Αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, δυό ταλαντούχες μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου η Θάλεια Σιούτου και η Λιέττα  Ιωάννου, στο δύσκολο διάστημα που διανύουμε, αντί να κάθονται σπίτι τους τεμπρλελιάζοντας, γκρινιάζοντας και μεμψιμοιρώντας, βρήκαν ένα πολύ αποδοτικό τρόπο να γεμίσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά τις ημέρες της καραντίνας τους.

Θέλοντας να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στον αγώνα που γίνεται για την καταπολέμηση της πανδημίας, εμπνεύστηκαν το βιβλίο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μια φορά και έναν κορονοϊό», που διανέμεται δωρεάν. Το βιβλίο εξηγεί με απλό τρόπο τι είναι ο κορωνοιός και προσφέρει γνώση και χρήσιμες συμβουλές σε παιδιά κυρίως του Δημοτικού για το πώς μπορούν να προστατευτούν από την πανδημία, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια που ήδη γίνεται από τα σχολεία για να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.


Οι δυό δημιουργοί του βιβλίου «Μια φορά και έναν κορονοϊό», η Λιέττα Ιωάννου που έγραψε το κείμενο  και η Θάλεια Σιούτου, που ανέλαβε την εικονογράφηση του 

 

Το βιβλίο εμπεριέχει μια νότα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι ο  covid-19 είναι μια παροδική κατάσταση, που θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αν τηρούμε τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας.

Το κείμενο έγραψε η Λιέττα Ιωάννου εις μνήμην του παππού της Ευάγγελου Σπανού, που ήταν από τα πρώτα θύματα της πανδημίας, ενώ η εικονογράφηση του βιβλίου έγινε από την Θάλεια Σιούτου, εγγονή της Φανής Πετραλιά.


Η Λιέττα Ιωάννου και η Θάλεια Σιούτου παρουσίασαν το βιβλίο τους στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

 

Οι 2 μαθήτριες παρουσίασαν το βιβλίο τους  «Μια φορά και έναν Κορονοϊο» πρόσφατα στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία συνεχάρη  τα κορίτσια για την πρωτοβουλία τους και επεσήμανε  πόσο σημαντική είναι η προσαρμοστικότητα των παιδιών μέσα σε αυτή τη πανδημία που βιώνουμε.

Εξάλλου οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το βιβλίο τους και στην Υφυπουργό Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, η οποία τις συνεχάρη για την ποιότητα του βιβλίου και για την πρωτοβουλία τους.


Η Λιέττα Ιωάννου και η Θάλεια Σιούτου παρουσίασαν το βιβλίο τους στην Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή

Οι 2 μαθήτριες παρουσίασαν επίσης το βιβλίο στο δημοτικό σχολείο Φιλοθέης παρουσία του δημάρχου Ψυχικού – Φιλοθέης κ. Δημήτρη Γαλάνη, και στα τμήματα της 4ης δημοτικού του δημοτικού σχολείου Ψυχικού και τα παιδιά έδειξαν να ενθουσιάζονται με το βιβλίο

Τέλος  οι 2 δημιουργοί μετά από πρόσκληση του μητροπολίτη Συμεών παρουσίασαν επίσης το βιβλίο σε 120 παιδιά και στελέχη του Κ.Δ.Α.Π. «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λάρισα.


Η Λιέττα Ιωάννου και η Θάλεια Σιούτου με τον μητροπολίτη Συμεών

Ο Μητροπολίτης Συμεών ευχαρίστησε τις δυο μαθήτριες και δημιουργούς του βιβλίου για την επίσκεψη τους και είπε: «Αυτό το βιβλίο είναι πάρα πολύ έξυπνο, διότι απευθύνεται σε εσάς, διότι εσείς μπορείτε να επηρεάσετε τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας, τους γονείς σας και όλους τους μεγαλύτερους της οικογένειας και να τους κάνετε να καταλάβουν ότι ο κορονοϊός είναι κάτι πολύ σοβαρό και ότι πρέπει να προσέχουν πολύ αλλά και επίσης, ότι δεν πρέπει να σταματήσει η ζωή και τα όνειρά μας, αλλά, αν κάνουμε κάποια πολύ απλά πράγματα, θα περάσει σύντομα και θα είμαστε ξανά, όπως πρώτα όλοι μαζί. Είμαι περήφανος για εσάς και ήμουν από την πρώτη στιγμή βέβαιος ότι εσείς τα παιδιά θα τηρούσατε με ακρίβεια τα μέτρα υγιεινής και το αποδεικνύετε με τον καλύτερο τρόπο, διδάσκοντας την υπευθυνότητα σε όλους εμάς τους μεγάλους».

 

What do you mean