Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, ανακοινώνει την έναρξη των δράσεών της η Πρωτοβουλία ZERO HERO (ZERO HERO The Initiative).

Το ZERO HERO είναι μία πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν το περιβάλλον, αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα του zero waste και κάνουν τη διαφορά μέσω:

• καινοτόμων δράσεων ευαισθητοποίησης

• βιωματικής εκπαίδευσης

• πρακτικής ενημέρωσης των πολιτών

 

Το ZERO HERO στοχεύει στην πρόληψη της δημιουργίας απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση ενός eco-συστήματος που φέρνει κοντά οργανισμούς και άτομα που μοιράζονται το ίδιο όραμα: έναν πλανήτη που όλοι σεβόμαστε και διατηρούμε αναλλοίωτο!

Η πρώτη δράση της Πρωτοβουλίας, με τον ευφάνταστο τίτλο«ZERO HERO: Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών», εμπνέει μικρούς και μεγάλους ώστε να συγκεντρώσουν ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών, σε έναν εμβληματικό κάδο συλλογής σε σχήμα ψαριού (4 μέτρα μήκος x 2 μέτρα ύψος), πριν αυτές καταλήξουν στη θάλασσα και κατ’ επέκταση στην τροφική αλυσίδα.
Οι ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της δράσης, οδηγούνται με τρόπο οργανωμένο και καταγεγραμμένο προς ανακύκλωση. Πολύτιμος συνεργάτης σε αυτό, ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Keep Sea Blue και το πρωτοποριακό του σύστημα που έχει αναπτύξει σε τεχνολογία Block Chain.  
Το εντυπωσιακό ψάρι της Πρωτοβουλίας ZERO HERO πραγματοποιεί για όλο το 2021 ένα roadshow σε Δήμους και σημαντικά σημεία της χώρας μας, εκπαιδεύοντας με το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό του, τους Δημότες σε θέματα ανακύκλωσης, διαχείρισης απορριμμάτων και επίτευξης του zero waste.
Πρώτοι σταθμοί του roadshow είναι το Άλσος του Δήμου Νέας Σμύρνης και το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
από τις 4 Ιουνίου μέχρι και τις 11 Ιουνίου 
και θα ακολουθήσουν πολλοί άλλοι.

Συνεργάτης  σε αυτή την πρωτοβουλία είναι το φυσικό μεταλλικό νερό Κόρπη, που με τη νέα καινοτόμα και ανακυκλώσιμη συσκευασία του, μας προσκαλεί να γίνουμε μέρος της αλλαγής για την προστασία του πλανήτη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ανακυκλώσουμε εύκολα τα πλαστικά μπουκάλια και διοργανώνοντας το «Μπες στον Κύκλο» Roadshow σε συνεργασία με  την  Πρωτοβουλία ZERO HERO.
Η Πρωτοβουλία ZERO HERO και η δράση αυτή διενεργείται υπό τις Αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.).
Ραντεβού στο ψάρι λοιπόν, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τρόπο ενθουσιώδη και ουσιαστικό!
Γίνε κι εσύ ένας ΗΡΩΑΣ του περιβάλλοντος, κάνοντας το ΜΗΔΕΝ!

Σχετικά με το ZERO HERO The Initiative:  www.zerohero.gr

Το ZERO HERO είναι μία πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν το περιβάλλον και αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα του zero waste.

Η Πρωτοβουλία ZERO HERO κάνει τη διαφορά, μέσω καινοτόμων δράσεων ευαισθητοποίησης, βιωματικής εκπαίδευσης και πρακτικής ενημέρωσης των πολιτών.

Το ZERO HERO στοχεύει στην πρόληψη της δημιουργίας απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση ενός eco-συστήματος που φέρνει κοντά οργανισμούς και άτομα που μοιράζονται το ίδιο όραμα: έναν πλανήτη που όλοι σεβόμαστε και διατηρούμε αναλλοίωτο!

Σχετικά με την Keep Sea Blue: www.keepseablue.org

Η Keep Sea Blue είναι ένας ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης σε παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Η Keep Sea Blue έχει αναπτύξει ένα πρωτοποριακό σύστημα που βασίζεται στην τεχνολογία Βlockchain by Oracle το οποίο διασφαλίζει πλήρη ιχνηλασιμότητα και διαφάνεια σε ολόκληρη την πορεία του πλαστικού και στην επανένταξή του στην παραγωγική διαδικασία (Recovered Seaside Plastic™).

 

Σχετικά με την Koρπή:

Το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή έκανε πρώτο την αλλαγή με σεβασμό στο περιβάλλον, δημιουργώντας την πρώτη συσκευασία εμφιαλωμένου νερού  με το υψηλότερο ποσοστό  ανακυκλωμένου πλαστικού στην ελληνική αγορά. 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET στο μπουκάλι & 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPE στο φιλμ της.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή,  με στόχο να μας εμπνεύσει να υιοθετήσουμε συνήθειες που σέβονται το περιβάλλον κάνοντας την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητάς μας, διοργανώνει το «Μπες στον Κύκλο» Roadshow: ένα ταξίδι μιας κινητής μονάδας ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών που δημιούργησε το Κορπή για να μας δώσει την ευκαιρία να ανακυκλώσουμε εύκολα τα πλαστικά μπουκάλια μας και να τους δώσουμε μια νέα ζωή, πηγαίνοντας απλά στις περιοχές που θα τοποθετηθεί η κινητή μονάδα, και να μας επιβραβεύσει με ξεχωριστά προνόμια για αυτή μας την κίνηση.

 

Γίνε κι εσύ ένας ΗΡΩΑΣ του περιβάλλοντος, κάνοντας το ΜΗΔΕΝ!