Αποζημιώσεις  τεσσάρων τρισεκατομμυρίων ζητά από την Κίνα ο Πέτρος Παλυβός, Έλληνας κορυφαίος δικηγόρος της Αμερικής, λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την πανδημία COVID-19 32 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και πολλά Ελληνοαμερικανικά εστιατόρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Peter Palivos ως επιφανής δικηγόρος έχει αναλάβει επίσης την υπόθεση  οπιοειδών της Νεβάδας εναντίον 40 διαφορετικών φαρμακευτικών εταιρειών οπιοειδών, την αγωγή εναντίον του Facebook για τη χρήση υπερβολικών μετρήσεων με τους πελάτες της και τις πρόσφατες περιπτώσεις αεροπορικών συντριβών που αφορούσαν το Boeing MAX στην Αιθιοπία.

Ο Έλληνας διακεκριμένος δικηγόρος της Αμερικής Πέτρος Παλυβός που έκανε αγωγή εναντίον της Κίνας για αποζημίωση ύψους τεσσάρων τρισεκατομμυρίων λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την πανδημία COVID-19 32 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις

 

Ο Πέτρος Παλυβός, ζει στο Λας Βέγκας και είναι ένας από τους ισχυρότερους Έλληνες της ομογένειας! Σημαντικός επιχειρηματίας, εισαγγελέας, κορυφαίος δικηγόρος, πρωτοπόρος στον τομέα των real estate, (είναι ιδρυτής της Nevada Real Estate Investments), ενεργό μέλος του Leadership 100, συνιδιοκτήτης του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, Κρήτη, Ελλάδα και με ισχυρούς δεσμούς με τον Λευκό Οίκο, ο Πέτρος Παλυβός (Peter Palyvos) αναπτύσσει μεγάλη φιλανθρωπική δραστηριότητα, καθώς μη ξεχνώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες  μέσα στις οποίες μεγάλωσε, θεωρεί υποχρέωσή του να βοηθάει εκείνους που το έχουν ανάγκη!

Μάλιστα  σε μια συνέντευξη του  όταν ερωτήθηκε για το «που ξόδεψε 100 δολάρια με τον καλύτερο τρόπο», εκείνος απάντησε «δίνοντας τα σε φιλανθρωπίες»

Ο Πέτρος Παλυβός είναι επίσης εκείνος που  ηγείται όλων των φιλανθρωπικών ενεργειών του ΟΦΗ, στον οποίο προεδρεύει ο ανιψιός του Μιχάλης Μπούσης, ενώ μέλη του ΔΣ είναι τα παιδιά του Angelo και Gregory.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τότε που ο ΟΦΗ πέρασε στα χέρια της οικογένειας Μπούση- Παλυβού, προβαίνει συνεχώς σε αλλεπάλληλες κινήσεις φιλανθρωπίας και κοινωνικής ευαισθησίας!

Ο Πέτρος Παλυβός με την οικογένειά του, την γυναίκα του Βίκυ, τους γιούς του Angelo και Gregory (μέλη του ΔΣ του ΟΦΗ), την κόρη του Αναστασία, τον εγγονό του Πέτρο, την νύφη του και τον γαμπρό του

Η αίσθηση της φιλανθρωπίας είναι πολύ ισχυρή στην οικογένεια Παλυβού, αρχής γενομένης από τον πατέρα και την μητέρα του Peter. Χαρακτηριστικό της φιλανθρωπικής χροιάς της οικογένειας είναι  πως αδερφή  του Πέτρου Παλυβού είναι η Ελένη Μπούση, που είναι γνωστή παγκοσμίως ως «Μητέρα Τερέζα» λόγω της έντονης φιλανθρωπικής της δράσης!


 Ο Πέτρος Παλυβός με την σύζυγό του Βίκυ Παλυβού και την αδερφή του Ελένη Μπούση, που είναι γνωστή παγκοσμίως ως «Μητέρα Τερέζα» λόγω της έντονης φιλανθρωπικής της δράσης!

