Δεν μπορούσε να ανοίξει η αυλαία των Χριστουγέννων καλύτερα από το κάλεσμα που έκανε σε ανθρώπους  της προσφοράς και της αλληλεγγύης, μια γυναίκα επίσης της προσφοράς και της αλληλεγγύης, η Ελένη Μπούση, η οποία ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα μόνο για 4 ημέρες για να ευχαριστήσει τους ανθρώπους  που την βοήθησαν στο ετήσιο gala που έκανε τον Νοέμβριο  στο Σικάγο, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν ολοσχερώς  για τους σκοπούς του Hippocratic Cancer Research Foundation!

Με την γνωστή για την σημαντική φιλανθρωπική της δράση Ελένη Μπούση και την στενή της φίλη Στέλλα Αλεξία Μάτζαρη!

Γιώργος Παλυβός, Ελένη Μπούση, Ευγενία Μανωλίδου, Άδωνις Γεωργιάδης

Η Ελένη Μπούση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο

Ελένη Μπούση, Βίκυ Καγιά, Βικτόρια Μπούση

Φέτος στο μεγαλειώδες φιλανθρωπικό  gala, όπου παρέστησαν 700 περίπου καλεσμένοι, προερχόμενοι από την αφρόκρεμα της ελληνικής ομογένειας και της εβραιοαμερικανικής, ρωσοαμερικανικής και αφροαμερικανικής κοινότητας, μαζεύτηκαν 1,2 εκατομμύρια δολλάρια, τα οποία δόθηκαν ολοσχερώς στο Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center του πανεπιστημίου Northwestern, που έχει σαν στόχο την αντιμετώπιση της μάστιγας του καρκίνου  με την εφαρμογή καινοτόμων θεραπευτικών διαδικασιών, υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου ογκολόγου δρ. Λεωνίδα Πλατάνια!

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Άδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννα Λαλαούνη, Ελένη Μπούση

Και αυτό δίνει  σίγουρα ένα αισιόδοξο μήνυμα: Ότι ο κόσμος έχει μεγάλη διάθεση να βοηθήσει και να προσφέρει για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω ανθρώπων και Ιδρυμάτων που αναγνωρίζει, εκτιμά και εμπιστεύεται!

Ελένη Μπούση, Άδωνης Γεωργιάδης, Βικτόρια Μπούση, Ευγενία Μανωλίδου, Μάριος Ηλιόπουλος

Ελένη Μπούση, Ευγενία Μανωλίδου

Αισθάνθηκα μεγάλη συγκίνηση, τιμή και  περηφάνεια  που ήμουν κι εγώ ανάμεσα στους καλεσμένους στο γνωστό εστιατόριο «Λάμπρος» στη Βουλιαγμένη, που αποτελούσα και εγώ μέρος αυτής της ευλογημένης παρέας! 
Μεγάλη συγκίνηση αισθάνθηκα ιδίως όταν στην σύντομη ομιλία της η Ελένη Μπούση αναφερόμενη στο όνομά μου με ευχαρίστησε  προσωπικά για την αγάπη μου και την στήριξη μου, όπως χαρακτηριστικά είπε, αναγνωρίζοντας   ότι έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου στο σπουδαίο έργο της! Κατά τον ίδιο τρόπο ευχαρίστησε στην ομιλία της ονομαστικά και την στενή φίλη της και συνοδοιπόρο της Στέλλα Αλεξία Μάτζαρη για την αγάπη της και την στήριξη της!


