Μητέρα, γυναίκα, μαχόμενη δικηγόρος, δυναμικό στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης πάνω από 30 χρόνια, η Άννα Ροκοφύλου, υποψήφια με την ΝΔ στην Α Αθηνών, είναι  γνωστή για την ενασχόλησή της με δράσεις κατά της έμφυλης βίας και των διακρίσεων, δεδομένου ότι υπήρξε η πρώτη αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, που στόχο είχε την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας και την προστασία των θυμάτων βίας και κακοποίησης. 
Υποστηρίζοντας με σθένος την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης των γυναικών, ώστε να σπάσει ο κύκλος των ανισοτήτων και της βίας και να μπορέσουν οι ίδιες οι γυναίκες να επιβάλλουν τους εαυτούς τους, θεωρεί ότι η ΝΔ έχει θεσπίσει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για την ισότητα των φύλων.  
Η Άννα Ροκοφύλου έχει επίσης εμπιστοσύνη στο εκλογικό κριτήριο των νέων και στην ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά.Θεωρεί ακόμα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη νοικοκύρεψε τα οικονομικά  της χώρας, άσκησε κοινωνική πολιτική και μάλιστα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, σφράγισε τα σύνορά της, έβαλε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και την έκανε πόλο έλξης για εγχώριες και διεθνείς επενδύσεις, γι αυτό και η ψήφος στη ΝΔ αποτελεί την μόνη διέξοδο ώστε να πάμε μπροστά με σταθερότητα και να συνεχιστεί η ανάπτυξη που ήδη έχει ξεκινήσει, ενώ η ψήφος σε άλλα κόμματα ισοδυναμεί με ακυβερνησία και πισωγύρισμα.  
Βαθειά ζυμωμένη με την πολιτική, ως γόνος πολιτικών προερχοπμενων από τον κεντροαριστερό χώρο, συστρατεύθηκε με την ΝΔ, διότι εφόσον σκοπός και πρόγραμμα της ΝΔ είναι  να πηγαίνει η Ελλάδα μπροστά, θεωρεί ότι εκπροσωπεί τον προοδευτικό χώρο, χώρα που ταυτίζεται απόλυτα με τις αρχές  της!

Η Άννα Ροκοφύλου μας ξετυλίγει την προσωπικότητά της μέσα από τον ακόλουθο διάλογο:

 

1. Γιατί γίνατε πολιτικός;

Για να κάνω τον κόσμο λίγο καλύτερο. Για να προσφέρω και όχι για να πάρω. Αθεράπευτα ρομαντική, βλέπετε, με πολιτικές καταβολές από την οικογένειά μου, η πολιτική είναι στο DNA μου και μοίρα αναπόδραστη.

2. Πώς επηρεάζει η πολιτική την προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική σας ζωή;

Είναι αλληλένδετα. Τα τελευταία 30 χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά, είτε ως δημοτική σύμβουλος, είτε ως περιφερειακή, είτε ως πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, είτε ως αντιδήμαρχος και τώρα ως υποψήφια. Πάντα ήμουν δραστήρια και απορροφούσε χρόνο από την προσωπική και επαγγελματική μου ζωή. Η έλλειψη χρόνου είναι πρόβλημα, αλλά έχω την κατανόηση των αγαπημένων μου ανθρώπων.

3. Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από σήμερα;

Δεν προβλέπω το μέλλον, θα σας πω όμως τι θα ήθελα. Θα ήθελα να μην έχω χάσει το παιδί από μέσα μου. Και να είναι ευτυχισμένοι όλοι όσοι αγαπώ.

4. Για ποια αποτελέσματα του έργου σας είστε περήφανη και τι οραματίζεστε να πραγματοποιήσετε;

Είμαι υπερήφανη για τις πολιτιστικές δράσεις που έκανα ως πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ. Στηρίξαμε του καλλιτέχνες την περίοδο της πανδημίας, επαναλειτουργήσαμε το Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Ολύμπια -Μαρία Κάλλας, κάναμε θεσμό για τους Αθηναίους το φεστιβάλ Κολωνού με εξαιρετικές συναυλίες, οργανώσαμε εικαστικές εκθέσεις, ανακατασκευάσαμε παιδικές χαρές, σουλουπώσαμε κολυμβητήρια του δήμου Αθηναίων. Οραματίζομαι να

5. Πείτε μου 5 λέξεις που να σας χαρακτηρίζουν.

Έντιμη, παθιασμένη, αυθεντική, χαοτική, δραστήρια.

6. Ποιος είναι ο αυστηρότερος κριτής σας;

Ξεκάθαρα ο γιος μου ο Πάνος.

7. Ποια είναι τα αγαπημένα σας χόμπι και γιατί;

Μου αρέσει να βρίσκω και συλλέγω βιβλία γιατί είναι κάτι που κάνω από παιδί. Άλλωστε όπως λένε τα ταξίδια θεραπεύουν το ρατσισμό και τα βιβλία το φασισμό. Δεν χάνω ευκαιρία να επισκέπτομαι μουσεία, να μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ για την τέχνη και ιδιαίτερα τη ζωγραφική.

8. Ποιο είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημά σας και ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο προσόν σας;

Ότι είμαι αυθεντική, έντιμη, ο λόγος μου είναι σπαθί. Επίσης το ότι παθιάζομαι με ό,τι καταπιάνομαι μου δίνει δύναμη, αλλά πολλές φορές γίνεται και μειονέκτημα γιατί εμπεριέχει και συχνές απογοητεύσεις.
Οι φίλοι μου βέβαια λένε οτι το μεγαλύτερο μειονέκτημά μου είναι οτι δεν ειμαι ποτέ στην ώρα μου. Έχω κακή σχέση με το ρολόι μου.

9. Ποιον πολιτικό θαυμάζετε περισσότερο και γιατί;

Τον πατέρα μου, Χρήστο Ροκόφυλλο. Ανιδιοτελής, αξιοπρεπής, ιδεολόγος, με βαθιά παιδεία και μόρφωση, άφησε το στίγμα του ανεξίτηλο στην πολιτική, όπως ομολογούν φίλοι και πολιτικοί αντίπαλοι.

10. Πείτε μου δύο ανθρώπους που σας επηρέασαν στη ζωή σας για την διαμόρφωση της σημερινής σας προσωπικότητας.

Ο μπαμπάς μου και η Αμαλία Φλέμινγκ.

             ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Άννα Ροκοφύλλου γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος Αθηνών με μεταπτυχιακά στο Παρίσι 1 και 11 και με πολύπλευρη εμπειρία εντός και εκτός συνόρων καθώς έχει εκπροσωπήσει επανειλημμένα την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ως νομική σύμβουλος και εμπειρογνώμων Κοινοτικού Δικαίου στην Ειδική Νομική Υπηρεσία Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Η πορεία της στην Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 1994 ως Διαμερισματική Σύμβουλος στο 1ο Διαμέρισμα Αθήνας, υπήρξε εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος από το 1998 μέχρι το 2010 όταν και εκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, όπου διετέλεσε Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού. Ήταν εκλεγμένο και δραστήριο μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ από το 2007 μέχρι το 2012, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΚΕ καθώς και μέλος του Κογκρέσου των Δήμων και Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Σπήλιο Μανιά και έχει ένα γιο 17 ετών.