Η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και Γ.Γ. της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ντόρα Πάλλη, μαζί με  Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες επισκέφθηκαν το 9 δημοτικό σχολείο Γλυφάδας στο πλαίσιο εορτασμών για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Κεντρικός στόχος της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα “Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου” είναι η ενεργοποίση των μαθητών για τη συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.

Τα μυστικά των αθλημάτων γνώρισαν στα παιδιά η Ολυμπιονίκης  του πόλο Εύη Μωραϊτίδου,  ο Παραολυμπιονίκης της ιστιοπλοιας Νίκος Πατεράκης και η παγκόσμια πρωταθλήτρια της ιστιοπλοιας  & χορεύτρια ΑΜΕΑ

Έγινε επίδειξη αγωνισμάτων και διαδραστικών παιχνιδιών που προάγουν την συνεργασία και την φιλία στα παιδιά, και τους δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους.

Μετά το πέρας των αθλοπαιδιών, η Ντόρα Πάλλη επισήμανε ότι

«Η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού αποτελεί μια μεγάλη γιορτή άθλησης, υγείας και συνεργασίας.

Σήμερα, στο 9ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά, μέσω βιωματικών εργαστηρίων, να εμπεδώσουν τις αξίες του Ολυμπισμού, καθώς και να συμμετάσχουν σε παιχνίδια που προάγουν  την Ειρήνη, τη Φιλία και το Σεβασμό στη Διαφορετικότητα. Αξίες που, άλλωστε, παραμένουν χαραγμένες στο DΝΑ της ελληνικής κοινωνίας.

Παράλληλα πρέπει να φροντίσουμε, ώστε να διαμορφωθούν στη χώρα μας οι συνθήκες για την άνθιση του μαζικού, όσο και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.»