Ήταν ένα ονειρεμένο σκηνικό που η πρωτοτυπία του ξεπερνούσε κάθε όριο ακόμα και της πιο αχαλίνωτης φαντασίας! Όχι όμως και της φαντασίας  της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας Μαίρης Κατράτζου  που μαζί με τον σύζυγό της διακεκριμένο καθηγητή Νευρολογίας δρ.Μάριο Πολίτη, βάπτισαν τον γιό τους στις Σπέτσες, σκηνοθετώντας ένα παραμυθένιο, μυθικό σκηνικό, ένα σκηνικό που αποτελεί ίσως την τελειότερη και πιο καλαίσθητη δημιουργία της κορυφαίας σχεδιάστριας μέχρι σήμερα!

Οι ευτυχείς γονείς Μάριος Πολίτης και Μαίρη Κατράτζου με τον νεοφώτιστο γιό τους Michael και τους νονούς του Ευγενία Νιάρχου, Σαμπίν Γκετί, Παύλο και Marie Chantal

 

«Κέντισε» η ευτυχής μαμά με την προσωπική της χρυσή σφραγίδα  ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία που έχουν αυτοί που ξέρουν το εξαιρετικά φίνο της γούστο, ξεπερνώντας ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό και αφήνοντας άφωνους και εκστασιασμένους τους υψηλούς της καλεσμένους, που συνηθισμένοι σε ποιοτικό περιβάλλον σπάνια εντυπωσιάζονται!

Μαρίλη Γλύπτη-Κανελλάκη, Μαίρη Κατράτζου, Μπέσυ Λαιμού, Hala Khoury

Η βάπτιση έγινε στον Άγιο Νικόλαο στην Σπέτσες μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα και ο μικρός, καρπός του έρωτα της Μαίρη Κατράτζου και του  Μάριου Πολίτη που παντρεύτηκαν πέρυσι με κουμπάρα τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε κλειστό λόγω κορωνοιού κύκλο, πήρε το όνομα Michael, από τον παππού  του, Μιχάλη Πολίτη.

Η Μαρίλυ Γλύπτη Κανελλάκη, η μητέρα της σχεδιάστριας, γόνος παλαιάς αριστοκρατικής οικογένειας  της Αθήνας Κατερίνα Γκούμα-Κατράντζου, και η Μπέσσυ Λαιμού

Μεταξύ των νονών του μικρού νεοφώτιστου ήταν και ο πρίγκιπας Παύλος και η Marie Chantal, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό που έκανε τη βάπτιση «πριγκιπική»,όσο η πρωτοτυπία της σχεδιάστριας.

Οι γονείς του νεοφώτιστου Micheal με τους νονούς του

Οι4 νονοί του νεοφώτιστου Michael

Οι 3 νονές, Μαρί Σαντάλ, Ευγενία Νιάρχου και Σαμπίν Γκετί

Οι 3 νονές Ευγενία Νιάρχου,   Σαμπίν Γκετί, Μαρί Σαντάλ, η γιαγιά του νεοφώτιστου  Κατερίνα Γκούμα-Κατράντζου και η οικογενειακή φίλη Nasiva Adalova

Οι άλλοι 2 νονοί ήταν η βαθύπλουτη κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου και η Σαμπίν Γκετί και η 36χρονη Λιβανοαιγύπτια σχεδιάστρια κοσμημάτων, σύζυγος του Τζόζεφ Γκετί, γιού του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του ομώνυμου πρακτορείου φωτογραφιών, Μαρκ Γκετί, η οποία είναι και Editor at Large στο περιοδικό Tatler που ειδικεύεται σε βασιλικά θέματα.

Σαμπίν Γκετί, Μαρί Σαντάλ, Ευγενία Νιάρχου 

Οι γονείς του νεοφώτιστου Micheal με τους 4 νονούς του

Ο πατέρας του νεοφώτιστου δρ.Μάριος Πολίτης, ανάμεσα στους νονούς Παύλο και Μαρί Σαντάλ

Οι 2 νονές Σαμπίν Γκετί και Ευγενία Νιάρχου με την Nasiva Adalova

Η Μαίρη Κατράτζου επέλεξε για συναισθηματικούς λόγους να φορέσει το νυφικό της φόρεμα, ένα κομψό, λιτό, λευκό φόρεμα μέχρι το γόνατο και Roger Vivier  πέδιλα.

