Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο NJV Athens Plaza, με παρούσες πάνω απο 110 γυναίκες, η Πρόεδρος του ICC Women Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου ανακοίνωσε επίσημα τα 8 επίτιμα μέλη και την 9μελή συντονιστική Επιτροπή του γυναικείου τομέα του Διεθνούς Εμπορικού  Επιμελητηρίου της Ελλάδας ,ενα χρόνο ακριβώς μετά την ίδρυση του.

Η Πρόεδρος του ICC Women Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου 


Στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης  του ICC Women  με τίτλο «Women on Boards» η κυρία Γιαβρόγλου , Πρόεδρος της   Soya Mills, επεσήμανε : «Το μυστικό για να πετύχουμε μεγαλύτερο αριθμό γυναικών στα διοικητικά συμβούλια είναι ένα:  Οι γυναίκες πρέπει να δουλέψουμε μαζί..!!!
Υπάρχει χώρος για όλες και μπορούμε να δούμε όλες μαζί τον ήλιο να λάμπει..!
Το «εγώ» πρέπει να φύγει και να έρθει το «εμείς».
Όλες μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά !Γιατί εμείς οι γυναίκες , το αξίζουμε και μπορούμε…!!!»

Η Αγάπη Πολίτη, η Μαρίνα Γιαβρόγλου και το επίτιμο μέλος του ICC Όλγα Κεφαλογιάννη

Ο Πρόεδρος του ICC HELLAS  Πέτρος Δούκας που είχε λάβει την πρωτοβουλία γιά την δημιουργία πριν από ένα χρόνο του ICC WOMEN  ήταν φανερά συγκινημένος . «Συγχαίρω όλες σας, τόνισε , γιά την  ωρίμανση  των δράσεων και την μαζικότητα του ICC Women, ενώ πιστεύω ακράδαντα ότι η διεθνοποίηση και η δικτύωση με τις διακεκριμένες Ελληνίδες του εξωτερικού, θα συμβάλει στην ισχυροποίηση του οράματος σας».

Μαριάνθη Καφετζή, Μαρίνα Γιαβρόγλου, Φωτεινή Ελευθερίου, Μάρα Καρέτσος (επίτιμο μέλος του ICC), Ελένη Γιαννοπούλου( μέλος της συντονιστικής επιτροπής), και ο Πρόεδρος του ICC HELLAS  Πέτρος Δούκας 

Τα πρώτα 8 επίτιμα μέλη του ICC WOMEN είναι :

Πριγκήπισσα Αικατερίνη της Σερβίας : φιλάνθρωπος & Πρόεδρος του LIFELINE HELLASπ

Άννα Διαμαντοπούλου :πρώην υπουργός Παιδείας  εκ των ιδρυτών των think tanks “Friends of Europe” & “Notre Europe “

Μάρα Καρέτσου :Πολυβραβευμένη καλλιτέχνης – γλύπτρια διεθνούς ακτινοβολίας

Λούκα Κατσέλη :πρώην Υπουργός Οικονομικών,τελευταία δημιούργησε  για την προώθηση επενδυτικών πρωτοβουλιών το Match2invest

Νέλλη Κάτσου :μέλος & πρώην CEO της  Pharmathen , κορυφαίας φαρμακευτικής εταιρείας σε ολη την Ευρώπη

Όλγα Κεφαλογιάννη :πρώην υπουργός – έχει εκλεγεί τρεις φορές πρώτη σε ψήφους βουλευτής της Α Αθηνών με τη ΝΔ

Ρόδη Κράτσα : Περιφερειάρχης Ιονίων , πρώην ευρωβουλευτής και η πρώτη Ελληνίδα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Χριστίνα Σακελλαρίδη :Πρόεδρος του Πανελληνίου συνδέσμου εξαγωγέων και μεγάλη προσωπικότητα της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Η Ειρήνη Νικολοπούλου, σύμβουλος επικοινωνίας και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ICC WOMEN, η Άννα Διαμαντοπούλου, επίτιμο μέλος, η Μαρίνα Γιαβρόγλου, Πρόεδρος του ICC WOMEN και οι Χριστίνα Σακελλαρίδη, Λούκα Κατσέλη και Όλγα Κεφαλογιάννη, επίτιμα μέλη

