Καθημερινά και όχι μόνο την «ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», αξίζει να ζείτε τον έρωτα,(αν τον έχετε βρει)! Να τον ζείτε παράφορα, με πάθος, χωρίς όρια, μετριότητες, συμβιβασμούς, εκπτώσεις και ιδιοτέλειες!
Να ζείτε την αγάπη! Αγαπήστε τον σύντροφό σας, τα παιδιά σας, την οικογένειά σας, τους φίλους σας, τον εαυτό σας, την φύση, την τέχνη, τις στιγμές, την ίδια την ζωή!

D3758785-D775-44C2-ADA3-60FE69E2846A.jpeg

Ξεκινείστε πρώτα  απο το να αγαπάτε και να σέβεστε τους ίδιους σας τους εαυτούς, χωρίς όμως  να γίνεστε νάρκισσοι και ατομιστές!.
Αγαπάτε τους εαυτούς σας λοιπόν, καλλιεργείστε τους, «ποτίστε» τους, φροντίστε τους, εξελιχθείτε μέσα σας (και έξω σας)! Αν δεν «ανθίσετε» πώς θέλετε να έρθουν οι άλλοι να σας «μυρίσουν», να σας «κόψουν» και να στολίσουν τη ζωή τους με σας; Αν δεν γίνετε ερωτεύσιμοι, για ποιό λόγο να σας ερωτευθούν οι άλλοι; Αν δεν είστε αξιαγάπητοι γιατί  να σας αγαπήσουν;

Ερωτευθείτε δυνατά και μην σας νοιάζει το αποτέλεσμα, ούτε  αν πληγωθείτε, γιατί και αυτό μέρος της ζωής είναι.
Το να «βολευτεί» κάποιος σε μια ζωή επίπεδη, συμβατική, χλιαρή, χαλαρή, με μετριότητες και συμβιβασμούς και να μην τολμήσει, να μην παθιαστεί, αυτό είναι ανασφάλεια και οδηγεί στη δυστυχία και στην συναισθηματική νέκρωση!
Μην σας νοιάζει ποιός θα είναι «ο νικητής», γιατί ο έρωτας δεν είναι ανταγωνισμός, ούτε πόλεμος!
«Νικητές» θα είστε εσείς που ρουφήξετε τις στιγμές, εσείς που «ζήσατε» τη μαγεία του έρωτα με τις απογειώσεις και τις ανώμαλες προσγειώσεις του! Εσείς που δεν «σπαταλήσατε» το παρόν για το μέλλον, αλλά το απολαύσατε σε όλο του το μεγαλείο!
Το πιο σημαντικό που θα έχετε πάρει είναι η ίδια η ζωή, μέσα από τους κυματισμούς, τα σκαμπανεβάσματα και τις εντάσεις της.

Ας κάνετε λάθη, μην μετανιώνετε γι αυτά, γιατί στον έρωτα δεν υπάρχει αλάθητο, δεν υπάρχει λογική.
Απλά «πλουτείστε» από τα λάθη σας, κάντε τα εμπειρίες που θα σας φωτίζουν στο μέλλον, διδαχθείτε από αυτά και μην τα επαναλάβετε.

Μην κάνετε όμως το λάθος να θεώρησετε μια αγάπη δεδομένη, αλλά να την ποτίζετε και να την καλλιεργείτε συνεχώς σαν πολύτιμο λουλούδι, ώστε να ανθίζει και να μην μαραζώνει.
Αλλά και αν κάποτε μαραζώσει – μέρος του «παιχνιδιού είναι και αυτό-, πρέπει να έχετε το θάρρος και την τόλμη να φεύγετε!

779FFA95-613A-483B-A885-DF076EC76E50.jpeg

Αισθάνομαι πολύ τυχερή, πλήρης και «πλούσια» που έζησα μεγάλους έρωτες, πάθη και εντάσεις, που αγάπησα, που πόνεσα, που πληγώθηκα, που έχυσα καντάρια κλάμα, γιατί για μένα αυτό είναι το «αίσιο τέλος»!

BFCEC3FD-5349-494C-ABAD-72C42D14748E.jpeg

Το «αίσιο» είναι οι έντονες στιγμές, οι όμορφες, που δεν θα υπήρχαν, ή δεν θα μπορούσα να τις καταλάβω χωρίς τις αντιθέσεις τους και τα σκαμπανεβάσματα τους, χωρίς τις άσχημες πτυχές τους!
Το  «αίσιο τέλος» είναι οι εμπειρίες, αρκεί  να τις ρουφάει κανείς και να μην μιζέριαζει.

 

Απολαύστε την ζωή με τις μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές της, την πεμπτουσία του «τώρα» και το υπέροχο συναίσθημα της αγάπης, που απογειώνει τη ζωή μας στα σύννεφα!

  •