 

Οι ευτυχείς γονείς Μάριος Πολίτης και Μαίρη Κατράτζου με τον νεοφώτιστο γιό τους Michael και τους νονούς του, Σαμπίν Γκετί, Παύλο και Marie Chantal και Ευγενία Νιάρχου


Οι γονείς της σχεδιάστριας, Βλάσης Κατράντζος και Κατερίνα Γκούμα-Κατράντζου

Ευγενία Νιάρχου, Σαμπίν Γκετί, Μαρί Σαντάλ, Κατερίνα Γκούμα Κατράτζου,  Nasiva Adalova

Η Μαίρη Κατράτζου έχοντας αγκαλιά τον μικρό Μιχάλη με την στενή της φίλη Nasiva Adalova, η οποία φορά καταπληκτική δημιουργία της γνωστής σχεδιάστριας κεντημένη στο μπούστο με λουλούδια 

 

Τα βαπτιστικά του μικρού Michael

Οι κουμπάρες φορούσαν όλες καταπληκτικές δημιουργίες- έργα τέχνης  της Μαίρης Κατράτζου σε διαφορετικά χρώματα, με χειροποίητο αριστοτεχνικό κέντημα σε σχήμα λουλουδιών ή πεταλούδας, που είχε προσφερθεί σαν δώρο από τη σχεδιάστρια στις  αγαπημένες της φίλες-νονές του μονάκριβου γιού της!

 Μαρί Σαντάλ, Ευγενία Νιάρχου, Σαμπίν Γκετί,

Ρόζ τουαλέτα με κόκκινα ανάγλυφα σχέδια η Marie Chantal, μπλέ η Ευγενία Νιάρχου και κίτρινη η Σαμπίν Γκετί με κεντημένους ήλιους- λουλούδια, όλες αριστουργηματικές δημιουργίες της Μαίρης Κατράτζου!

Μαρί Σαντάλ


Ευγενία Νιάρχου 

Σαμπίν Γκετί

Δύο από τις καταπληκτικές δημιουργίες που δημιούργησε η Μαίρη Κατράτζου για τις νονές του γιού της!

 

Ακριβώς με αυτή τη χρωματική παλέτα έγινε αριστοτεχνικά και η διακόσμηση, καθώς και η χωροταξική κατανομή και σύνθεση των τραπεζιών, πάντα  με τις προσωπικές ιδέες και την πλούσια φαντασία της οικοδέσποινας και με την προσωπική φροντίδα της ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, με την βοήθεια στην εκτέλεση από την ειδήμονα Φαίη Βαλλίδη. Στο «μπλε»κυκλικό τραπέζι και κάτω από ένα δέντρο φωτισμένο μπλέ κάθησε η Ευγενία Νιάρχου με την μπλέ τουαλέτα, στο «κόκκινο»κυκλικό τραπέζι  με το κόκκινο δέντρο κάθησε η Marie Chantal με την ρόζ- κόκκινη τουαλέτα και ο πρίγκιπας Παύλος, μαζί με την Μπέσυ Λαιμού και την Μαρίλη Γλύπτη-Κανελλάκη και άλλους καλεσμένους, στο κίτρινο κυκλικό τραπέζι με το κίτρινο δέντρο κάθησε η Σαμπίν Γκετί με την κίτρινη τουαλέτα και διάφοροι άλλοι καλεσμένοι και στο πράσινο-άσπρο τραπέζι κάθησε η ίδια με τον σύζυγό της, τους γονείς της, την Άννα Αγγελικούση και άλλους εκλεκτούς!

Χριστιάννα Γουλανδρή, Μπέσυ Λαιμού

Μαρίλυ Γλύπτη Κανελλάκη

Marie Chantal, Μπέσυ Λαιμού

Βαλερί Μέγιερ, Μπέσυ Λαιμού


Sandra Bauknecht

Μαρίνα Ραφαήλ

Nasiva Adalova

 

Οι εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις, τα τραπεζομάντηλα, τα σουβέρ, οι καρέκλες, οι προσκλήσεις, ακόμα και τα ίδια τα πιάτα ήταν όλα σχεδιασμένα από την γνωστή σχεδιάστρια με συνδυασμούς σχεδίων φίνους και αριστοκρατικά εναρμονισμένους μεταξύ τους και με τις χρωματικές επιλογές που άρμοζαν στην κάθε περίπτωση, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα πρωτότυπο και υψηλής αισθητικής art de la table!

 


 

 

Πάνω στο κάθε τραπέζι περίμενε  τους καλεσμένους η μπομπονιέρα τους, που ήταν ένα εξαιρετικά καλαίσθητο και πρωτότυπο πιάτο σχεδιασμένο από την ίδια τη σχεδιάστρια στο χρώμα που αντιστοιχούσε στο χρώμα του τραπεζιού που καθόταν ο κάθε καλεσμένος!