 

Τα 9 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του ICC Women :

Mαρίνα  Γιαβρόγλου :επικεφαλής ICCWomen-Πρόεδρος Soya Mills

Ελένη Γιαννοπούλου : Νομικός

Κατερίνα Διαμαντοπούλου: Πρόεδρος της Hay Group & CEO της KornFerry στην Ελλάδα

Αμαλία Καραγκούνη – Κύρτσου : Καθηγήτρια Βιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 –Πηνελόπη Λαζαρίδη:Γενική Διεθύντρια Χρηματοιοκονομικών Υπηρεσιών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Αγγελική Μπούρα :Εμπειρογνώμονας πρεσβευτής Σύμβουλος ΥΠΕΞ γιά ενεργειακά θέματα

Ειρήνη Νικολοπούλου :  Founder eirinika.gr–  πρώην Παρουσιάστρια ειδήσεων -Σύμβουλος Επικοινωνίας ΙCC Women

Ελένη Παπακωνσταντίνου: Νομικός Σύμβουλος σε μεγάλες επιχειρήσεις

Αλεξία Τασούλη : δημοσιογράφος διπλωματικού ρεπορτάζ Open Tv

 

Σίσσυ Παπαγεωργίου(μέλος του ICC), Μαρίνα   Γιαβρόγλου, Μάιρα Βαγιωνή

Αμέσως μετά έλαβε το λόγο η κυρία Πηνελόπη Λαζαρίδου, Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΓΕΚ  ΤΕΡΝΑ η οποία μίλησε για την εμπειρία της από ένα ενδιαφέρον  course στο Harvard Business School & παρουσίασε  έρευνα για τη θέση των γυναικών στα ΔΣ. αναλύοντας την πεποίθηση ότι η  αύξηση της επιχειρηματικοτητος ενισχύει τις “women on board”!

Πηνελόπη Λαζαρίδου

Στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza συμμετείχαν οι πρέσβεις της Μεγάλης Βρετανίας , της Σουηδίας και της Ολλανδίας , πολλές επιχειρηματίες  & στελέχη εταιρειών , εκπρόσωποι των ΜΜΕ .

 

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Μαρίνα Γιαβρόγλου, Άτζυ Μαργαρίτη Andrews, Νίκη Γιαβρόγλου

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως με βάση τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού και στην Ελλάδα και λόγω του κινδύνου της δημόσιας υγείας, αναβάλλεται η συμμετοχή του ΙCC Women στις 7-3-2020 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών με πάνελ για την Γυναικεία Ηγεσία στο 5o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και  στον πυλώνα Ελλάδα: Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις, Ανάπτυξη και Επενδύσεις, που θα είχε ως κεντρικό θέμα : Δράση Με Όραμα .

Η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, Kate Smith CMG με την Μαρίνα Γιαβρόγλου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙCC WOMEN

To  ICC  Women είναι η δυναμική & σύγχρονη ένωση γυναικών επαγγελματιών , διακεκριμένων ηγετικών στελεχών & επικεφαλής εταιρειών που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών & την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας με την συνδρομή του παγκόσμιου networking του ICC .

Όραμα του ICC  Women είναι:

-Να συμβάλλει καθοριστικά αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του γυναικείου φύλου στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας

-Να δημιουργήσει τις κατάλληλες βάσεις & συνθήκες ώστε οι αυριανές γενιές της Ελλάδας να περάσουν επιτέλους σε μια υγιή ανάπτυξη

-Η συμμαχία του καλού να κτίσει γερές βάσεις & ισχυρά θεμέλια αξιών

-Για τις Ελληνίδες επιχειρηματίες των 5 Ηπείρων να καταστεί σημείο αναφοράς

-Το με κάθε τρόπο διεκδικούμενο όραμα σε παγκόσμια κλίμακα για το empowerment of women να ενσωματωθεί στην στρατηγική του ICC  Women

-Να αλλάξει  η νοοτροπία των Ελλήνων & Ελληνίδων ώστε να επιχειρούν σε ισότιμο περιβάλλον μέχρι το 2030

Λίτσα Λάβδα, Μάιρα Βαγιωνή, Σίσσυ Παπαγεωργίου

Λίγα λόγια για την Πρόεδρο του ICC Women Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου:


