Το Ελληνικό στοιχείο κυριάρχησε στις εμφανίσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου καθ’ όλη τη διάρκεια του διήμερου εορτασμού για τα 200 Χρόνια Ανεξαρτησίας
Κυριάρχησαν ο αμάνικος επενδυτής, το Ηπειρώτικο πιρπιρί δάνειο από το Λύκειο Ελληνίδων και ο εντυπωσιακός ντουλαμάς με τον οποίο εμφανίστηκε στην παρέλαση.
H Πρόεδρος του Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου, θέλησε όλες της οι εμφανίσεις κατά την διάρκεια των εορτασμών για τα 200 χρόνια, να φέρνουν αναμνήσεις από το χθες με στοιχεία του σήμερα, με τον πιο περίτεχνο τρόπο, φέρνοντας μάλιστα στο προσκήνιο τεχνίτες που ασχολούνται με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα κοσμήματα.
Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ανά τον κόσμο με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και η Πρόεδρος του Ελλάδα 2021, κατάφερε να περάσει το μήνυμα ότι η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά, με την ιστορία που κουβαλάει, τα εκλεκτά της υφάσματα και τις λεπτομέρειες στα κεντήματά της αποτελεί σίγουρα ένα δείγμα υψηλής ραπτικής.


H Πρόεδρος του Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά την πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Εθνική Πινακοθήκη φόρεσε έναν αμάνικο επενδυτή, Ηπειρώτικο πιρπιρί, δάνειο από το Λύκειο Ελληνίδων.

 

 Κατά την πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Εθνική Πινακοθήκη και στην συνέχεια στο δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, φόρεσε έναν αμάνικο επενδυτή, Ηπειρώτικο πιρπιρί, δάνειο από το Λύκειο Ελληνίδων.

Η εντυπωσιακή ζώνη ήταν από ασήμι, κατασπκευασμένη από τεχνίτες στα Γιάννενα.

Το σκουλαρίκι ήταν πιστό αντίγραφο εκθέματος από το μουσείο Μπενάκη, το οποίο φιλοτέχνησαν ειδικά για την εμφάνιση της Προέδρου, οι τεχνίτες Σπύρος και Κατερίνα Κούκου.


Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου συνοδευόταν από τον σύζυγό της κύριο Θόδωρο Αγγελόπουλο.

 

Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου συνοδευόταν από τον σύζυγό της κύριο Θόδωρο Αγγελόπουλο στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθώντας το ίδιο στυλιστικό ύφος παρουσιάστηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου στην μεγάλη παρέλαση. Εξίσου εντυπωσιακή με έντονο το Ελληνικό παραδοσιακό στοιχείο.


Εμφανίστηκε με έναν ντουλαμά από τον Αριστείδη Τζονευράκη, άμεσο συνεργάτη του Πελοποννησιακού-Λαογραφικού Ιδρύματος στο Ναύπλιο, που έχει Πρόεδρο την Ιωάννα Παπαντωνίου. Ο κύριος Τζονευράκης διαθέτει το δικό εργαστήρι στο Άργος υπό την ονομασία «Αριστοτέχνημα».