY ΑΝΝΟΥΣΚΑ ΡΑΦΑΗΛ

ΡΟΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 

ΑΝΤΥ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Το «παρών» ανάμεσα σε άλλους έδωσαν η Α. Ε. Βασίλισσα Sheikha Nayla bint Hamad al Khalifa, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά, η Βασίλισσα Άννα Μαρία, η Πριγκίπισσα Τατιάνα, η Kerry Kennedy, η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, οι κυρίες Χριστιάννα Γουλανδρή, Μαριάννα Γουλανδρή, η Ευγενία Νιάρχου, η οποία μάλιστα περπάτησε στην πασαρέλα, η Sabine Getty, 200 δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο από τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα

ΕΛΕΝΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΛΥ ΓΛΥΠΤΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΑΙΜΟΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΜΑΡΙΕΤΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΙΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΗ ΟΛΟΣΩΜΗ

ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΙΓΓΑ, ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΤΣΙΓΓΑΣΤΕΛΛΑ ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ ΝΤΟΡΑ ΚΑΛΛΙΤΣΑΝΤΣΗ

 • ΛΑΟΥΡΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΛΛΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ ΕΛΙΝΑ ΣΜΠΩΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΙΛΙΑΓΚΟΥΡΙΔΟΥ
 • ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 • ΧΡΥΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
 • ΑΝΝΟΥΣΚΑ ΡΑΦΑΗΛ, ΜΑΡΙΝΑ ΡΑΦΑΗΛ
 •  ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΑΝΔΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ
 • ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΝΕΛΙΑΝ, ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΔΑΝΕΛΙΑΝ

  ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΑΛΙΝ ΣΠΑΝΟΥ, ΝΤΟΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, SABINE GETTY 

 • ΜΑΓΙΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΝΙΑΡΧΟΥ
 • ΕΜΙΛΥ ΒΑΦΕΙΑ, ΕΛΙΝΑ ΣΜΠΩΚΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΙΛΙΑΓΚΟΥΡΙΔΟΥ, ΧΧΧΧ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΡΩΝΕΣ, ΤΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΛΙΝΚΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, SABINE GETTY

 • ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ
 • ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ
 • ΒΙΚΥ ΚΑΓΙΑ, ΗΛΙΑΣ ΚΡΑΣΣΑΣ
 • ΕΛΕΝΑ ΜΑΚΡΗ ΛΥΜΠΕΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