 

Η σπουδαία αυτή γυναίκα έχει το ελληνικό Γηροκομείο στο Ιλλινόις, ορφανοτροφείο στην Αφρική,  καθώς και το Hippocratic Cancer Research Foundation, ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα ερευνών στο κόσμο για την καταπολέμηση του καρκίνου, που διευθύνεται από τον κορυφαίο δρ. Λεωνίδα Πλατάνια.

Ο Peter Palivos με την Vicky Palivos και τον διευθυντή του Hippocratic Cancer Research Foundation, κορυφαίο ογκολόγο dr. Leonidas Platanias

Πέτρος Παλυβός, Βίκυ Παλυβού, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Ελένη Μπούση, Έλενα Μάνος

Ενδιαφέρουσα είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στο hellenicnews.com ο διακεκριμένος Έλληνας δικηγόρος, που επικεντρώθηκε  στις τρέχουσες ζημιές διακοπής των επιχειρήσεων που υπέστησαν χιλιάδες Ελληνοαμερικανικά εστιατόρια και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και στην άρνηση των ασφαλιστικών τους εταιρειών να τις καλύψουν.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ:

Ε: Πώς είναι τα πράγματα στο Λας Βέγκας, Νεβάδα;

Α: Ο καιρός είναι καλός, αλλά η οικονομία είναι σε τρομερή κατάσταση λόγω της πανδημίας COVID-19, η οποία προκάλεσε καταστροφικές ζημιές στην πόλη, το κράτος και τη χώρα μας.

Ερ: Εσείς και ο δικηγόρος Ρόμπερτ Έγκλετ, ο οποίος ψηφίστηκε δύο φορές ο κορυφαίος δικηγόρος στη χώρα, υποβάλατε πρόσφατα αγωγή κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με την πανδημία COVID-19. Πείτε μας για αυτήν την περίπτωση.

Α: Αυτήν τη στιγμή εκπροσωπούμε 32 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, σε αγωγή κατηγορίας που κατατέθηκε στις 23 Μαρτίου 2020, εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και πολλών άλλων Κινέζων κατηγορουμένων. Έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι η κινεζική κυβέρνηση συμμετείχε σε πολύ επικίνδυνο πειραματισμό που αφορούσε μεταδόσεις νυχτερίδων σε ανθρώπινα κύτταρα. Αυτός ο επικίνδυνος πειραματισμός πραγματοποιήθηκε στο Wuhan Virology Laboratory, το οποίο είναι μόνο ένα από τα τρία εργαστήρια στον κόσμο που ασχολούνται με τον πειραματισμό κορανοϊού υψηλού κινδύνου. Το Wuhan Virology Laboratory χρησιμοποίησε κακούς ποιοτικούς ελέγχους. Στην πραγματικότητα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει την Κίνα για αυτόν τον κακό έλεγχο ποιότητας το 2018. Παρά τις προειδοποιήσεις αυτές, η Κίνα δεν έλαβε προφυλάξεις. Ως αποτέλεσμα, περίπου στις 17 Νοεμβρίου 2019 το COVID-19 διέρρευσε πιθανώς στον γενικό πληθυσμό της Γουχάν της Κίνας. Αφού συνέβη αυτό το ατύχημα, το COVID-19 προκάλεσε πρωτοφανή μόλυνση και καταστροφή, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον  
κόσμο. Τα στοιχεία μας θα δείξουν ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι υπεύθυνη για τους θανάτους και τις οικονομικές ζημιές που έχουν προκληθεί στη χώρα μας.

Ερ. Γνωρίζουμε ότι εσείς και αρκετοί άλλοι κορυφαίοι δικηγόροι χειρίζεστε επίσης εκατοντάδες περιπτώσεις που βασίζονται στην ασφάλιση διακοπής των επιχειρήσεων. Πείτε μας ποια είναι η ασφάλιση διακοπής των επιχειρήσεων και πώς λειτουργεί;

Α: Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ασφάλιση που καλύπτει τις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητές τους. Τα περισσότερα από αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιέχουν επίσης όρο που ασφαλίζει κατά της διακοπής των επιχειρήσεων. Αυτή η ασφαλιστική κάλυψη διακοπής επιχείρησης προκύπτει συνήθως εάν υπάρχει ζημιά σε μια επιχείρηση λόγω πυρκαγιάς, πλημμύρας ή κυβερνητικής δράσης που διακόπτει την επιχείρηση.