Η Μαρίνα Γιαβρόγλου, η «σιδηρά κυρία» του επιχειρείν με την χρυσή καρδιά και την έντονη φιλανθρωπική δράση, έχει τεράστια εμπειρία-πάνω από 30 χρόνια– στις εξαγωγές, μιας κι ο Όμιλος της εξάγει 100 εκατομ. ευρώ σε 30 χώρες. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) , Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Γυναικών WorldBusinessWomenInitiative (WBW).,κ.α

Συγκεκριμένα η κυρία Γιαβρόγλου, γνωστή και ως Mrs Soya Mills Group, αποτελεί σύμβολο της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας, διαχειριζόμενη την “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” , που κατατάσσεται στις τριάντα μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας, στις δέκα μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων και στις πιο έντονα εξαγωγικές εταιρείες παραγωγής σιτηρών και ελαίων της χώρας, με τέσσερις μονάδες παραγωγής σε Αθήνα και βόρειο Ελλάδα.

Η εταιρεία επεξεργάζεται και εμπορεύεται σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο και ηλιέλαιο, τροφοδοτώντας τις μεγαλύτερες τυποποιητικές μονάδες της χώρας, παράλληλα έχει αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, ενώ διευρύνει συνεχώς τις δραστηριότητες και τις επενδύσεις της σε ξένες χώρες.

Η εταιρεία “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” ιδρύθηκε το 1970 και ήταν η πρώτη εταιρία παραγωγής σογιέλαιου και σογιάλευρου στην Ελλάδα.

Μετά το 2000 η Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου  δημιούργησε τον Όμιλο «SOYA MILLS GROUP» όπου, εκτός από τη μητρική εταιρία, περιλαμβάνει και 3 θυγατρικές : την «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ Α.Ε.»(τυποποίηση φυτικών ελαίων και ελαιολάδων) που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα, την Gf Εnergy A.B.E.E. (παραγωγή βιοντίζελ) και την «VITAGRAIN BG» (συλλογή και εξαγωγές σιτηρών, δημητριακών και ελαιούχων σπόρων στη Βουλγαρία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” κατέλαβε μία από τις πρώτες θέσεις στην λίστα “The most admired enterprises” της STAT BANK για το έτος 2014.

Πρόσφατα μάλιστα το εξαιρετικό λάδι παραγωγής της οικογένειας Γιαβρόγλου, το Sparta Gold, έλαβε διεθνή διάκριση, κερδίζοντας το αργυρό βραβείο για την εξαιρετική του ποιότητα σε έναν από τους πιο σπουδαίους και αξιόπιστους παγκόσμιους διαγωνισμούς!

 

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Έλενα Βρετού, Βάσω Τζίντζου

Η Ειρήνη Νικολοπούλου, Σύμβουλος Επικοινωνίας ΙCC Women και μέλος της συντονιστικής επιτροπής, η Άτζυ Μαργαρίτη Andrews και η Λένα Μπανιά Αυγενάκη 


Πηνελόπη Λαζαρίδου


Μαρίνα Γιαβρόγλου

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Αλεξία Τασούλη και Ελένη Γιαννοπούλου και το μέλος Ιφιγένεια Κατσαρίδου

Η Πρόεδρος του ICC Women Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου, ο Πρόεδρος του ICC Hellas Πέτρος Δούκας, η Φένυ Χατζηαθανασιάδου και η Ιφιγένεια Κατσαρίδου

Η Σίσσυ Παπαγεωργίου, το επίτιμο μέλος Μάρα Καρέτσος, η Φωτεινή Ελευθερίου και η Ελπιπδα Νικόλ Βασιλειάδου

Έμυ Τρίκαρδου, Ειρήνη Νικολοπούλου, Άτζυ Μαργαρίτη Andrews, Νίκη Γιαβρόγλου, Λένα Μπανιά Αυγενάκη 

Οι γνωστές δικηγόροι Ελένη Γιαννοπούλου και Φένυ Χατζηαθανασιάδου

Η Σίσσυ Παπαγεωργίου και η γενική διευθύντρια του NJVAthens Plaza Βάνα Λαζαράκου

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Μαρία Καμπάκη