Σίσσυ Παπαγεωργίου, Αλεξία Στέλλα Μάτζαρη

 

«Η μητέρα μου έπασχε από επιθετικής μορφής λευχαιμία και στα 66 της χρόνια ήταν για 3 μήνες στην εντατική. Οι γιατροί στην Ελλάδα της έδιναν 2 μήνες ζωής, όμως εκείνη αντέδρασε σε ένα πειραματικό φάρμακο που της έδωσε ο δρ. Πλατάνιας και έτσι συνέβη το θαύμα και έζησε άλλα 20 χρόνια!» είπε στη σύντομη, αλλά συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία της  η Ελένη Μπούση, μη μπορώντας να κρύψει τα δάκρυα συγκίνησης της και συνέχισε λέγοντας:

Στέλλα Αλεξία Μάτζαρη, Γιάννης Χρυσουλάκης, Ελένη Μπούση, Γιώργος Παλυβός


«Έτσι αποφάσισα να ιδρύσω ένα Κέντρο ερευνών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ώστε να δώσω την ευκαιρία και σ´άλλους ανθρώπους, να ζήσουν το θαύμα που έζησε η μητέρα μου και να θεραπευτούν.

Η Ιωάννα Μειμέτη και η Ειρήνη Βασιλοπούλου του St.George Lycabettus που έκανε χορηγία στον Οργανισμό

Το Hippocratic Cancer Research Foundation, που είναι ένα από τα 47 εθνικά κέντρα για την έρευνα και την αντιμετώπιση του καρκίνου στις ΗΠΑ, το οποίο τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης, ιδρύθηκε το 2015 με έδρα το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, με τη σημαντική συμβολή του dr.Λεωνίδα Πλατάνια.
Σκοπό του έχει την ενίσχυση ερευνών για την καταπολέμηση του καρκίνου, την ενδυνάμωση της δράσης διεπιστημονικών ερευνητικών ομάδων στο Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center του πανεπιστημίου Northwestern, ώστε να αντιμετωπίζουν επείγοντα ζητήματα στους τομείς της βιολογίας του καρκίνου και της ογκολογίας με την εφαρμογή καινοτόμων θεραπευτικών διαδικασιών. Ειδικεύεται  στη μεταφραστική έρευνα του καρκίνου και αποσκοπεί στην ανάπτυξη εργαστηριακών μεθοδολογιών και εφαρμογών κλινικού ενδιαφέροντος. 
Καθοριστική είναι η συμβολή στην έρευνα και αντιμετώπιση του καρκίνου του ομογενούς Λεωνίδα Πλατάνια, που από το 2014 είναι διευθυντής του Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center. Στη διάρκεια της θητείας του έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του κέντρου, εισάγοντας προγράμματα μεταφραστικής έρευνας για τον καρκίνο και έχοντας αφιερώσει περισσότερα από 20 χρόνια ερευνητικής δραστηριότητας, με τουλάχιστον 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην εξεύρεση λύσεων σε σχέση με τα καρκινικά κύτταρα και την ανάπτυξη νέων θεραπειών, οι οποίες συμβάλουν στη θεραπεία κακοηθειών».

Με την Ειρήνη Νοτιά, την Ειρήνη Κασελίμη του siete mares luxury suites &villas στη Σαντορίνη που προσέφερε χορηγία στον Οργανισμό και τον Μάριο Ηλιόπουλο

Μεταξύ των καλεσμένων στο εστιατόριο ήταν άνθρωποι που είχαν προσφέρει στο ετήσιο φιλανθρωπικό gala στο Σικάγο χορηγίες ή πακέτα δώρων, όπως δωμάτια σε πολυτελή ξενοδοχεία, ακριβά κοσμήματα, σπάνια έργα τέχνης, πίνακες, υπηρεσίεςκλπ, τα οποία δημοπρατήθηκαν στη φιλανθρωπική βραδιά, αποκομίζονταςσπουδαία έσοδα, που μαζί  με άλλες προσφορές έφτασαν το αστρονομικό ποσό του 1,2 εκατομμυρίων Ευρώ!
Η Ειρήνη Βασιλοπούλου του St.George Lycabettus, η Βάνα Λαζαράκου του Athens Plaza, η Ευγενία Χραπανά του Litohoro Olympus resort villas &spa, η  Ειρήνη Κασελίμη του siete mares luxury suites &villas στη Σαντορίνη, η Τίνα Δουζόγλου ιδιοκτήτρια βίλας στη Μύκονο,  η Μαρίζα Φασιανού, η Ιωάννα Λαλαούνη και ο Γιώργος Κασής, ο Μάριος Ηλιόπουλος, ο Γιάννης Ματθαίος  ήταν μερικοί από τους καλεσμένους-δωρητές, που ευχαρίστησε η Ελένη Μπούση για την προσφορά τους!

