7,75 εκατομμύρια Ευρώ προσφέρει το Ίδρυμα Ωνάση για την έκτακτη αγορά 13,5 εκατομμυρίων προστατευτικών μασκών!

Οι μάσκες θα δοθούν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που με υπεράνθρωπες προσπάθειες φροντίζουν τους ασθενείς, τις ευπαθείς ομάδες και όλους τους Έλληνες!

Το Ίδρυμα Ωνάση μετά από πολύ καλά συντονισμένη προσπάθεια και σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και το υπουργείο Υγείας, αγόρασε 13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες συνολικού κόστους 7.750.000 ευρώ.

Για τη μεταφορά των ιατρικών μασκών το Ίδρυμα Ωνάση ναύλωσε ένα Boeing 747 Jumbo Cargo, ενώ η Aegean προσέφερε δύο αεροσκάφη Α320, στα οποία, μετά από συνεννόηση με το Ίδρυμα, μεταφέρονται και δωρεές τρίτων. Τη συλλογή των μασκών και τη διαχείριση της μεταφοράς τους από την Κίνα ανέλαβε η Golden Cargo.

Το ένα από τα τρία αεροσκάφη που μεταφέρουν τις μάσκες από την Κίνα, προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αύριο Τρίτη θα φτάσει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος από τις 27.000 κούτες με τις χειρουργικές  μάσκες.

Τις ιατρικές μάσκες θα παραδώσει ο πρόεδρός του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και στη συνέχεια θα διατεθούν από το υπουργείο Υγείας στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες   που υπάρχουν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρός του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου

«Με συλλογική προσπάθεια, επενδύοντας στη συνεργασία, όλα μπορούν να γίνουν», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Ωνάση και καταλήγει: «Σε αυτήν την εθνική αλλά και παγκόσμια κρίση, το Ίδρυμα Ωνάση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Δηλώνει “παρών”, με το βλέμμα στο μέλλον. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν το ελάχιστο “ευχαριστώ” που θα μπορούσαμε να απευθύνουμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Στεκόμαστε πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, στηρίζοντας τους καθημερινούς ήρωες που μας δείχνουν τον δρόμο για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα πιο πέρα, με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Ενωμένοι, έστω και από απόσταση, θα τα καταφέρουμε. Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε αμέτοχοι», καταλήγει η ανακοίνωση του Ιδρύματος.»