Είναι ωραίο ν απολαμβάνεις ένα δείπνο με αγαπημένους φίλους και  να σε υποδέχονται στο δείπνο αυτό 2 απαστράπτουσες  οικοδέσποινες,  η Ντέμη Βερνίκου, μια γυναίκα με περίσσεια θετική ενέργεια, ζωντάνια και δημιουργικότητα, η ψυχή της Vernicos Yachts και η κόρη της Μαρίνα Βερνίκου, η ταλαντούχα φωτογράφος, επιχειρηματίας και Πρόεδρος της Creaid.


 Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ντέμη Βερνίκου, Μαρίνα Βερνίκου

Ντέμη, Γιώργος και Μαρίνα Βερνίκου

Ντέμη, Γιώργος, Μαρίνα Βερνίκου, Ντεμίλια Καμπουρίδη


Μαρίνα Βερνίκου, Τάτη Μπόκοτση, Αλεξία Παπανδρέου

Μαρίνα Βερνίκου, Αναστασία Ζανή

Τάτη Μπόκοτση, Ντέμη Βερνίκου, Γιώργος Βερνίκος, Μαρίνα Βερνίκου, Αναστασία Ζανή

Και αυτό που το κάνει ακόμα ωραιότερο το dinner είναι, όταν αυτό γίνεται σ ένα χώρο μοναδικής, αξεπέραστης, minimal αισθητικής, δημιουργίας των αρχιτεκτόνων Ιωάννη και Δημήτρη Τσίγγου,  όπου η ματιά υποκλίνεται ευλαβικά στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και η ψυχή ευφραίνεται από την θαλπωρή και τα θετικά vibes αγαπημένων φίλων, την ίδια στιγμή που τα εδέσματα της σπουδαίας chef Τάτης Μπόκοτση προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική πανδαισία!
Γίνεται δε ακόμα ωραιότερο όταν το dinner αυτό γίνεται η αφορμή να  αναμοχλευθούν  όμορφες μνήμες!
Πριν 20 περίπου χρόνια -Θεέ μου πόσο γρήγορα πέρασαν!-, όταν η Μαρίνα  και εγώ απολαμβάναμε αμέριμνες μια ζωή ανέμελη και πασπαλισμένη με glitter! Πόσα πράγματα άλλαξαν στη ζωή μας- ευτυχώς προς το καλύτερο- κατά την 20ετία αυτή,  η οποία φαίνεται σαν χθες, και σαν να κύλησε γοργά όπως μια σταγόνα νερό, αλλά που μας χάρισε πλούτο στιγμών και εμπειρίες 10 ζωών, με αποκορύφωμα τη γέννηση των παιδιών μας (3 η Μαρίνα και 2 εγώ!)

Η χαρισματική chef Τάτη Μπόκοτση και η Ντέμη, ο Γιώργος και η Μαρίνα Βερνίκου

Εβελίνα Δασκαλή, Ντέμη Βερνίκου, Μαρίνα Βερνίκου

Αλεξία Παπανδρέου, Σίσσυ Παπαγεωργίου

Με τις αγαπημένες μου την διεθνούς φήμης σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, την Τάτη Μπόκοτση και Ντέμη Βερνίκου

Στους πρόποδες του Λυκαβηττού, η εντυπωσιακή είσοδος της πολυκατοικίας με τον χαρακτηριστικό αριθμό «one» δίπλα στην οδό της, με προχωρημένα, σχεδόν «διαστημικά» στοιχεία, βγαλμένα από…άλλους πλανήτες, πλαισιωμένα με κρυφούς φωτισμούς, συντριβανάκια, λιμνούλες και μοντέρνα εντυπωσιακά γλυπτά του Γαίτη και του Γιώργου Λάππα προδιέθεταν τον επισκέπτη για το τι θα επακολουθούσε.

Οι απαστράπτουσες οικοδέσποινες Ντέμη και Μαρίνα Βερνίκου 

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο συναρπαστική, καθώς στην είσοδο μας περίμεναν οι 2 οικοδέσποινες εκθαμβωτικές και απαστράπτουσες, με μια λάμψη που ακτινοβολούσε περισσότερο από την ψυχή τους και την προσωπικότητά τους, παρά από τις ασημένιες παγέτες των υπέρκομψων ρούχων τους. οι οποίες ωστόσο ταίριαζαν απόλυτα χρωματολογικά με την πιο πρωτότυπη σκάλα ever φτιαγμένη από ασημένιο μέταλλο με ενωτικά στοιχεία μεταξύ των σκαλιών στίβες βιβλίων!


Η εντυπωσιακή εσωτερική ασημένια σκάλα!

Με την Μαρίνα Βερνίκου! Σαν να μην πέρασε ούτε 1 μέρα από τότε, 20 χρόνια πριν, που   «αλωνίζαμε» στα gala και τα νυχτερινά κέντρα και όμως άλλαξαν τόσα πολλά και για τις δυό μας, προς το καλύτερο βέβαια! Σαν να έχουμε ζήσει 10 ζωές από τότε!Και όμως….όλα φαίνονται σαν  χθες και ο χρόνος κύλησε τόσο γοργά σαν μια σταγόνα νερό!

Γιαγιά και εγγονή: Ντεμίλια Καμπουρίδη, Ντέμη Βερνίκου, με πολλά κοινά σημεία στην εμφάνιση, αλλά και στη γλυκύτητα του χαρακτήρα!


Ρένα Φλεβαράκη, Ελένη Αντωνιάδου, Φωτεινή Ουραουλίδου, Ντέμη Βερνίκου, Βασιλική Καραγιάννη, Μαριάννα Βαλυράκη,πλαισιώνουν με τον πιο οπμορφο τρόπο την εντυπωσιακή σκάλα!


