Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση  11 Women Artists United for Children – 11 Γυναίκες καλλιτέχνες ενώνουν τις δημιουργίες τους για την πρόληψη της κακοποίησης του παιδιού. Για το ΕΛΙΖΑ”, για τους σκοπούς του ΕLIZA – Σωματείου Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού.

Έργο της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 6-9 μ.μ. 
Συμμετέχουν οι: 
Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Μαρίνα Καρέλλα, Πέγκυ Κλιάφα, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Έλπη Σαράντη, Χριστιάνα Σούλου, Σοφία Στεβή, CHRYSSA, Farida El Gazzar.

Με αφορμή την αυξημένη δημοσιοποίηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ακραίας παραμέλησης, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη ενώνει τις δυνάμεις της με το Σωματείο ΕΛΙΖΑ ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να συμβάλλει στην προσπάθεια του ΕΛΙΖΑ για την επιμόρφωση επαγγελματιών που εργάζονται κοντά σε παιδιά, για την αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών με υποψία κακοποίησης παιδιών. Συγκεκριμένα, η έκθεση “11 Women United for Children ” στηρίζει την πρωτοβουλία του Σωματείου ΕΛΙΖΑ για τη δημιουργία ενός Εθνικού Προγράμματος Επιμόρφωσης και Ενδυνάμωσης Νηπιαγωγών για την πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών.


Έργο της Έλπης Σαράντη

Η έκθεση “11 Women United for Children” εστιάζει σε γυναίκες καλλιτέχνες με σκοπό τη δημιουργία μίας ομαδικής έκθεσης που θα πλαισιώσει τους σκοπούς του ΕΛΙΖΑ και θα μεταφέρει την απαραίτητη αίσθηση αισιοδοξίας για την επίτευξη της πρόληψης του οδυνηρού αυτού φαινομένου. 
Η ηχηρή καλλιτεχνική δύναμη των συμμετεχόντων καλλιτεχνών θέλει να εστιάσει στην αναγκαιότητα ανάληψης δράσης από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών, σε ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο το σήμερα αλλά κυρίως διασφαλίζει το μέλλον κάθε χώρας, το μέλλον των παιδιών της.
Οι συμμετέχουσες χρησιμοποιούν τη φωνή και το έργο τους για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σε αυτό το σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, χωρίς να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Η τέχνη και οι φορείς της μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για τη μεταστροφή της κοινής γνώμης και στάσης/δράσης, ώστε να ενισχύσουν την αναγκαιότητα γνώσης, αλλά και να καλλιεργήσουν ένα πρόσφορο έδαφος για την πρώιμη διάγνωση, παρέμβαση και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης.


Έργο της Νίνας Παπακωνσταντινου

Ξεκινώντας από το 2020, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη έχει καθιερώσει να αφιερώνει μέρος του ετήσιου εκθεσιακού προγράμματός της σε ένα κοινωνικό project, μετατρέποντας το κοινό της σε ενεργούς υποστηρικτές κοινωνικών θεμάτων. Μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων των έργων της έκθεσης θα διατεθούν στο ΕΛΙΖΑ για την υλοποίηση του αναφερόμενου σκοπού.


Έργο της Πέγκυς Κλιάφα

   Διάρκεια έκθεσης: 4 – 27 Μαΐου 2023 

    Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 -20.00

Τετ. & Σάβ. 11.00 –15.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

549A7518-0DF2-4C19-9FC7-BB1AC064C6D6.png

                                                                  ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ: 

 

F8CE1F84-D3F3-4016-97F9-EF8EA47DAA59.jpg

          

Πλ. Κολωνακίου 20, 10673, Αθήνα -Τηλ. 2103608278 – [email protected]

www.zoumboulakisgallery.gr