Με μια μοναδική ικανότητα να σαγηνεύει και να εμβαθύνει σε εγχώριους  και ξένους πολιτισμούς και να τους αποτυπώνει με μαεστρία στον καμβά της, η ταλαντούχα ζωγράφος Αγγελική Αγγελίδη , που δεν σταματά να μας εκπλήσσει ευχάριστα, διείσδυσε πρόσφατα στην τούρκικη κουλτούρα με την ίδια επιτυχία που είχε διεισδύσει 1 χρόνο πριν στην κορεατική.

Η ταλαντούχα ζωγράφος Αγγελική Αγγελίδη στην έκθεσή της στην Άγκυρα 

Και ενώ πριν 1 χρόνο στην έκθεση της με θέμα την Κορέα, είχε κάνει την ομιλία της και στην κορεατική γλώσσα, αυτή τη φορά στην ατομική της έκθεση στην Άγκυρα μίλησε τη γλώσσα της ειρήνης, τη γλώσσα που δεν έχει σύνορα, εθνότητες και έχθρες, τη γλώσσα της τέχνης που ενώνει τους λαούς και που προκαλεί «Euphoria»!

Η Αγγελική Αγγελίδη με την επιμελήτρια της έκθεσης της Αννίτα Πατσουράκη

Το Euphoria και η  Ελληνίδα καλλιτέχνης Αγγελικη Αγγελιδη, ταξίδεψαν στην Αγκυρα όπου οργανώθηκε με επιμελήτρια την Αννίτα Πατσουράκη η πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας στο εξωτερικό, με τίτλο …..and Euphoria!

Η χαρισματική ζωγράφος Αγγελική Αγγελίδη

Η ταλαντούχα ζωγράφος την παραμονή των εγκαινίων έκανε ζωντανή performance για το κοινό της Άγκυρας παρουσία της Τουρκικής τηλεόρασης, φορώντας μια λευκή φόρμα, θέλοντας  με αυτόν τον τρόπο,να στείλει ένα τεράστιο  μήνυμα ειρήνης!

Η Αγγελική Αγγελίδη σε στιγμές δημιουργίας

Το έργο δημοπρατήθηκε και τα έσοδα από τη δημοπρασία δωρήθηκαν σε έναν οργανισμό ο οποίος στηρίζει τις υποτροφιες των Τούρκων φοιτητών!

Η Αγγελική Αγγελίδη με τον σύζυγό της δρ. Στέλιο Αγγελίδη

Στην έκθεση δέσποζε η Τούρκικη σημαία δίπλα στην Ελληνική, θελοντας με αυτό τον τρόπο ο Τουρκικός λαός να δώσει το μήνυμα της ειρήνης μέσω της τέχνης, αποδεικνύοντας πως η γλώσσα της τέχνης ενώνει τους λαούς και είναι υπεράνω διαφορών και εθνοτήτων, πως η τέχνη δεν έχει σύνορα, όπως άλλωστε δήλωσε και ο γνωστός Τούρκος γκαλερίστας  Rachmi  Cogendez, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “ η τέχνη δεν έχει σύνορα και η ανθρωπότητα χρειάζεται την Ειρήνη!”

Η Αγγελική Αγγελίδη με τον γνωστό Τούρκο γκαλερίστα Rachmi  Cogendez

Η Αγγελική Αγγελίδη επέλεξε να κάνει την έκθεση της ανάμεσα  στην εθνική εορτή της Ελλάδας και την Εθνική εορτή της Τουρκίας, τονίζοντας στην ομιλία της  την σημασία της Ελληνικής σημαίας για εμας τους Έλληνες καθως και την ευγνωμοσύνη της που την ειχαν δίπλα της!

Αγγελική Αγγελίδη

Σε μια γκαλερί όπου ήδη είχαν απορριφθεί πολλές προτάσεις για εκθέσεις πολύ αξιόλογων εικαστικών  και σε μια κρίσιμη καμπή για τα ελληνοτουρκικά, η έκθεση της επιτυχημένης εικαστικού κατάφερε να γίνει πρώτο θέμα στις τουρκικές τηλεοράσεις κ όλος ο τουρκικός τύπος να εκθειάζει τα έργα της και την όλη πρωτοβουλία!

Η Αγγελική Αγγελίδη με τον γνωστό Τούρκο γκαλερίστα Rachmi  Cogendez και την επιμελήτρια της έκθεσης της Αννίτα Πατσουράκη!

Έτσι η χαρισματική ζωγράφος μας απέδειξε για άλλη μια φορά πως ποτέ δεν είναι αργά για να εκτονωθεί ένα πηγαίο ταλέντο, για να ξεχυθεί η λάβρα ενός μέχρι πρότινος ανενεργού «ηφαιστείου»και να καταλύσει-προσπεράσει ο,τιδήποτε βρει στο διάβα της!

Ο γιός της πετυχημένης εικαστικού Αγάπιος Αγγελίδης

Μας απέδειξε ακόμα πως δεν είναι ένας διάττοντας Αστέρας που πέφτει  γρήγορα από τον ουρανό, αλλά ένα αστέρι με μόνιμη λάμψη, με συνέχεια, που  δεν σταματά να εξελίσσεται και να μας εκπλήσσει χαρούμενα , δείχνοντας πως όταν υπάρχει θέληση και μεράκι όλα γίνονται!

Αγγελική Αγγελίδη 

Η Αγγελική Αγγελίδη με το παράδειγμά της μας φανερώνει  τα μυστικά της επιτυχίας της, αλλά και της παρατεταμένης εφηβείας της, το Ελιξήριο της νιότης της,  που δεν είναι άλλα από τη γλώσσα του πάθους, την ορμή της αγάπης και την πίστη γι αυτό που κάνει, το μεγάλο ταλέντο, την αγάπη για δημιουργία και για εξέλιξη και την σκληρή δουλειά!

Η ζωγράφος Αγγελική Αγγελίδη καθώς δημιουργεί ένα από τα εντυπωσιακά της έργα!


Ήδη αυτή τη στιγμή ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Κορέα, όπου θα εντρυφήσει σε νέες τεχνοτροπίες, που είμαι σίγουρη πως θα μας εντυπωσιάσουν όσο και οι προηγούμενες και ακόμα περισσότερο!

IMG_7056IMG_7056