 

 





 








Τα ασταμάτητα πυροτεχνήματα, εναρμονισμένα κι αυτά στα χρώματα των τραπεζιών αλλά όλα εξίσου αστραφτερά,  φώτιζαν περισσότερο το έτσι κι αλλιώς λαμπερό σκηνικό, ενώ ένας  χώρος είχε στηθεί για χορό μετά το dinner με νοητή σκεπή από εκατοντάδες μικρά φωτάκια και πλαισιωμένος από τη μουσική υπόκρουση δημοφιλών μουσικών επιλογών γνωστού dj.

Το menu ήταν πλούσιο και εξίσου φροντισμένο και εύγευστο, η σαμπάνια έρεε άφθονη, μαζί με τα ακριβά και σπάνια κρασιά και η ατμόσφαιρα ήταν μαγική, παραμυθένια!
Όλα αυτά έλαβαν χώρα σε ένα κτήμα με ένα παλιό αρχοντικό απέναντι από τις Σπέτσες, που η χαρισματική σχεδιάστρια το αναμόρφωσε εκ βάθρων, ώστε να μπορεί να υποδεχτεί τα ευφάνταστα σχέδιά της, ακόμα και τις πέτρες στον εξωτερικό χώρο άλλαξε, όπως λένε!
Παρόντες στο dinner ήταν φυσικά οι νονοί, ο πατέρας της οικοδέσποινας, επιχειρηματίας Βλάσης Κατράντζος και η μητέρα της Κατερίνα Γκούμα-Κατράντζου, η Μπέσσυ Λαιμού, η Άννα Αγγελικουση, η Μαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη, η Ειρήνη Λαιμού, η Χριστιάννα Γουλανδρή Βαρδινογιάννη, η Μαριάννα Λαιμού, η Αλεξία Αντσακλή Βαρδινογιάννη, οι Χάρης και Εμίλυ Βαφειά, ο Νικόλας Νιάρχος, οι Παναγιώτης&Ελλη Αγγελόπουλου, η Αννούσκα και η Μαρίνα Ραφαήλ, η Νίκη Κεραμέως, η Αλεξία Διβάνη, η Μαριέττα Χρουσαλά, η Ελένη Παναγιωταρέα Μακροπούλου, η Βίκυ Καγιά, ο Βασίλης και η Ρόη Αποστολοπούλου, η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Σφέτσα, η Hala Khoury, η Νατάσσα Μαρκέτση, η fashion blogger Sandra Bauknecht,  ο Χρύσανθος Πανάς, η Αλεξάνδρα Αϊβαλιώτη, η Βαλερι Μέγιερ, η Nasiva Adalova κ.ά, πολλοί από τους οποίους είχαν  προσέλθει στο welcome dinner που είχε γίνει την προηγούμενη μέρα με τις παραδοσιακές άμαξες που διέσχισαν τα γραφικά σοκάκια του νησιού!

Μαρίλυ Γλύπτη, Μπέσυ Λαιμού

Η Χριστιάννα Γουλανδρή Βαρδινογιάννη με την κόρη της Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού 

Μαριέτα Χρουσαλά

Σαμπίν Γκετί, Nasiva Adalova

Μαριάνα Γουλανδρή Λαιμού 

 

Χρύσανθος Πανάς

Αλεξία Διβάνη, Αννούσκα Ραφαέλ

 

Ευγενία Νιάρχου, Sandra Bauknecht

Μαίρη Κατράτζου, Nasiva Adalova

Βίκυ Καγιά

Αλεξία Αντσακλή Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Λαιμού

Μαίρη Κατράτζου, Nasiva Adalova

Σαμπίν Γκετί

Sandra Bauknecht, Μαίρη Κατράτζου

Μαίρη Κατράτζου, Nasiva Adalova

Μαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη

    Sabine Getty, Nasiva Adalova

Νατάσσα Μαρκέτση

Αλεξάνδρα Αιβαλιώτη

Sandra Bauknecht, Sabine Getty

Sabine Getty

Ήδη την προηγούμενη μέρα είχε γίνει ένα λαμπερό welcome dinner στο εμβληματικό εστιατόριο των Σπετσών « Ορλώφ», το οποίο γρήγορα εξελίχθηκε σε party, καθώς το κέφι έφτασε σε αποκορύφωμα, την ώρα που οι λαμπεροί καλεσμένοι άφησαν τα τραπέζια τους και χόρεψαν ελληνικούς χορούς, πρωτοστατούντος του Πρίγκιπα Παύλου, ο οποίος έδωσε τον καλύτερο του εαυτό χορεύοντας συρτάκι!