Σε μία ζεστή και γεμάτη Ολυμπιακές Αναμνήσεις εκδήλωση, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της, στο ΑLBION στο Νέο Ψυχικό, με τα μέλη της αλλά και τους θεσμικούς παράγοντες του Ελληνικού Αθλητισμού να ανταλλάσσουν ευχές για την Ολυμπιακή Χρονιά του 2024.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) Βούλα Κοζομπόλη με τον Υπουργό Αθλητισμού κ.  Ιωάννη Βρούτση, την ώρα που κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

 

Παραβρέθηκαν ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και της ΕΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, o Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πληθυσμών και Θεσμικής Προστασίας κ. Ηρακλής Μοσκώφ, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου ΟLY, η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Ολυμπιακού Ιδεώδους της Περιφέρειας Αττικής κα Βασιλική Μιλλούση OLY, η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Αλεξάνδρα Πάλλη, o Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ κ. Γιάννης Μαραγκουδάκης, οι Τομεάρχες Αθλητισμού της Ν. Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κα Ντόρα Πάλλη και Θανάσης Ζαννιάς αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΠΟΕΣΥ κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου, Πρόεδροι Αθλητικών Ομοσπονδιών, μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και πλήθος Olympians μεταξύ των οποίων οι Πύρος Δήμας, Πέτρος Γαλακτόπουλος και Στέλιος Μυγιάκης, καθώς και ο Μίτας Μάκης, που έχει ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού στο Παρίσι.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) Βούλα Κοζομπόλη, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και της ΕΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος και η Πρωταθλήτρια Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου

Το φλουρί έτυχε στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά

Τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα εν γένει, έλαβαν οι παρακάτω εμβληματικοί Olympians:

· ο Olympian του Άλματος Επί Κοντώ, κ. Γιώργος Ρουμπάνης ΟLY

· o Olympian της Ιστιοπλοΐας, κ. Στέλιος Μπόνας OLY

· και ο Olympian της Σκοποβολής κ. Γιώργος Σαλαβαντάκης ΟLY

Η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) Βούλα Κοζομπόλη, απονέμει τις Τιμητικές πλακέτες στους διακριθέντες

 

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για την παρουσία της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΚΕΣΟΑ στην εκδήλωση, καθώς Έλληνες και Κύπριοι Olympians μετά και το μνημόνιο συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει, εργάζονται από κοινού για την προαγωγή του Αθλητισμού, της Υγείας, της Παιδείας, της Ισότητας των Φύλων και της Περιβαλλοντικής Ευθύνης. Εκ μέρους της ΚΕΣΟΑ λοιπόν παρέστη ο εμβληματικός Olympian της ποδηλασίας κ. Σπύρος Αγρότης, o οποίος τιμήθηκε από την Πρόεδρο της ΕΣΟΑ κα Βούλα Κοζομπόλη.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) Βούλα Κοζομπόλη και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΣΟΑ, Δημοσιογράφος Γιάννης Σταθόπουλος.

Σε συνέχεια των κοινωνικών δράσεων που έχουν οργανώσει εδώ και δυόμιση χρόνια στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι Έλληνες Olympians με το Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, στην εκδήλωση μεταξύ άλλων δράσεων που θα διεξάγει η ΕΣΟΑ ανακοινώθηκε και η 2η κοινή αθλητική δράση τους με την ονομασία ΖERO DESCRIMINATION, όπου σε συνδιοργάνωση με τους The Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας αρτιμελείς και ΑμεΑ αθλητές και αθλούμενοι θα τρέξουν μαζί, στις 12 Μαΐου 2024, στον εξωτερικό χώρο του ΟΑΚΑ, έναν Αγώνα Δρόμου με μήνυμα την άρση κάθε διάκρισης στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνική, καθημερινή ζωή γενικότερα.

Η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ κα Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε: «Το 2024 είναι Ολυμπιακή Χρονιά και ευχόμαστε ολόθερμα Καλή Επιτυχία για τους Αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το ερχόμενο Καλοκαίρι. Ενώ μετά την ολοκλήρωσή τους, η ΕΣΟΑ με πολύ χαρά θα υποδεχτεί τα νέα μέλη της στις τάξεις της. Το 2024 θα είναι μία ακόμη παραγωγική χρονιά για την Ένωσή μας με τη δρομολόγηση πλήθος δράσεων, ώστε να εκπληρώσουμε την αποστολή που έχουμε θέσει από ιδρύσεως για την προαγωγή του Αθλητισμού, της Υγείας, της Παιδείας, της Περιβαλλοντικής Ευθύνης, της Ισότητας των Φύλων και της Καταγραφής της Ολυμπιακής Ιστορίας»


Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το The Albion Coffee Restaurant στο Νέο Ψυχικό.

Δωροθέτες ήσαν: Της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας το Ζαχαροπλαστείο «Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή», οι εταιρείες κοσμημάτων Jo’s unique handmade jewelsκαιFASPA Artisan Jewelery η Δερματολογική Κλινική LP CLINIC του Δρ Παπανικολάου, οι εταιρείες περιποίησης σώματος και προσωπικής υγιεινής Apivita και Nexu και οι εταιρείες ARENA και BIG SHOES που δραστηριοποιούνται στο χώρος της αθλητικής & κοινωνικής ένδυσης-υπόδησης.
Η ΕΣΟΑ ευχαριστεί τη διοίκηση του προγράμματος DUAL CAREER της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την αρωγή και υποστήριξη της εκδήλωσης.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΣΟΑ, Δημοσιογράφος Γιάννης Σταθόπουλος.

 

Photo credits: Βασίλης Κουτρουμάνος.