Ε: Πώς συνδέεται η πανδημία COVID-19 με την ασφάλιση διακοπών επιχειρήσεων;

Α: Εκατομμύρια επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ασφαλιστική κάλυψη διακοπών από το έργο τους, είχαν διακόψει εκεί τη δράση τους, όταν οι επιχειρήσεις τους παραγγέλθηκαν να κλείσουν από διαφορετικούς δήμαρχους, επιτρόπους κομητειών και κυβερνήτες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν εκδόθηκαν αυτές οι παραγγελίες, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έπρεπε να συμμορφωθούν. Δεν είχαν άλλη επιλογή. Επομένως, όταν συμμορφώθηκαν με αυτές τις κυβερνητικές εντολές, οι επιχειρήσεις τους είτε έκλεισαν πλήρως είτε μείωσαν ουσιαστικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Μετά από αυτά τα αναγκαστικά κλεισίματα ή τις μειωμένες δραστηριότητες, αυτές οι επιχειρήσεις υπέστησαν επιχειρηματικές απώλειες, οι οποίες θα πρέπει να καλύπτονται από τις ασφαλιστικές τους εταιρείες.

Ε: Πότε προέκυψαν αυτές οι περιπτώσεις διακοπής επιχειρήσεων;

Α: Την ημέρα που οι ιδιοκτήτες διατάχτηκαν να κλείσουν την επιχείρησή τους ή να μειώσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Ε: Μετά την παραγγελία αυτών των επιχειρήσεων, τι πρέπει να κάνουν για να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους;

Α: Πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς τον ασφαλιστικό τους πράκτορα ότι υποβάλλουν «αξίωση διακοπής της επιχείρησης λόγω της πανδημίας και της εντολής της κυβέρνησης».

Ε: Τι θα συμβεί εάν ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης δεν θέσει τον ασφαλιστικό του πράκτορα σε ειδοποίηση ότι υποβάλλει ασφαλιστική απαίτηση για διακοπή της επιχείρησης;

Α: Στις περισσότερες πολιτείες, δυστυχώς, χάνουν το δικαίωμά τους να υποβάλουν τέτοια αξίωση.

Ε: Τι συμβαίνει αφού δοθεί αυτή η ειδοποίηση από τον ασφαλισμένο στον ασφαλιστικό του πράκτορα και στην ασφαλιστική εταιρεία;

Α: Έχουμε πελάτες που έχουν πληρώσει τεράστια ασφάλιστρα για 20-30 χρόνια και δεν υπέβαλαν ποτέ αξίωση. Και τώρα, επειδή κάνουν ισχυρές αξιώσεις επειδή οι επιχειρήσεις τους διακόπηκαν από κυβερνητικές εντολές, οι οποίες ανάγκασαν το κλείσιμο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, οι ασφαλιστικές τους εταιρείες αρνούνται να καλύψουν τις συνεχείς ζημίες. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Αυτό δεν είναι νόμιμο!

Ε: Γιατί αυτές οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνται να καλύψουν αυτές τις απώλειες διακοπής της επιχείρησης;

Α: Έρχονται με κάθε είδους αβάσιμους λόγους και δικαιολογίες. Η ουσία είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν λάβει την απόφαση να μην πληρώσουν αυτές τις αξιόπιστες απαιτήσεις, επειδή ελπίζουν ότι οι επιχειρήσεις δεν θα συνεχίσουν τις απαιτήσεις τους αφού λάβουν επιστολή άρνησης κάλυψης. Πιστεύω ότι αυτή η υπολογισμένη επιχειρηματική απόφαση επικεντρώθηκε σε καθαρά επιχειρηματικούς λόγους και στη μεγιστοποίηση των κερδών. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη σε αυτές τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες διατάχθηκαν να κλείσουν και είχαν διακόψει τις επιχειρήσεις τους, χωρίς να κάνουν κάτι λάθος. Για να σας δείξουν πόσο άδικες είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες, εξακολουθούν να συλλέγουν ασφάλιστρα από αυτές τις κλειστές επιχειρήσεις, για ασφαλιστική κάλυψη που αρνούνται να καλύψουν. Τι συμβαίνει με αυτήν την εικόνα;

Ε: Πώς μπορούν αυτές οι ασφαλιστικές εταιρείες να αρνηθούν να πληρώσουν όλες αυτές τις απαιτήσεις διακοπής της επιχείρησης;

Α: Προσπαθούν να βρουν και να χρησιμοποιήσουν κάποια φράση ή λέξη σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο και στη συνέχεια ισχυρίζονται ότι αυτή η συγκεκριμένη φράση ή λέξη τους επιτρέπει να αποφύγουν την πληρωμή της αξίωσης.

