1,2 εκατομμύρια Ευρώ για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης, λόγω κορoνοϊού, προσφέρει ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου και η οικογένειά του, οι κόρες του, Ελίζα, Ιωάννα και Μαρίνα Προκοπίου, έπειτα από κατεπείγον αίτημα του υπουργείου Υγείας.

Ο προσφάτως βραβευθείς εφοπλιστής στο συνέδριο της Capital Link στην Αθήνα με το «2020 Capital Link Greek Shipping Leadership Award» Γιώργος Προκοπίου δωρίζει μαζί με τις κόρες του Ελίζα, Ιωάννα και Μαρίνα Προκοπίου, 1,2 εκατομμύρια Ευρώ για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού στην Ελλάδα!


Σύμφωνα με τα «Ναυτικά Χρονικά», αυτή τη στιγμή βρίσκονται καθοδόν από την Κϊνα προς την Ελλάδα, 30.000 ολόσωμες προστατευτικές στολές, 130.000 αδιάβροχες στολές μιας χρήσης και 2.500.000 γάντια, δωρεά της οικογένειας, με στόχο να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ιατρών και νοσηλευτών.

Ο εξοπλισμός παραγγέλθηκε κατευθείαν από την οικογένεια Γεωργίου Προκοπίου, η οποία και μερίμνησε για την ανεύρεση, την αγορά και την μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού στην Ελλάδα.
Ο ιδρυτής και επικεφαλής των εταιρειών Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas, που βρίσκεται στη 15η θέση της λίστας των Lloyd’s με τις  σημαντικότερες παγκοσμίως προσωπικότητες της ναυτιλίας, αφού η ναυτιλιακή του αυτοκρατορία  ξεπερνά τα 120 πλοία, κάνει αυτή τη δωρεά προκειμένου να προστατευθούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την κοινωνική του αλληλεγγύη και ευαισθησία, καθώς και τη μεγάλη και αποτελεσματική συμβολή της ναυτιλίας στη πατρίδα μας!

πηγη: Ναυτικά Χρονικά