Η μέρα των γενεθλίων έληξε το ίδιο απλά αλλά και συναρπαστικά όσο απλά και συναρπαστικά ξεκίνησε!

Η Ελένη Μπούση, η Βικτόρια Μπούτση, η Αλεξία Στέλλα Μάτζαρη μου τραγουδούν το happy birthday!

 

Η σημαντική αυτή μέρα της ζωής μου ξεκίνησε με το “happy birthday” και τις ευχές από έναν «Άγγελο», όπως είναι η Ελληνοαμερικανίδα φιλάνθρωπος από το Σικάγο Ελένη Μπούση και κατέληξε με το «happy birthday” και τις ευχές από τα δύο μου αγγελούδια!

Με τον «Άγγελο» Ελένη Μπούση, που την ημέρα των γενεθλίων μου μου έκανε την ευχάριστη έκπληξη!

Η αγαπημένη μου Ελένη, ιδρύτρια ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο κέντρα έρευνας για την καταπολέμηση του καρκίνου, του Hippocratic cancer research foundation και γνωστή παγκοσμίως και ως «Μητέρα Τερέζα» λόγω της έντονης φιλανθρωπικής της δράσης, ήρθε εκτάκτως για λίγες μέρες στην Ελλάδα και έκανε την Κυριακή  ένα κλειστό dinner 25 ατόμων στο Ark Restaurant στην Γλυφάδα για την ονομαστική της γιορτή, όπου μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει ανάμεσα στους λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους.

Με την Ελένη Μπούση και την όμορφη κουμπάρα της Γωγώ Μαστροκώστα

Ο «Άγγελος» αυτός μου είχε έτοιμη την ευχάριστη έκπληξη:
Στις 12 τα μεσάνυκτα εμφανίστηκε μια μικρή τούρτα με 1 κεράκι, έτσι κι αλλιώς τα ισάριθμα με τα χρόνια μου κεράκια δεν θα χωρούσαν στην μικρή τούρτα…

Με την ταλαντούχα Βικτόρια Μπούση

Η Βικτόρια Μπούση λίγο πριν βραβευθεί για το κινηματογραφικό της έργο, η Αλεξία Στέλλα Μάτζαρη, η Γωγώ Μαστροκώστα, ο Απόλλων Παπαθεοχάρης, η Κλέλια Χαρίση. η Ειρήνη Γραμματοπούλου, η Ρούλα Τζουρμέτη, η Ελένη και ο Γιώργος Παλυβός, ένωσαν τις φωνές τους στο ξεχωριστό αυτό «happy birthday» και απογείωσαν τη διάθεσή μου στον έναστρο ουρανό που φώτιζε την θάλασσα που είχαμε στην προέκταση του ματιού μας!

Με την πετυχημένη επιχειρηματία και γυναίκα της προσφοράς Στέλλα Αλεξία Μάτζαρη


Με την δημοσιογράφο και ποιήτρια Κλέλια Χαρίση

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Στέλλα Αλεξία Μάτζαρη, Απόλλων Παπαθεοχάρης, Βικτόρια Μπούση

Με την γνωστή δικηγόρο Ειρήνη Γραμματοπούλου

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Αλεξία Στέλλα Μάτζαρη

Μετά την ευχάριστη έκπληξη στο Ark,  βρέθηκα σπίτι μου στα δυό μου αγγελούδια. Το πρωινό των γενεθλίων μου ήταν πνιγμένο στις αγκαλιές, στα φιλιά τους και στην αγάπη τους και φυσικά όλη η μέρα ήταν αφιερωμένη σ αυτά, όπως και όλη μου η ζωή!  
Το να σβήνω άλλη μια χρονιά το κεράκι, έχοντας την καλύτερη συντροφιά του κόσμου τα τελευταία 11 χρόνια, είναι πραγματική  ευτυχία! Αυτή η σκέψη με έκανε να μην με νοιάζει ο ένας ακόμα χρόνος που πέρασε από τη ζωή μου, γιατί τον είχα εξαργυρώσει απόλυτα με πληρότητα στιγμών, πληρότητα συναισθημάτων και τον είχα βιώσει με την απόλυτη και  άνευ όρων αγάπη!
Το πιο ωραίο δώρο που μου έκαναν τα παιδιά μου για τα γενέθλιά μου ήταν το χαμόγελό τους και η αγάπη τους!

Τα αγγελούδια μου! Όλη μου η ζωή!

