Εγκαινιάστηκε πρόσφατα  με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Θεόφιλος. Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής» στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, με σεβασμό στα μέτρα προστασίας ενάντια στην διάδοση του covid 19. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΜΗΛΙΟΥ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Θαύμασαν και σχολίασαν θετικά τα ενενήντα τέσσερα πολύτιμα έργα του Θεόφιλου, που είναι δανεισμένα από τις συλλογές του Μουσείου Θεόφιλου Δήμου Μυτιλήνης, της Εθνικής Πινακοθήκης, της Α.Σ.Κ.Τ., της Βουλής των Ελλήνων, της Alpha Bank, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, της Εταιρίας Λεσβιακών Μελετών και από τους συλλέκτες κ. Ευάγγελο & κ. Κατίγκω Αγγελάκου, κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, κ. Μπάμπο και κ. Άντζελα Οικονομίδη, κ. Μαρίνα Ηλιάδη, κ. Μανώλη Περατικό και άλλους: ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, η Βουλευτής κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο τέως αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύτελης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μυτιλήνης, κ. Παναγιώτης Τσακύρης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αττικής, κ. Μαίρη Βιδάλη, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο κ. & η κ. Βαγγέλη Χρόνη, ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ, κ. Νίκος Τρανός, ο κ. Ιωάννης Μάνος, η κ. Σόφη Μυτιληναίου, ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, κ. Σέργιος Αϊβάζης, η κ. Μυρσίνη Ουζουνέλη, ο κ. Μίνως Μάτσας, οι κυρίες Μαρίνα, Αννίτα και Ντένη Θεοχαράκη, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη κ. Φώτης Παπαθανασίου, οι καλλιτέχνες Στέφανος Δασκαλάκης, Γιώργος Ρόρρης, Γιάννης Αδαμάκος, Βίκυ Τσαλαματά, Χρήστος Παλαντζάς, Κωστής Παπατριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Κουβάκης, ο κ. & η κ. Ευάγγελου Αγγελάκου, η κ. Σόφη Μυτιληναίου, η κ. Μαρίνα Μήλιου-Θεοχαράκη, η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, οι καθηγητές Χρήστος Δερβένης και Στρατής Παττακός, ο κ. & η κ. Φοίβου Κυδωνιάτη, η κ. Σόνια Τουτζιαρίδη, ο κ. Πάνος Μανιάς, η κ. Μαργαρίτα Σφέτσα, η κ. Πόλυ Γιώτη, ο κ. Γιάννης Μαυρής, ο κ. & η κ. Μπάμπου Οικονομίδη, η κ. Τούλα Βουγιούκα, ο κ. Ανδρέας Μάνεσης και πολλοί άλλοι.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, ΜΠΑΜΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, ΝΤΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Η έκθεση Θεόφιλος. Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Πρωτοβουλίας ’21, των 16 Ιδρυμάτων, για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ

ΜΑΙΡΗ ΒΙΔΑΛΗ, ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ


Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Φεβρουαρίου 2022 και θα συνοδεύεται από πολυσέλιδο ομότιτλο κατάλογο, με όλα τα εκτιθέμενα έργα, καθώς και κείμενα των Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, των επιφανών ζωγράφων Αλέξη Βερούκα, Στέφανου Δασκαλάκη, Χρήστου Μποκόρου, Γιώργου Ρόρρη κλπ.

ΜΑΡΙΝΑ ΜΗΛΙΟΥ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-20:00

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, έως τις 3 Φεβρουαρίου 2022, θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο ενάντια στη μετάδοση του Covid-19 και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής Στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας 1821-2021»

ΑΝΤΖΕΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, ΜΠΑΜΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ, ΚΑΤΙΓΚΩ ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΝΤΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

ΜΑΡΙΝΑ ΜΗΛΙΟΥ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΑΝΝΙΤΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

 

ΠΗΓΗ: studio panoulis