Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Μ.Α.Ζ.Ι. (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα) τίμησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τη δωρεά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Η δωρεά του Ιδρύματος αξίας 1.500.000 Ευρώ, περιλάμβανε την προμήθεια και εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού αγγειογράφου, του συναφούς απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και την ανακατασκευή του χώρου όπου λειτουργεί, από τις αρχές του 2019, ο ψηφιακός αγγειογράφος.

Την ομαλή και ταχεία υλοποίηση της δωρεάς ανέλαβε η αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα».

Λίγους μήνες μετά την επιτυχή έναρξη λειτουργίας του εξιδεικευμένου αυτού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το Μ.Α.Ζ.Ι. τίμησε το ΙΣΝ σε τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση, που παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, ξεκίνησε με την προβολή βίντεο για τις δράσεις του Μ.Α.Ζ.Ι., συνεχίστηκε με μια σύντομη ομιλία της Προέδρου του Μ.Α.Ζ.Ι. Αλεξάνδρας Γωγούση και με την προβολή βίντεο για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σειρά είχε η βράβευση του Ι.Σ.Ν. Το βραβείο που φιλοτέχνησε ο διεθνούς φήμης εικαστικός Κώστας Βαρώτσος δόθηκε από τον Πρόεδρο της Minos – Emi και επίτιμο μέλος του Μ.Α.Ζ.Ι. Μάκη Μάτσα, ο οποίος αναφέρθηκε με δυο λόγια στην κομβική συνεργασία του Σταύρου Κουγιουμτζή με τον Γιώργο Νταλάρα.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του Ι.Σ.Ν. Γιώργο Μιχαλακόπουλο, τον Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. Θεόδωρο Δαρδαβέση και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας και καθηγητή Ακτινολογίας του Α.Π.Θ. Παναγιώτη Πρασόπουλο. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Ντούγκας προχώρησαν, ο πρώτος στη βράβευση του Μ.Α.Ζ.Ι. και ο δεύτερος στη βράβευση της Προέδρου του Μ.Α.Ζ.Ι. και μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αλεξάνδρας Γωγούση.
Στη συνέχεια το 
λόγο είχαν τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή από τον Γιώργο Νταλάρα (που συμμετείχε στην εκδήλωση αφιλοκερδώς), τον Ανδρέα Καρακότα, την Ασπασία Στρατηγού και την δεκαμελή ορχήστρα.
Το κοινό της Θεσσαλονίκης τραγούδησε τα περισσότερα τραγούδια μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα και προκάλεσε τη συγκίνηση του μεγάλου ερμηνευτή, ο οποίος, στα εβδομήντα του χρόνια, τραγούδησε με την ίδια δύναμη αλλά και ευαισθησία, που τραγουδούσε και στο παρελθόν. Ιδανικοί συνοδοιπόροι δίπλα του, ο ξεχωριστός Ανδρέας Καρακότας και η εξαιρετική Ασπασία Στρατηγού

Η Πρόεδρος του «Μ.Α.Ζ.Ι.» Αλεξάνδρα Γωγούση με τον Γιώργο  Και την Αννα Νταλάρα

Αλεξάνδρα Γωγούση, Γιώργος Νταλάρας

Η Αντιπρόεδρος του «ΜΑΖΙ» Λίλη Βαφειάδη

Κούλα Γιαννακίδου, Λίλη Βαφειάδη, Ηρώ Τζελέπογλου


Κούλα Γιαννακίδου, Ηρώ Τζελέπογλου

Δέσποινα Πορτοκάλη, Κωστής Γεωργίου

Αλέξης Κωστάλας, Λίλη Βαφειάδη

Ηρώ Τζελέπογλου

Εύα Πατέρα, Μάκης Μάτσας, Αλεξάνδρα Γωγούση, Λίλη Βαφειάδου, Παναγιώτα Γερασιμοπούλου


Κούλα Γιαννακίδου, Λίλα Βαφειάδη, Φένια Καρακώστα

Παναγιώτα Γερασιμοπούλου, Εύα Πατέρα, Φένια Καρακώστα, Κούλα Γιαννακίδου






ΠΗΓΗ: ogdoo. gr