Ε: Τι συμβαίνει όταν μια ασφαλιστική εταιρεία αρνείται την κάλυψη για αξίωση διακοπής επιχείρησης;

Α: Η εθνική νομική ομάδα μας, η οποία διευθύνεται από τον Εισαγγελέα Tony Romanucci, ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα ασφαλιστικής κάλυψης και είναι επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαιωμάτων Δικηγόρων του Ιλλινόις, υποβάλλει αγωγές εναντίον αυτών των παράλογων ασφαλιστικών εταιρειών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ε: Πώς πληρώνεται η εθνική σας ομάδα σε αυτές τις περιπτώσεις;

Α: Εργαζόμαστε μόνο για μια ρύθμιση αμοιβής έκτακτης ανάγκης, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα μας πληρώνεται μόνο εάν επιλύσουμε με επιτυχία την υπόθεση ή κερδίσουμε την υπόθεση στο δικαστήριο. Διαφορετικά, η ομάδα μας δεν πληρώνεται.

Ε: Εάν μια επιχείρηση είχε αρνηθεί την υπόθεση διακοπής της επιχείρησής της, τι πρέπει να χάσει διατηρώντας την εθνική ομάδα δικηγόρων σας;

Α: Τίποτα επειδή οι ισχυρισμοί τους έχουν ήδη απορριφθεί. Έτσι, αυτές οι επιχειρήσεις πρέπει να επιδιώκουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Ε: Από τις εκατοντάδες περιπτώσεις που αντιμετωπίζετε, ποιο ποσοστό αφορά τα εστιατόρια;

Α: Η πλειονότητα των περιπτώσεων αφορά εστιατόρια. Αυτό με ενοχλεί πραγματικά επειδή έχω πολλά μέλη της οικογένειας που διαθέτουν εστιατόρια, και αυτοί είναι μερικοί πιο αξιοπρεπείς και εργατικοί άνθρωποι στην Αμερική. Αυτά τα εστιατόρια παρέχουν επίσης εξαιρετική εξυπηρέτηση στην κοινωνία και τη χώρα μας. Έτσι, αναστατώνομαι όταν βλέπω πόσο ασεβείς είναι αυτές οι ασφαλιστικές εταιρείες προς αυτούς τους καλούς ανθρώπους. Με ενοχλεί ακόμη περισσότερο επειδή οι περισσότεροι από αυτούς τους ιδιοκτήτες εστιατορίων είναι συμπατριώτες Ελληνοαμερικανοί.

Ε: Εάν κάποια επιχείρηση θέλει να συνεχίσει την υπόθεση διακοπής της επιχείρησής της, πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας;

Α: Μπορούν να μου στείλουν email στο Palivos1@aol. com

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ:

Q: How are things in Las Vegas, Nevada?

A: The weather is good, but the economy is in terrible shape because of the COVID-19 pandemic, which has caused catastrophic damages to our city, state, and country.

Q: You and attorney Robert Eglet, who has been voted twice the top trial attorney in the country, recently filed a lawsuit against the People’s Republic of China regarding the COVID-19 pandemic. Please tell us about that case.

A: We currently represent 32 million US Small Businesses, in a class-action lawsuit that was filed on March 23, 2020, against the Peoples Republic of China and several other Chinese defendants. We have evidence showing that the Chinese Government was involved in very dangerous experimentation involving bat to human cell transmissions. This dangerous experimentation was occurring at the Wuhan Virology Laboratory, which is only one of only three laboratories in the world that deal with high-risk coronavirus experimentation.  The Wuhan Virology Laboratory was using poor quality controls. In fact, the US State Department had warned China about this poor quality control in 2018. Despite these warnings, China took no precautions. As a result, around November 17, 2019  COVID-19 probably leaked into the general population of  Wuhan, China. After this accident occurred, COVID-19 has gone on to cause unprecedented infection and catastrophe,  in the United States and all over the world. Our evidence will show that the People’s Republic of China is responsible for the deaths and financial damages that have resulted in our country.

