“Παππού, θα μου πεις μια ιστορία;” Αυτός είναι ο τίτλος του πρώτου κόμικ του κινήματος “Athena Take Me Home” της γνωστής σχεδιάστριας Αθηνάς Τρανούλη, που παρουσιάστηκε πρόσφατα  στο Θησείο, με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, σε μια όμορφη βραδιά που ήταν και η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού… Του ταξιδιού της επιστροφής!

Αθηνά Τρανούλη, Χάρης Ρώμας, Βούλα Κοζομπόλη

Το πνεύμα του βιβλίου  έχει να κάνει με τον αγώνα της Αθηνάς Τρανούλη  για την επιστροφή των κλεμμένων μαρμάρων και για ένα όραμα ζωής, ένα όραμα όλων των Ελλήνων. Την επιστροφή της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, των ιερών Μαρμάρων του Παρθενώνα, που κρατούν οι ξένοι στα δικά τους μουσεία, ισχυριζόμενοι πως τους ανήκουν.


Σκοπός του κόμικ είναι, μέσα από τη διήγηση του πρωταγωνιστή στον εγγονό του, τα παιδιά να μάθουν την ελληνική ιστορία και να μάθουν για την απαράδεκτη  κλοπή των ιερών Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η δρ.Οδύσσεια Κωνσταντούρα της ODC medical clinic, η Αθηνά Τρανούλη και η Σόφη Χαιδεμένου

Το «Take me home» είναι ένα κίνημα, που δημιουργήθηκε το 2017 από την Αθηνά Τρανούλη, το οποίο επιχειρεί μέσω της μόδας και του πνεύματος να πετύχει αυτό το όραμα που πασχίζεται να γίνει πραγματικότητα εδώ και δεκαετίες.

Κωνσταντίνα Δημητρίου, Λία Κιρατζοπούλου,  Αθηνά Τρανούλη, Νίκη Παξιμαδάκη


Η  παρουσίαση του κόμικ έγινε από την πρόεδρο των Olympians Βούλα Κοζομπόλη, τον δημοφιλή ηθοποιό και δημιουργό μεγάλων επιτυχιών Χάρη Ρώμα, τον συγγραφέα Μανώλη Μουμαλίδη και τη δημοσιογράφο Μάγδα Τσέγκου.

Η Βούλα Σαραντάρη, ο Θοδωρής Τρανούλης, η Νένα Χρονοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη, η Αθηνά Τρανούλη

Η δρ. Οδύσσεια Κωνσταντούρα της ODC medical clinic

Την πρωτοποριακή εκδήλωση  τίμησε με τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής  Γιώργος Πατούλης.

Νένα Χρονοπούλου, Γιώργος Πατούλης, Αθηνά Τρανούλη

Αθηνά Τρανούλη, Κωνσταντίνος Μπογδανος

Η Αθηνά Τρανούλη, η Λίλη Καραμάνου, και ο αντιπεριφερειάρχης  Γιώργος Δημόπουλος

Σύσσωμος ο οίκος Τρανούλη: Θοδωρής Τρανούλης, Αθηνά Τρανούλη, Αναστάσιος Τρανούλης, Μαρία Τρανούλη

Ταυτόχρονα με τα συγχαρητήρια που δίνουμε στην Αθηνά Τρανούλη γι αυτόν της τον αγώνα, ευχόμαστε από δω και πέρα οι «ιστορίες του παππού» να έχουν σαν σημεία σναφοράς μόνο ευχάριστα για τη χώρα μας γεγονότα!