Το δώρο που έκανα εγώ η ίδια στον εαυτό μου: Έναν από τους υπέροχους πίνακες ενός από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, του ταλαντούχου  Απόστολου Λάβδα, ο οποίος μάλιστα έχει τα εγκαίνεια της νέας ατομικής του έκθεσης, στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη αυτή την Πέμπτη  25 Μαΐου 2023.
Τα μπαλόνια του με απογειώνουν, οι πεταλούδες του φτερουγίζουν στην ψυχή μου, τα χρώματα του πίνακα ξεχειλίζουν αισιοδοξία και ζωγραφίζουν την ημέρα μου με ακόμα μεγαλύτερη χαρά, το ποδήλατό του με περιμένει να αποδράσω από τα προβλήματα,  να με οδηγήσει σε νέα μονοπάτια, σε μια αέναη φυγή, στην απόλυτη ελευθερια!

Τόσος πλούτος στιγμών και συναισθημάτων σε μια μέρα! Τόσος πλούτος στιγμών και συναισθημάτων σε κάθε χρόνο που περνάει από την ζωή μου! 
“It’s my birthday! I am not getting old, I am getting better!”


Ποτέ άλλοτε δεν είχα αισθανθεί πιο πλούσια σε σοφία, εμπειρίες, συναισθήματα, γνώσεις, όσο τώρα! Ποτέ δεν είχα αισθανθεί πιο πλούσια σε αγάπη, ευτυχία, πληρότητα και σε Ζωή! Πιο πλούσια σε στιγμές… Και ποτέ άλλοτε δεν είχα αισθανθεί πιο νέα από τώρα, παρ όλο που μεγάλωσα κατά ένα χρόνο. Χθες μεγάλωσα κατά 1 χρόνο, αλλά-ευτυχώς- ζω το όνειρο μιας παρατεταμένης εφηβείας, όπου δεν χωρούν συμβιβασμοί, «πρέπει» και υποκρισίεs,παρά μόνο αλήθειες, «θέλω», τόλμη, αυθορμητισμός, πάθος και επαναστάσεις!


Νιώθω καθόλου κουρασμένη, καθόλου «συνταξιούχος” τηs ζωής, αλλά ανάλαφρη σαν παιδούλα, με ανοικτό μυαλό και φρέσκια σκέψη, λεs και τώρα βγαίνω «έξω» για πρώτη φορά! Νιώθω τις φτερούγες μου αλαφροίσκιωτες, γερές και έτοιμες να με πετάξουν σε νέα ταξίδια, νέους προορισμούς, σε νέες εμπειρίες! Νιώθω τη λαχτάρα να δημιουργήσω καινούργια πράγματα, καινούργιους φίλους, να ζήσω νέες ζωές ( θα μπορούσα να ζήσω και 100 ζωές αν μου έφτανε ο χρόνος), να ρουφήξω το μεδούλι τους, να ξεζουμίσω τις στιγμές, να γίνω χείμαρρος και να σαρώσω τα πάντα! Το να μην έχεις βαρεθεί τη ζωή σου, το να πετάς τη σκούφια σου για νέες εμπειρίες, το να μην κάθεσαι «ήσυχη», το να μην παραιτείσαι, το να είσαι ενεργός άνθρωπος και πρωταγωνιστής της ζωής και όχι κομπάρσος, ούτε απλός θεατής της, το να είσαι πανέτοιμη να ταξιδέψεις το επόμενο λεπτό για το άγνωστο, το να κάνεις παιδιά σε ηλικία που άλλες είναι βολεμένες στην ύπνωση τους και παραιτημένες από τη ζωή τους, το να δρασκελίζεις άλλα επαγγελματικά μονοπάτια πρωτόγνωρα και μακρυά από τα ασφαλή και πεπατημένα, το να ρουφάς το «τώρα» με την ανεμελιά της έφηβης και σαν να μην υπάρχει αύριο, τότε αν αυτό δεν είναι νιότη, αν αυτό δεν είναι εφηβεία, τι είναι; Αυτό νομίζω είναι το Ελιξήριο της νιότης, που με κάνει να χαίρομαι κάθε χρόνο που μεγαλώνω, αυτό είναι το μυστικό μιας παρατεταμένης εφηβείας που βγαίνει ανεπιτήδευτα από μέσα και ακτινοβολεί στο βλέμμα και το γεμίζει φρεσκάδα, λάμψη και δροσιά και κανένα μποτοξ, κρέμα ή πλαστική επέμβαση δεν μπορεί να το υποκαταστήσει…
Και το μεγαλύτερο από όλα μυστικό εφηβείας, αλλά και ευτυχίας είναι η αγάπη που παίρνω από τα αγγελούδια μου, τα μελιστάλαχτα φιλιά τους, τα τρυφερά «χρόνια πολλά» τους και αυτές οι δυό αγαπησιάρικες αγκαλίτσες, οι τόσο μικρές που δεν με χωρούν, χωρούν όμως την απέραντη αγάπη μου…