Η Αίθουσα Τέχνης ΑΚΡΟΠΡΩΡΟ στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών παρουσιάζει έργα της Βάσως Τρίγκα με τίτλο: ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ – NOTES ON BLISS.

H έκθεση εγκαινιάστηκε το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 και θα διαρκέσει έως και τη Κυριακή 22 Αυγούστου 2021.

Ωρες λειτουργίας καθημερινά : 19:30 – 24:00

Τηλ. 22980 72643

 Η Βάσω Τρίγκα με είχε εντυπωσιάσει πριν μερικά χρόνια όταν είχα παραστεί στα εγκαίνια της 11ης ατομικής έκθεσης της, για πρώτη φορά τότε και με κεραμικά, με τον τίτλο «Κάτω απο τον Ηλιο» στη γκαλερί ΙΡΙΣ της Μαρίζας Φασιανού.

«Κάτω από τον ήλιο» είχαν λάμψει τα έργα της εκλεκτής ζωγράφου και είχαν «θαμπώσει» με τα χρώματα τους, τη φαντασία τους και την αρτιότητα τους!

Η Βάσω Τρίγκα με τη δυναμική και γεμάτη ζωντάνια χρήση του χρώματος στην παλέτα της και αιχμαλωτίζοντας την ομορφιά και την αισιοδοξία σε πολλές όψεις των πραγμάτων. για μια ακόμα φορά μας προσκαλεί στο εξπρεσιονιστικό εικαστικό της σύμπαν και συνάμα μας προσκαλεί να αντιληφθούμε με όλο μας το είναι  χρώματα και σκηνές που πηγάζουν από μια ονειρική διάθεση και από τα συναισθήματα, τις αναμνήσεις, τα όνειρα και τις ελπίδες της.

 

Στην έκθεση με τίτλο «ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ – NOTES ON BLISS», στην Αίθουσα Τέχνης ΑΚΡΟΠΡΩΡΟ στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών η Ζωγραφική θα «ρέει» από το καμβά πάνω στο Κεραμικό και το Ελληνικό μετάξι.

Η Ζωγραφική  της Βάσως Τρίγκα προσκαλεί για μια ακόμα φορά το θεατή, σε πράσινα και θαλασσινά τοπία!Τα Κεραμικά στέκονται σαν μοναδικά μικρά γλυπτά αλλά και χρηστικά αντικείμενα με εναλλακτικούς τρόπους, στη κάθε μέρα.

Την έκπληξη όμως στην έκθεση αυτή αποτελούν τα Μεταξωτά μαντήλια σε ελληνικό μετάξι από το Σουφλί  σε περιορισμένο αριθμό και ανάλαφρα ως κλασικό αξεσουάρ, καθώς για πρώτη φορά η παλέτα της ζωγράφου απλώνεται αλλιώς!

Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα διαφόρων ενοτήτων και πρωτότυπες κεραμικές φόρμες με επιζωγράφιση των τριών τελευταίων ετών .

 

Οι «ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ» καταγράφουν όλα αυτά που ο χρόνος «σχεδιάζει» μέσα στις ανεπαίσθητες αλλά σημαντικές καθημερινές μας στιγμές στη φύση , όπως την παρατήρηση του βλέμματος, την αποκάλυψη του εαυτού, τους στόχους της ζωής, τη θέληση για προσωπική βελτίωση, την άσκηση του νου και του σώματος.

Για πρώτη φορά έργα της ζωγράφου, σε ανασύνθεση τους ή από οδοιπορική φωτογραφία, αποτυπώνονται, με ένα μοναδικό τρόπο, σε ελληνικό μετάξι από το Σουφλί, με πρώτο το επετειακό μαντήλι ΕΛΑΙΩΝΑΣ «Το ξαπόσταμα του Ηρωα Πολεμιστή στον ίσκιο της Ελιάς» 1821-2021.

Η Βάσω Τρίγκα, Ελληνίδα σύγχρονη ζωγράφος, δημιουργεί ξανά  με συνέπεια ζωγραφική, ανάμεσα στο Λουξεμβούργο και την Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται, με επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ίδια σημειώνει:  “Η ηλιόλουστη μπλε Μεσόγειος και η Ελλάδα μέσα μου πάντα , σαν σθεναρό λιόδενδρο «ακουμπούν» στο βλέμμα μου και το ορίζουν».

Στο τελευταίο κατάλογο της ζωγράφου ‘ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ – Ζωγραφική και Κεραμεικά’,  όπου οι ενότητες έργων της, όπως Κατόψεις μέσα στη φύση -Picnics , Περίπτερα , Σκιάχτρα- «Συνεργάτες» κοντινές και μακρινές ματιές μέσα στη φύση συνεχίζονται με επιτυχία έως τώρα, η Ιστορικός Τέχνης Ιρις Κρητικού σημείωνε μεταξύ άλλων: “… Η Βάσω Τρίγκα αναπτύσσει την πρωτογένεια και τη στερεή αρμογή της πυκνής ιδιωματικής της σύνθεσης μέσω της κρατούσας ιδέας της ύφανσης, συμπλέκοντας εξακολουθητικά και επιδέξια τους νοητούς άξονες μιάς οριζόντιας και κάθετης χειρονομιακής ζωγραφικής διαδικασίας και υφαίνοντας τη ζωγραφική της με τον ανεπανάληπτο τρόπο ενός μαγικού χαλιού.  
Ακολουθώντας για μια ακόμα φορά το ανήσυχό της ζωγραφικό ένστικτο, τη ρέουσα αίσθηση των πραγμάτων και την ¨ενδοφλέβεια ρυθμολογία¨των νέων αυτών τόπων που γεννούν οι αναβλύζουσες σκέψεις και ο ευφράδης χρωστήρας της, η Βάσω Τρίγκα καταλύει εκ νέου τα νενομισμένα εικονιστικά όρια ενώ κατορθώνει και πάλι να τρέψει την αρχική της εκφραστική παρόρμηση σε μια συναρπαστική νέα και καλά ριζωμένη γεωγραφία. ….»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΩ ΤΡΙΓΚΑ:

Η Βάσω Τρίγκα είναι ελληνίδα εικαστικός. Γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1966. Σπούδασε Νομική και Τέχνη στην Αθήνα και ξεκίνησε να παρουσιάζει τα έργα της το 1996 στο πλαίσιο μιας ομαδικής έκθεσης. Η πρώτη ατομική της έκθεση πραγματοποιήθηκε το 2003 στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στο Λουξεμβούργο και την Αθήνα.

Η γνωστή εικαστικός Βάσω Τρίγκα