Q. We are aware that you and several other top attorneys are also handling hundreds of cases based on business interruption insurance. Please tell us what business interruption insurance is and how it works?

A: Almost all businesses in the United States have insurance which covers their business and operations. Most of these insurance policies also contain language which insures against business interruption. This business interruption insurance coverage typically arises if there is damage to a  business because of fire, flood, or government action which interrupts the business.

 Q: How is the COVID-19  pandemic connected to business interruption insurance?

A: Millions of businesses in the United States, which have business interruption insurance coverage, had there businesses interrupted when their businesses were ordered closed by different mayors, county commissioners, and governors all over the United States. When these orders were issued, business owners had to comply. They had no choice. Therefore, when they complied with these government orders, their businesses either completely closed or substantially reduced their business operations. Following these forced closures or reduced operations, these businesses sustaining business losses, which should be covered by their insurance companies.

Q: When did these business interruption cases arise?

A: On the day that owners were ordered to close their business or to reduce their business operations.

Q: After these businesses were ordered closed, what do they have to do in order to preserve their rights?

A: They have to notify their insurance agent in writing that they are making a “business interruption claim because of the pandemic and the government’s order”.

 

Q: What happens if a business owner does not place their insurance agent on notice that they are making an insurance claim for business interruption?

A: In most states, they, unfortunately, lose their right to make such a claim.

 

Q: What happens after this notice is given by the insured to their insurance agent and the insurance company?

A: We have clients that have paid huge insurance premiums for 20- 30 years, and they never made a claim. And now, that they are making valid claims because their businesses were interrupted by governmental orders, which forced the closure of their business operations, their insurance companies are refusing to cover the sustained losses. This is not normal. This is not fair. This is not legal!

 

Q: Why are these insurance companies refusing to cover these business interruption losses?

A: They are coming up with all kinds of baseless reasons and excuses. The bottom line is that insurance companies have made the decision not to pay these credible claims because they are hoping that businesses will not pursue their claims after they receive a denial of coverage letter. I think that this a calculated business decision centered on purely business reasons and the maximization of profits. As a result, there is no fairness shown to these small businesses, which were ordered shut and had their businesses interrupted,  without them doing anything wrong. Just to show you how unfair the insurance companies are being, they are still collecting insurance premiums from these closed businesses,  for insurance coverage that they are refusing to cover. What is wrong with this picture?

 

Q: How can these insurance companies refuse to pay all of these business interruption claims?

A: They try to find and use some phrase or word in an insurance policy, and then claim that this specific phrase or word allows them to avoid payment of the claim.

Q: What happens after an insurance company denies coverage for a  business interruption claim?

A: Our national legal team, which is headed by Attorney Tony Romanucci, who is an expert with insurance coverage issues, and is also the President of the Illinois Trial Lawyers Association, are filing lawsuits against these unreasonable insurance companies all over the United States.

 

Q: How is your national team being paid on these cases?

A: We are working only on a contingency fee arrangement, which means our team only gets paid if we successfully resolve the case or win the case in court. Otherwise, our team does not get paid.

 

Q: If a business had their business interruption case denied, what does it have to lose by retaining your national team of attorneys?

A: Nothing because their claims have already been denied. So, these businesses should pursue their legal rights.

 

Q: Of the hundreds of cases you are handling, what percentage involves restaurants?

A: A majority of the cases involve restaurants. This really bothers me because I have many family members who own restaurants, and these are some most decent and hard-working people in America. These restaurants also provide a great service to society and our country. So, I get very upset when I see how disrespectful these insurance companies are being to these good people. I get even more upset because most of these restaurant owners are fellow Greek-Americans.

 

Q: If any business wants to pursue their business interruption case how can they contact you?

A: They can email me toPalivos1@aol. Com