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ελένη Μπούση, Γιάννης Ματθαίος

Μέσα σε αυτό το κλίμα, όπου η αλληλεγγύη και η αγάπη συνυπήρχαν, φορτίζοντας  συγκινησιακά την ατμόσφαιρα, παρέστη και η Βίκυ Καγιά, ο Ηλίας Κρασσάς, η δικηγόρος Ειρήνη Γραμματοπούλου, η δικηγόρος Ελένη Βιτυνιώτη, ο Απόλλων Παπαθεοχάρης, ο Γιάννης Χρυσουλάκης, καθώς και ο Υπουργός  Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με την σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου.

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ελένη Μπούση, Ειρήνη Νοτιά, Ειρήνη Γραμματοπούλου 


Η Ευγενία Μανωλίδου μάλιστα μίλησε για το σπουδαίο έργο της Ελένης Μπούση, όπως ακριβώς το διαπίστωσε ιδίοις  όμμασι, όταν επισκέφτηκε πρόσφατα και μόνο για 1 ημέρα το Σικάγο και έκπληκτη είδε όχι μόνο  πόσο άψογα λειτουργεί 
το Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center, αλλά και σε τι όμορφο περιβάλλον φροντίδας, θαλπωρής και πολυτέλειας, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα ακριβά ξενοδοχεία, διαβιώνουν οι ηλικιωμένοι Έλληνες στο Γηροκομείο του Ιλινόις, στο οποίο η Ελένη Μπούση είναι Πρόεδρος.

Περικλής Μπαρτζώκας, Ρούλα Τζουρμέτη

Ειρήνη Κασελίμη, Σίσσυ Παπαγεωργίου

Γιατί το έργο της Ελένης Μπούση  είναι πολυσχιδές και δεν έχει όρια, ούτε μπορεί να περιοριστεί σε μια μόνο κατηγορία ευπαθών ανθρώπων, ή να εγκλωβιστεί σε εδαφικά σύνορα! Για να παράξει αποτελεσματικά το έργο της η «Μητέρα Τερέζα» όπως την αποκαλούν παγκοσμίως, διακτινίζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης! Αμερική, Ελλάδα, Αφρική, Κούβα είναι μερικά μόνο από τα μέρη όπου η Ελένη Μπούση έχει κάνει κατάθεση ψυχής και έχει βραβευτεί γι αυτό!
Η βοήθειά της απευθύνεται σε όλα τα «παιδιά της» όπως είχε πει παλαιότερα σε συνέντευξη της  στο sissysworld, εννοώντας τα «ανάπηρα παιδάκια της», τα «γεροντάκια της», τους καρκινοπαθείς της, τα «ορφανά της»! Η οικογένειά της μάλιστα έχει ιδρύσει Ορφανοτροφείο στην Αφρική! Αγωνίζεται επίσης και για τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ιωάννα Μειμέτη, Ειρήνη Βασιλοπούλου

Η βραδιά ήταν σύντομη, όπως όλα τα ωραία πράγματα, περιεκτική και κυρίως ήταν εμποτισμένη με θετικά vibes και την έντονη χημεία ανθρώπων που αν και ίσως δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, οι κοινοί κώδικες επικοινωνίας τους και ο κοινός σκοπός τους, που είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο, τους κάνει να νιώθουν λες και γνωρίζονται χρόνια!

Με τον Γιάννη Ματθαίο

Έφυγα από το εστιατόριο πολύ γεμάτη και χορτασμένη! Όχι χορτασμένη από το καλό φαγητό, αλλά κυρίως από συναισθήματα, από ευγνωμοσύνη, από αγάπη, από τιμή, από περηφάνεια…