Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα  το 1ο συνέδριο του cluster Τουρισμού του ICC Women Hellas με θέμα «Τουρισμός στην Ελλάδα – Νέες Τάσεις μετά την Πανδημία».

Εύη Μιγιάκη, Έλενα Βρεττού, Μαρία Τόκτωρ, Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Άννα Καμαρίδη, Ηλέκτρα Καλούδη

Το συνέδριο, στο οποίο διακεκριμένοι managers & opinion makers παρουσίασαν το έργο των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν, σχετικά με τις νέες τάσεις του Τουρισμού στην Ελλάδα, τα αναπτυξιακά έργα, τον πολιτιστικό τουρισμό και λοιπές δράσεις που προάγουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Μαρία Τόκτωρ, Έλενα Βρεττού, Χριστίνα Τριποδιανάκη, Αννα Καμαρίδη, Ειρήνη Νικολοπούλου , Αντωνία Καρρά, Ηλέκτρα Καλούδη, Μαρία Χάλα

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν η Πρόεδρος του ICC Women Hellas, Άννα Καμαρίδη και η Επικεφαλής του Cluster Τουρισμού, Μαρία Τόκτωρ, ενώ το παρόν έδωσαν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Μαρία Τόκτωρ, Άννα Καμαρίδη, Ηλέκτρα Καλούδη

Σάντυ Παπαναστασίου, Φανή Λεβέντη

Μαρία Τόκτωρ, Πέτρος Δούκας, Άννα Καμαρίδη

Την πρωτοβουλία του φορέα χαιρέτησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, καθώς και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ενώ με την ομιλία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Ειρήνη Βενιάμη, Μαρία Ψωμά

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν: Η Ιωάννα Δρέττα-CEO του φορέα Marketing Greece, η Κωστάντζα Σμπώκου–Συν-διευθύνουσα Σύμβουλος της Phaea Resorts, ο Δημήτρης Φραγκάκης-Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η Αθηνά Χατζηπέτρου-Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η Μαρία Τόκτωρ–Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης της Grecian Air Seaplanes και της Ελληνικά Υδατοδρόμια, η Κατερίνα Πολλάτου-Airline Marketing & Development Manager της Fraport Greece και η Ιφιγένεια Χρυσικοπούλου-General Manager της Greece IYC.

Δημήτρης Φραγκάκης, Αντωνία Καρρά, Άννα Καμαρίδη, Ευγενία Μανωλίδου

Τον συντονισμό και την επικοινωνία της εκδήλωσης ανέλαβε η Ηλέκτρα Καλούδη με την εταιρεία της Contact Communications.

Ηλέκτρα Καλούδη

Μέγας χορηγός και υποστηρικτής της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία Macedonian Bottling Company, με το βραβευμένο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AVATON.

Ειρήνη Βενιάμη, Μαρία Ψωμά

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι καλεσμένοι απόλαυσαν cocktail με θέα την Ακρόπολη, στο εστιατόριο του Μουσείου.


Γιώτα Τριγώνη, Μαρία Τόκτωρ, Άννα Καμαρίδη,Κώστας Ζήκος, Ηλέκτρα Καλούδη

 

Σχετικά με το ICC Women Hellas:

Το International Chamber of Commerce (ICC), που ιδρύθηκε το 1919 είναι παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου. Συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΟΟΣΑ και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου, του G7 και G20, όπου είναι η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας. Εθνικές επιτροπές, ομάδες και άμεσα μέλη αποτελούν το παγκόσμιο δίκτυο που κάνει το ICC μοναδικό μεταξύ των επιχειρηματικών οργανισμών. Τα μέλη του ICC μέσω των εθνικών επιτροπών, ενημερώνουν τις κυβερνήσεις τους για τις διεθνείς επιχειρηματικές εξελίξεις και ανησυχίες. Ταυτόχρονα τα μέλη του ICC Hellas συμβάλλουν στο να είναι η Ελληνική «σημαία» παρούσα στις παγκόσμιες διαβουλεύσεις του ICC και στη παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα.
To ICC Women Hellas που ιδρύθηκε πριν λίγα χρόνια από την Μαρίνα Γιαβρόγλου, είναι η δυναμική ένωση διακεκριμένων ηγετικών στελεχών και καταξιωμένων γυναικών επαγγελματιών , που υπό την προεδρία της δραστήριας επιχειρηματία Άννας Καμαρίδη, επιδιώκουν τη βελτίωση των συνθηκών και την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας. Τα μέλη, γυναίκες με διαφορετικά προφίλ, από διαφορετικούς χώρους, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία, τον αθλητισμό, ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό. Την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην οικονομική ζωή της χώρας και στον δημόσιο διάλογο. www.iccwbo.gr @iccwomenhellas – //-

Η Πρόεδρος του ICC Women Hellas Άννα Καμαρίδη

Η Αντιπρόεδρος του ICC Women Hellas Ειρήνη Βενιάμη με την Πρόεδρο Άννα Καμαρίδη


Μαρία Χάλα, Μαρία Τόκτωρ, Θέμις Ευτυχίδου- Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, Αννα Καμαρίδη

Αλεξία Τασούλη, Μαρία Τόκτωρ, Ηλέκτρα Καλούδη

Στέλλα Μέλιγκαν – Αλέξανδρος Λεμονής

Λουίζα Καραπιδάκη, Μαριλένα Κουτσούκου- Καλλιτσάντση

Αννα Καμαρίδη, Δέσποινα Πορτοκάλη, Νίκος Βερνίκος, Λιάνα Ταμπουρέα

Κωστής Κατσακιώρης, Κώστας Ζήκος, Ιωάννα Δρέττα, Αθηνά Χατζηπέτρου, Γιώργος Καλούδης

Ηλέκτρα Καλούδη – Τζένη Οικονόμου - Ρίζου

 

ΠΗΓΗ: studio panoulis