Η ταλαντούχα εικαστικός Αγγελική Αγγελίδη με την φιλόξενη εορτάζουσα Ντέμη Βερνίκου


Μαριάννα Βαλυράκη, Ντέμη Βερνίκου


Ντέμη Βερνίκου, Όλγα Καραβερβέρη


Ελένη Αντωνιάδου, Ντέμη Βερνίκου



Η Αλεξία Παπανδρέου με την όμιρφη κόρη της! Σαν αδερφές!

Next generation! 

Νίκη Πρωτόπαπα, Ρένα Φλεβαράκη

Το μόνο που μπορούσε να πάρει το βλέμμα μας από την εντυπωσιακή σκάλα ήταν ο ανεκτίμητος, φυσικός «πίνακας ζωγραφικής» που μαγνήτιζε το βλέμμα μας και αιχμαλώτιζε την καρδιά μας!  Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης απλωνόταν επιβλητικός στην προέκταση της ματιάς μας και προκαλούσε δέος! 

Ντέμη, Γιώργος, Μαρίνα Βερνίκου, Ντεμίλια Καμπουρίδη

Μαρίνα Βερνίκου, Τάτη Μπόκοτση 

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Αναστασία Ζανή

Χριστίνα Καρακίτσου

Μαριάννα Βαλυράκη, Αμαλία Χατζηευθυμίου

Samia Claus

Τάτη Μπόκοτση, Ντέμη Βερνίκου, Ντεμίλια Καμπουρίδη, Μαρίνα Βερνίκου και Γιώργος Βερνίκος 

Πρωτότυπη και μινιμαλιστική διακόσμηση σε ένα μεγάλο σαλόνι όπου δέσποζε ένας ωραίος πίνακας με φωτογραφία- θαλασσογραφία της Μαρίνας, ένα τεράστιο, πρωτότυπο τραπέζι σαλονιού με καμπύλες, άλλες εσωτερικές σκάλες από διάφανο γυαλί και κρυφούς φωτισμούς, ένα mini bar που καλύπτεται αυτόματα από πίνακα ζωγραφικής και πάνω από όλα τα εκλεκτά εδέσματα που είχε δημιουργήσει-φιλοτεχνήσει η υπέροχη chef και φίλη Τάτη Μπόκοτση, η οποία είναι γνωστό πως δεν μαγειρεύει απλά, αλλά «κεντάει», όλα αυτά απογείωσαν τις διαθέσεις μας!

Με την εκθαμβωτική οικοδέσποινα Μαρίνα Βερνίκου 

Αμαλία Χατζηευθυμίου, Ντέμη Βερνίκου, Ρένα Φλεβαράκη, Αγγελική Αγγελίδη, Όλγα Καραβερβέρη

Samia Claus, Φωτεινή Ουραουλίδου

Το welcome drink που προσέφερε το προσωπικό συνοδευόταν από πλούσια ορεκτικά, που έπαιρνε κανείς από το μαρμάρινο μπουφέ, ο οποίος ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του μαρμάρινου δαπέδου!

Με τις αγαπημένες μου Ρένα Φλεβαράκη, Χριστίνα Καρακίτσου, Τάτη Μπόκοτση

Και οι 3 είναι υπέροχες: Η Ντέμη Βεζυρούλη, η διεθνούς φήμης σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και η Εβελίνα Δασκαλή

Οι μελωδικοί ήχοι της σιγανής μουσικής μπλέκονταν αρμονικά με τις ευχάριστες συζητήσεις των καλεσμένων, τις επευφημίες τους προς τις οικοδέσποινες και τα επιφωνήματα ενθουσιασμού τους όταν έβλεπαν φίλες που είχαν χρόνια να τις δουν!

Με την χαρισματική  Εβελίνα Δασκαλή 

Η γαστρονομική απόλαυση συνεχίστηκε με το κυρίως πιάτο που οι 40 καλεσμένες απόλαυσαν μαζί με εκλεκτά κρασιά σε δυο τραπέζια χωρίς προκαθορισμένο sitting.

Ντέμη Βερνίκου, Νίκη Πρωτόπαπα

Ντεμίλια Καμπουρίδη, Ντέμη Βερνίκου

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Εβελίνα Δασκαλή 

Τάτη Μπόκοτση, Ντέμη Βερνίκου, Αμαλία Χατζηευθυμίου

Τάτη Μπόκοτση, Ντέμη Βερνίκου,  Χριστίνα Καρακίτσου, Samia Claus

«Και του πουλιού το γάλα» μας είχε ετοιμάσει η Τάτη μας: Μουσακάς, ριζότο με γαρίδες, μοσχαρίσιο κρέας με πατάτες φούρνου, χοιρινό, κοτόπουλο, σουφλέ, μακαρόνια, σαλάτες όλων των ειδών και για επιδόρπιο ό,τι φρούτο ή γλυκό λαχταρούσε η ψυχή μας!
Η ονειρεμένη βραδιά συνεχίστηκε στην μαγική βεράντα του σπιτιού, με το βλέμμα μας να προσκυνάει τους πρόποδες του Λυκαβηττού και ν´ ανυψώνεται ευλαβικά  στην Ακρόπολη.
Οι «απαραίτητες» selfies και αναμνηστικές φωτο όλων μας, απλά αποθανάτισαν τις στιγμές μιας ονειρεμένης βραδιάς που έτσι κι αλλιώς έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στο σκληρό δίσκο του μυαλού μας και στην μαλακή και ευαίσθητη ψυχή μας!