Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» γιόρτασε τα 25 χρόνια προσφοράς της σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή με ένα μοναδικό ρεσιτάλ, της κορυφαίας υψίφωνου Σόνιας Γιόντσεβα, το οποίο έλαβε χώρα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ.


Το ΔΣ της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσκάλεσε φίλους, συνεργάτες και υποστηρικτές για να γιορτάσει το ξεχωριστό και σημαντικό της έργο στην Εθνική Λυρική Σκηνή η οποία ήταν σημαντική αρωγός σε αυτή την βραδιά όπου ο Πολιτισμός αποτέλεσε τον κύριο συνδετικό κρίκο για να εκφραστεί η προσφορά στα παιδιά.

Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου-Αλεξάνδρα Μαρτίνου Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Η κορυφαία υψίφωνος Σόνια Γιόντσεβα, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, «έντυσε» με την φωνή της αυτή την τόσο σπουδαία βραδιά με αποσπάσματα από διάσημες όπερες του Πουτσίνι, συνοδευόμενη από την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τον τενόρο Μαρίν Γιόντσεφ, υπό τη διεύθυνση του Φιλίπ Ωγκέν.

Σόνια Γιόντσεβα, υψίφωνος,, Μαρίν Γιοντσεφ, Τενόρος

Το συγκινητικό βίντεο: 

Η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή βίντεο με ιστορίες που αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Ωφελούμενοι, εθελοντές, εργαζόμενοι και συνεργάτες μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία τους σε σχέση με την συμβολή της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Το βίντεο προκάλεσε την συγκίνηση των παρευρισκομένων ενώ παράλληλα άφησε ένα αποτύπωμα του έργου που προσφέρει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στην ελληνική κοινωνία τα 25 χρόνια λειτουργίας της.

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Πάλλη, Αλίκη Μαρτίνου

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου τόνισε: Να προστατέψουμε το μέλλον μας τα παιδιά. Γιατί, κάθε παιδί, αξίζει να είναι παιδί Στην συνέχεια την σκυτάλη έλαβε η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους για την αποδοχή της πρόσκλησης της αλλά και για την αποδοχή της συμπόρευσης σε ένα όραμα που σκοπό έχει την ευημερία και την προστασία των παιδιών. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σε ένα κόσμο που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σε μια εποχή τεχνολογικών θαυμάτων, υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Ατομικής, αλλά και συλλογικής. Εκεί συνεχίζουμε να εστιάζουμε το έργο μας, ώστε να γίνει η ενασχόληση με τον άνθρωπο μια από τις βασικές πηγές ευδαιμονίας μας. Ώστε να μετατρέψουμε την κοινωνία των ανθρώπων σε κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε εδώ και 25 χρόνια. Και έχουμε καταφέρει να βελτιώνουμε ετησίως τη ζωή 30.000 παιδιών στη χώρα μας. Μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι ότι έχουμε καταφέρει πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Όμως ποτέ δεν είναι αρκετά. Γιατί ο τελικός μας στόχος δεν είναι το πρόσκαιρο, εφήμερο συναίσθημα, αλλά η μακροχρόνια αλλαγή νοοτροπίας. Όλες μας οι προσπάθειες υπηρετούν τον σκοπό αυτό: να συμβάλουμε στην εξάλειψη των ανισοτήτων και στη δημιουργία ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους της χώρας μας. Με τον ίδιο τρόπο θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε στα χρόνια που ακολουθούν. Διευρύνοντας τις δραστηριότητες μας, εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες μας, αναπτύσσοντας το δίκτυο των συνεργασιών μας. Επενδύοντας ακούραστα στο πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε χρέος να προστατέψουμε για το μέλλον μας: τα παιδιά. Γιατί, κάθε παιδί, αξίζει να είναι παιδί».

Ζέττα Μακρή, Αλεξάνδρα Μαρτίνου

 

«Αγκάλιασαν» την μοναδική βραδιά:

Παρευρέθηκαν επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μήνα Γκάγκα.


Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Δόμνα Μιχαηλίδου

Επίσης καλλιτέχνες και εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και απλοί φίλοι του «Μαζί για το Παιδί» ήταν εκεί για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες της Ένωσης σε μια βραδιά που το μουσικό ταξίδι είχε προορισμό την ευτυχία των παιδιών σε ανάγκη.

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Νέλλος Κανελόπουλος 



Δούκισσα Νομικού, Πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Ελένη Κόκκαλη, Έλλη Στάη

Έμιλυ Βαφειά, Κατερίνα Βαφειά, Νινέττα Βαφειά

Τιτίνα Πατέρα, Νίκος Σταμπολίδης, Ευγενία Χριστοδουλάκου, Σοφία Δοξιάδη

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος με τη σύζυγό του Μαρία

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. To 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας». 

Δούκισσα Νομικού, Πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και ο σύζυγός της Δημήτρης Θεοδωρίδης


Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Ελένη Κόκκαλη

Ντένης Ηλιάδης-Αλίκη Μαρτίνου

Χρήστος Μπαρτσόκας, Oμότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»-Ιωάννης Παπαδάτος, Αντιπρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί»

Δάφνη Οικονόμου, Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών μέλος του «Μαζί για το Παιδί» με την κόρη της Μαριάννα Οικονόμου, σκηνοθέτιδα

Γιώργος Ανδρεάδης, Χρήστος Μπαρτσόκας, Oμότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

 

ΠΗΓΗ: studio panoulis