Αγαπημένες μου, σήμερα  που είναι η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας και γιορτάζουμε, ας προσφέρουμε στον εαυτό μας το πιο πολύτιμο δώρο: Ας προστατεύσουμε τη ζωή μας με τον προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Στην Ελλάδα ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί τον 4ο πιο συχνό καρκίνο σε γυναίκες ηλικίας 15-44 ετών και την 3η πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες αυτής της ηλικίας.
Ας κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε αυτές τις στατιστικές.
Η καλύτερη θεραπεία δεν βρίσκεται στα ράφια ενός φαρμακείου!
Καλύτερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία αποτελεί η πρόληψη με την προληπτική εξέταση, δεδομένου ότι ο καρκίνος τραχήλου της μήτρας είναι ιάσιμος όταν τον προλάβουμε. Και με αυτή την έννοια φέρουμε εμείς την ευθύνη και είναι  κρίμα να αφήνουμε τους εαυτούς μας, τη ζωή μας, έρμαιο της τύχης ή ορθότερα της ατυχίας…

Η σύγχρονη ιατρική μας υποδεικνύει ότι ο καλύτερος και αςφαλέστερος τρόπος για να ελεγχθούμε είναι το συνδυαστικό Τεστ. Δηλαδή ΠΑΠ Τεστ + HPV test. Το Cotesting.



Ας το μοιραστούμε αυτό με όλες τις γυναίκες που γνωρίζουμε.
Φίλες μου, ζητάμε σήμερα από τον γιατρό μας το Cotesting: ThinPrep + Aptima HPV test
Για να μπορούμε να γιορτάζουμε για πολλά πολλά χρόνια τη γιορτή της γυναίκας, τη γιορτή μας, τη ζωή μας…

 

Ο Ευάγγελος Παρασκευαίδης(φωτό), Καθηγητής Γυναικολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημαικής Ομάδας Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HeCPA Group) και ο Ευριπίδης Μπιλιράκης(φωτό), Γυναικολόγος, Δρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου, καθώς και άλλοι κορυφαίοι γυναικολόγοι εξήγησαν τα πλεονεκτήματα του Cotesting: ThinPrep + Aptima HPV test σε ειδική εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στο μαιευτήριο Ιασώ