Διανύουμε μια από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου, την Άνοιξη, τον προάγγελο του Καλοκαιριού, ωστόσο για ολοένα και περισσότερους από εμάς είναι και η εποχή της ταλαιπωρίας που δημιουργεί το Αλλεργικό Άσθμα. Πρόκειται για μια χρόνια ασθένεια η οποία μπορεί να επηρεάσει όλα τα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας και η οποία  εκδηλώνεται με φλεγμονή στους αεραγωγούς.

Οι εξωγενείς παράγοντες που προκαλούν αλλεργικό άσθμα μπορούν να είναι:

Εισπνοή αλλεργιογόνων (γύρεις φυτών και δέντρων).
Το τρίχωμα κατοικίδιων ζώων (συνήθως γάτας και σκύλου).
Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης.
Τα σπόρια των μυκήτων.
Η μούχλα.

Η κλινική εκδήλωση του αλλεργικού άσθματοςπεριλαμβάνει:

Βήχα, αρχικά ξηρό και ερεθιστικό, που συχνά προηγείται της πραγματικής ασθματικής προσβολής, ειδικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Αίσθηση σφιξίματος στο στήθος.
Δύσπνοια (δυσκολία στην αναπνοή).
Συριγμό (σφύριγμα), ειδικά στη φάση εκπνοής, λόγω της σημαντικά περιορισμένης ροής αέρα.
Διαταραχή ύπνου.
Δυσκολία στην πραγματοποίηση σωματικής άσκησης και, στις πιο σοβαρές μορφές, στην εκτέλεση καθημερινών ενεργειών, όπως ανέβασμα σκάλας, περπάτημα ή αδυναμία ομιλίας.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, επιστημονικές έρευνες επιβεβαίωσαν την εγκυρότητα του βελονισμού  στη θεραπεία του οξέος, και του χρόνιου άσθματος. Ο στόχος της θεραπείας, ασκούμενης από εξειδικευμένο ιατρό – βελονιστή, είναι να ελαχιστοποιήσει ή να εξαλείψει τα συμπτώματα, να αποτρέψει τις παροξύνσεις και να μεγιστοποιήσει τη λειτουργία των πνευμόνων, με ελάχιστα ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Ο Βελονισμός στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αποτελεσματικός στη θεραπεία του άσθματος, προκαλώντας διάφορες ταυτόχρονες θεραπευτικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα, όπως:

Ενίσχυση και εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων.
Μείωση της βρογχικής φλεγμονής.
Εξισορρόπηση της δράσης του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος προς όφελος της επέκτασης του αυλού των βρογχιολίων.
Βελτίωση της λειτουργικότητας των πνευμόνων.

Μετά από μια σειρά εξατομικευμένων συνεδριών που καθορίζονται από τον ιατρό/βελονιστή του Ινστιτούτου Ιατρικού Βελονισμού, τα συμπτώματα του  άσθματος όπως συριγμός, βήχας, η δύσπνοια και το σφίξιμο στο στήθος, υποχωρούν. Επίσης, περιορίζεται η συχνότητα επανεμφάνισης του άσθματος. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=Q6Bd4u7EQ8c

 

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127
Αμπελόκηποι – Αθήνα (Σταθμός Μετρό – “ΠΑΝΟΡΜΟΥ”)
Ελλάδα – Τ.Κ 11524
Cosmos Center, Γραφεία 536-538

+30 210 6910402

contact@velonismosiatrikos.gr

www.velonismos-iatrikos.gr